Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
Splitski polumaraton 24.02.2019

Slika

U nedjelju, 24. veljače Gabriela Poslon, Roberto Bašić i Siniša Jonjić iz KPS-a Baraber trčali su “ekstremni“ Splitski polumaraton, a koji od iduće godine raste u maraton. Naime, nakon prošlogodišnjeg snježnog, sad je ekstreman bio utoliko što su se oni, kao i ostalih 2,5 tisuće trkača, od splitske Rive, preko luke Lora i park-šume Marjan trčeći borili s burom stoljeća.

Tih je dana bilo upitno hoće li Split uopće ostati na svojim temeljima, a Marjanom su orkanski udari olujne bure nemilosrdno kosili sve pred sobom, čupali drveće i lomili granje.

...

U subotu su se uvjeti donekle smirili pa je kao uvod u cijeli događaj, održana utrka “DM dječja milja“, dok se idući dan uz polumaraton i štafetu od 21 kilometra, trčala i utrka građana “Trofej Slobodne Dalmacije“ u dužini od pet kilometara. Nedjelja, iako sunčana, svanula je ponovno uz buru koja je nastavila sa svojim dišpetom. Stoga je na startu i otvorenim dijelovima staze bilo poprilično neugodno, no to nije spriječilo naše Gabi, Robija i Jonju da joj jednako uzvrate slavonskim inatom. Roberto je svoj 21 kilometar završio u odličnom vremenu od 1:32:03 sata zauzevši tako devetu poziciju od 121 muškarca u kategoriji M50. Sinišino je vrijeme, isto tako, bilo vrlo dobro – 1:38:02 sat. Time je zauzeo 58. poziciju u velikoj konkurenciji od 239 natjecatelja u kategoriji M35. Također, s ponosom možemo reći da su naši dečki debelo iza sebe ostavili slovenskog predsjednika Boruta Pahora kojemu je za istu kilometražu trebao 1:58:14 sat.

Za kraj naglasimo da se Roberto, u strahu da mu bura ne propuše kosti, dobro obundao u janjeći kožuh i debeli brk, a svoje dojmove podijelio je stihovima: “Što je muškarac bez brkova koji nema half u Splitu, ali ak je bludio s ovcom, tad mu treba odsjeć... uši!“ž

Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice