Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – osuda izjave predsjednika RH Zorana Milanovića 05.05.2020

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 

Predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Zorane Milanoviću,

Na vašu sramotnu izjavu na komemoraciji u Jasenovcu reagirali smo spontano, sa bolom u srcu, šokirani Vašom izjavom kojom ste omalovažili naše članove, hrvatske ratne vojne invalide, pripadnike Hrvatskih obrambenih snaga i poginule pripadnike te legitimne ratne postrojbe HV-a, budući da je predsjednik Republike Hrvatske vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Podsjećamo, u vremenu i na mjestu obilježavanja pijeteta stradalim žrtvama u Jasenovcu, potpuno neprimjereno i ničim izazvani s gnušanjem ste izjavili: To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz '41. godine. I to je potpuno jasno“.

Ta je Vaša izjava izjavljena u javnom prostoru pred svim medijima, upućena svima građanima Republike Hrvatske i šire, od koje ne možete pobjeći. Putem društvenih mreža poručili ste da u Okučanima na 25. obljetnici VRO "Bljesak"  niste mislili napadati poginule pripadnike HOS-a, te se izvlačite na političke protivnike, ali na žalost to ste izjavili, sa gnušanjem ste govorili o spomen ploči poginulim hrvatskim braniteljima.

Žalosno i jadno. U doba borbe protiv  epidemije koronavirusa u koju su se usprkos svemu, iako predstavljaju najranjivije skupine, zbog godina, posljedica ranjavanja i bolesti kao posljedice stradavanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, uključili i hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji, nesebično se odazivajući pozivu nadležnih tijela radi pružanja pomoći i ostvarivanja zajedništva hrvatskog naroda. Nažalost, Vi ste, ne poštujući ni vrijeme ni mjesto,  ničim izazvani, dali tako sramotne izjave o spomen ploči poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika HOS-a i time otvorili teme omalovažavanja, razdvajanja hrvatskog naroda i blaćenja žrtava Domovinskog rata.

Hrvatski branitelji su pokazali svoju čast i zajedništvo u obrani Domovine na prvoj crti bojišnice. Zar doista mislite da ovom vašom izjavom na društvenim mrežama možete poništiti štetu koju ste napravili?

Možda jedan dio hrvatskih branitelja nije uspio završiti fakultete i ostvariti svoje životne želje u obrazovanju i životnom putu koji su zacrtali, jer su sudjelovali u obrani Domovine, za razliku od Vas, i to je u redu, jer svatko od nas je izabrao svoj životni put, ali ih predsjedniče nemojte podcjenjivati radi neformalnog obrazovanja i nekakvog fiktivnog radnog iskustva, jer na kraju uvijek pobjeđuje čovjek, njegov karakter, humanost, sposobnost praštanja, životno iskustvo i životni put svakog pojedinca.

Obzirom da ste izabrani na časnu dužnost predsjednika Republike Hrvatske, tražimo od Vas da se ubuduće ponašate u skladu sa funkcijom koju obnašate, te da budete predsjednik svih građana Republike Hrvatske, da budete vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, među koje spadaju i Hrvatske obrambene snage, da radite na zajedništvu a ne na razdvajanju, da pomognete u ovim teškim situacijama koje su nas zatekle, te da u skladu sa Vašim obrazovanjem diplomiranog pravnika poštujete propise Republike Hrvatske i sve građane koje predstavljate.

  Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće

                    Pavo Milekić

...
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice