GRADSKI ODBOR BELIŠĆE

DEMANTI NA IZNESENE NEISTINE 02.07.2017

DEMANTI NA IZNESENE NEISTINE POD REDATELJSKOM PALICOM GRADONAČELNIKA BURIĆA (2.SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA BELIŠĆA 30.06.2017.)

SlikaKlub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice izražava nezadovoljstvo zbog teksta objavljenog na Facebook stranicama 'Snage Belišća' u kojem se obmanjuje javnost sa željom da se diskreditiraju vijećnici HDZ-a. Naime, potpuno je netočno da su vijećnici HDZ-a bili protiv slijedećih dvaju projekata: " Energetska obnova dječjeg vrtića Maslačak" te " Renewable Solar Energy". Naprotiv, vijećnici HDZ-a u sastavu Antonela Bungić- Crnogaj, Matko Jelkić i Dragan Anočić vrlo su afirmativno i konstruktivno raspravljali vezano za navedene projekte te smo oba projekta pozitivno prihvatili glasujući za točke 20. i 21. dnevnoga reda ZA ! Od svega izrečenog u spornome tekstu gradonačelnika Burića točno je jedino da smo se u našem predizbornom programu zalagali za temeljitu obnovu dječjeg vrtića, a to smo potvrdili glasujući potvrdno za oba projekta te i u budućnosti kanimo podržavati sve pozitivne inicijative vezano za samo rad i poboljšanje tehničkih uvjeta u dječjem vrtiću Maslačak Belišće.

Ono što je gradonačelnika Burića zasmetalo vezano je za naše neprihvaćanje prijedloga za treće izmjene i dopune Proračuna Grada Belišća za 2017.g. s projekcijama za 2018. i 2019. godinu a s time u svezi je i predmetni tekst koji predstavlja Burićevu osvetu vijećnicima koji se usuđuju razmišljati drugačije. Sve inicijative vijećnika Hrvatske demokratske zajednice na 2. sjednici G.V. Grada Belišća bile su vezane za racionalno upravljanje gradskim proračunom. Stoga smo vjerojatno naljutili gradonačelnika glasujući protiv npr. povećanja koeficijenata plaća namještenicima Gradske uprave, protiv povećanja naknade gradskim vijećnicima, potpredsjednicima i predsjedniku gradskog vijeća te općenito pojedinim drugim inicijativama koje su za posljedicu imale povećanje troškova iz gradskog proračuna. S obzirom da proračun uključuje neke od stavki za koje prethodno nismo glasovali pozitivno jer su u koliziji s našom vizijom upravljanja gradskim resursima, jasno je da takav proračun nismo mogli podržati.

Neposredno prije glasovanja o usvajanju izmjena i dopuna proračuna gradonačelnik Burić je zaprijetio vijećnicima HDZ-a da će ukoliko glasujemo protiv ovakvoga proračuna u medijima objaviti kako su vijećnici HDZ-a bili protiv obnove dječjeg vrtića i protiv prekogranične suradnje sa Republikom Srbijom. Zbog ozbiljnosti optužbi, vijećnik Dragan Anočić je zatražio riječ i upozorio gradonačelnika Burića kako ukoliko to i učini navedeno neće odgovarati istini, a o čemu može posvjedočiti i tonski zapis sa 2. sjednice G.V. Grada Belišća.

POZIVAMO SVE ZAINTERESIRANE DA DOĐU U POSJED NAVEDENOG TONSKOG ZAPISA KAKO BI SE UVJERILI U ISTINITOST SVIH NAŠIH TVRDNJI

Sa željom za konstruktivnim radom i suradnjom na dobrobit svih građana Grada Belišća, izražavamo nadu kako će ubuduće na sjednicama G.V. vladati pozitivno ozračje suradnje i pluralizma nasuprot jednoumlju, obmanama i prijetnjama vladajućih.


Zajedno možemo više 19.05.2017

Pozivamo Vas da u nedjelju, 21. svibnja, izađete na izbore i svoj glas date kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, jer ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE!

Slika


Više
Lista za gradonačelnika 12.05.2017
Slika

Lista za Gradsko vijeće 12.05.2017
Slika

Plan i program za grad Belišće 12.05.2017
Slika

Poziv na predizborni skup 15.05.2017

Slika

Pozivamo sve građanke i građane grada Belišća i prigradskih naselja, simpatizerke i simpatizere, kao i članove HDZ-a Belišća na PREDIZBORNI SKUP HDZ-A koji će se održati u PONEDJELJAK, 15.05.2017. godine na TRGU ANTE STARČEVIĆA u Belišću s početkom u 19 sati!

Osim domaćina, kandidata za gradonačelnika Dragana Anočića, gost će biti kandidat za župana Ivan Anušić.

U slučaju lošeg vremena skup će se održati u sportskoj dvorani.


Druženje HDZ-a u Bistrincima, Gatu i Vinogradcima 15.05.2017

Slika    Slika

U nedjelju, 14. svibnja kandidat HDZ-a za gradonačelnika Belišća Dragan Anočić iskoristio je za druženje s biračima. U prijepodnevnim satima održano je druženje na odmorištu Drava u Bistrincima, a nakon toga je posjetio Gat.

Poslijepodnevni sati su bili rezervirani za Vinogradce i nogometnu utakmicu NK Zrinski Vinogradci i NK Hrvatski sokol Bocanjevci.

