Redovna Skupština kluba 30.12.2017

SlikaU petak 29.12.2017. godine Sportsko rekreacijski klub "Baraber Extreme Team" iz Belišća održao je dvije Skupštine, ponovljena skupština za 2016. i Redovna skupština za 2017. godinu.

Kako su na redovnoj skupštini za 2016. godinu koja je održana u drugom mjesecu ove godine iznesene optužbe od strane gospodina Maria Jukića i tadašnjeg predsjednika nadzornog odbora gospodina Vjenceslava Muževića, kojima su prozivali vodstvo Kluba i njegovog predsjednika Angela Milišića-Zečevića za nepravilnosti u radu i vođenju Kluba, te da zbog opstrukcija Upravnog odbora nije napisano izvješće Nadzornog odbora, zbog čega nije priznata Skupština u Uredu državne uprave. Na ponovljenoj Skupštini podneseno je izvješće Nadzornog odbora u kojem je stajalo da je Klub u 2016. godini vođen sukladno Statutu i propisanim Zakonima.

...

Predsjednik kluba Angel Milišić-Zečević izvijestio je prisutne da je Mario Jukić Klub prijavio Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske – odjel za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete, Sportskoj inspekciji, Odjelu za društvene djelatnosti grada Belišća, Zajednici športskih udruga grada Belišća, specijaliziranom časopisu za udruge – Udruga, lokalnim novinama i portalima te da nismo htjeli održati ponovljenu Skupštinu dok iste nisu bile u Klubu i dostavile nalaze nadzora.
Inspekcijama je utvrđeno da je Klub namjenski trošio sredstva koja je dobio od Lokalne i regionalne samouprave, Zajednice športskih udruga Belišće, dostavljao o istome pisana izvješća, te kroz Sportsku inspekciju kojom je utvrđeno da ne postoje nepravilnosti, nedostaci i propusti u radu kluba te da su svi troškovi opravdani. Navedenim inspekcijama otklonjena je svaka sumnja u iznesene optužbe koje je članovima i javnosti iznio gospodin Jukić, a kojima je nanesena šteta Klubu.

Nakon ponovljene skupštine za 2016. godinu, održala se redovna za 2017. godinu, na kojoj je podneseno izvješće o radu u tekućoj godini, financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora, te donesen plan rada za 2018. godinu kao i financijski plan.

Prema izvješću o radu za 2017. godinu vidljivo je da su članovi Kluba sudjelovali na 93 sportska natjecanja u zemlji i inozemstvu na kojima su se najviše istaknuli članovi:
- Damir Kligl 3. mjesto, (Active kategorija) - Hrvatska Trek & Trail liga ukupno, 1. mjesto Slavonsko-baranjska trail liga ukupno, 1. mjesto Velebit ultra trail
- Mirela Kristek 1. mjesto (Duga kategorija) Slavonsko-baranjska trail liga ukupno, 1. mjesto Velebit ultra trail
- Martina Maloča 1. mjesto (Kratka kategorija) - Slavonsko-baranjska trail liga ukupno,
- Gabrijela Poslon 2. mjesto (Kratka kategorija) - Slavonsko-baranjska trail liga ukupno,
- Tihomir Kovač 1. mjesto (Master B kategorija) - Slavonsko brdska biciklistička liga ukupno,
- Luka Kovač 2. mjesto (Kadet kategorija) - Slavonsko brdska biciklistička liga ukupno,
- Dunja Straka 1. mjesto ( kategorija žene) - Valpovačka ljetna liga trčanja ukupno,
- Roberto Bašić 1. mjesto (kategorija muški) - Valpovačka ljetna liga trčanja ukupno,
- Andrej Stipetić 3. mjesto (kategorija muški) - Liga Zdravog trčanja Osijek

Također su 16 puta bili organizatori raznih sportskih manifestacija i projekata te 8 puta surađivali u radu sa drugim udrugama.

Klub je kroz projekt Rekreacije na području grada proveo pet aktivnosti, točnije Duatlon utrku, Belišćanski cener, Veslačku ligu, Regatu Belišće-Aljmaš, te Baraber jesensku biciklijadu. Također je u općini Velika organizirana utrka Papuk trek&trail koja je do sada bila najmasovnija (550 natjecatelja) i u Općini Feričanci utrka Božićni Krndija trail.
Članovi kluba su sudjelovali na utrkama Hrvatske trek & trail lige, Slavonsko-baranjske trail lige, ostalim trkačkim i biciklističkim utrkama, te humanitarnim i revijalnim sportskim događanjima.

U planovima za 2018. godinu uz dosadašnje sportske aktivnosti, u planu je i proslava deset godina djelovanja Kluba, organizacija Pustolovne utrke Baraber Adventure Race i Jugovača trail


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"