Slika    Slika

 


Subotnje aktivnosti HDZ-a 15.05.2017

Slika    Slika

U subotu, 13. svibnja kandidat za gradonačelnika grada Belišća Dragan Anočić sa suradnicima iskoristio za druženje s građanima.

Tijekom prijepodneva su obišli Tržni centar u Belišću kao i Majski turnir gradova koji se održao na Staroj Dravi.

Nakon toga su se zaputili na Gastrofest u Bocanjevcima gdje im se priključio kandidat za dožupana Goran Ivanović. U Bocanjevcima nas je ugostila baka Lenka Vidošić koja je osvojila prvo mjesto na sajmu, a kako je sve to izgledalo možete provjeriti u fotogaleriji.

Slika    Slika

Slika    Slika


HDZ u Veliškovcima 15.05.2017

Slika    Slika

U petak, 12. svibnja u popodnevnim satima kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Belišća Dragan Anočić sa suradnicima posjetio je Veliškovce.

Zajedno su obišli mjesto i razgovarali s mještanima koji su ukazali na probleme njihove lokalne zajednice i pružili potporu kandidatima HDZ-a.

Obilazak je zaključen prigodnim druženjem s mještanima u društvenom domu.

Slika  Slika  Slika


Sestrinski glas za zdrav život 12.05.2017

Slika    Slika

Međunarodni dan sestrinstva se pod sloganom “Sestrinski glas za zdrav život”obilježava 12. svibnja kao prigoda za podsjećanje na važnost i ulogu ovog zanimanja. Tom prigodom su članovi HDZ-a grada Belišća predvođeni predsjednikom stranke i kandidatom za gradonačelnika grada Belišća posjetili medicinske sestre i prigodnim poklonom čestitali njihov dan.

Slika   Slika   Slika


Izborna skupština Zajednice žena "Katarine Zrinske" Belišće 26.04.2017

SlikaNa sinoć održanoj, redovnoj izbornoj skupštini Zajednice žena „Katarine Zrinske“ grada Belišća za predsjednicu je jednoglasno izabrana gđa. Danijela Rakmić, dok su za članice Gradske organizacije izabrane: Antonela Bungić-Crnogaj, Katica Cigić, Ankica Dukmenić, Ivana Evetić, Danijela Golić, Milica Perković. Nada Poljak i Krunčica Rupić.

Gosti na skupštini su bili gđa. Marela Đurić, predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena „Katarine Zrinske“ Osječko-baranjske županije, gđa Snježana Ađić, dopredsjednica Županijskog odbora Zajednice žena „Katarine Zrinske“ Osječko-baranjske županije, Dragan Anočić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Belišće i kandidat za gradnačelnika grada Belišća, gdin. Ivica Sobodić, predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Belišće, te članice Županijskog odbora Zajednice žena i gošće iz Donjeg Miholjca, Osijeka i Valpova.

 

 

Slika     Slika

Slika     Slika


Sretan Uskrs 15.04.2017

Slika

Članice zajednice žena ''Katarine Zrinske'' sudjelovale su na uskršnjem sajmu s rukotvorinama koje su izradile. Njima se pridružio i kandidat za gradonačelnika Belišća Dragan Anočić koji je najmlađe sugrađane darivao prigodnim slatkišima.

Slika    Slika

Slika    Slika

Slika    Slika


27. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a BELIŠĆE 09.04.2017

SlikaDostojanstveno i veličanstveno, su riječi kojima bi se najbolje mogla opisati atmosfera na sinoćnjoj 27. obljetnici osnutka HDZ-a u gradu Belišće. Svečana dvorana ''Kristal'' bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, te se tražila stolica više.

Svečanoj proslavi su se osim članova i članica stranke iz Belišća pridružili i stranački kolege iz susjednih gradova i općina. Među gostima su bili i ministar Tomislav Tolušić, kao izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića, predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije i kandidat za župana Ivan Anušić, državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić, pomoćnik ministra u MZOS Srećko Tomas, saborski zastupnik Vlatko Kopić, gradonačelnik grada Valpova Leon Žulj, potpredsjednik Županijske skupštine Goran Ivanović-Lac.

Predsjednik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Belišće, Dragan Anocic, u svom je govoru pozdravio sve prisutne, a posebno osnivače stranke i branitelje. Svim članicama i članovima je čestitao 27. obljetnicu uspješnog političkog djelovanja. Istaknuo je da je sazrjelo vrijeme da HDZ odnese pobjedu na predstojećim lokalnim izborima i zaokruži pobjednički niz. Istaknuo je da nema alternative do pobjede HDZ-a na lokalnim izborima, te da će nova gradska uprava u suradnji s budućim županom Ivanom Anušićem, te Vladom i ministarstvima dati svoj maksimum i biti na korist svim građanima Belišća i prigradskih naselja. Rekao je da će se u četverogodišnjem mandatu angažirano raditi na prezentiranju industijske kulture grada Belišća, pripremi projekata i apliciranju na natječaje, iskorištenju mrtvog kapital u vlasništvu grada, buđenju turističkog potencijala grada, temeljitoj obnovi dječjeg vrtića koji je zapostavljen u mandatu aktualne vlasti, obnovi dotrajalog centra, te mnogim drugim stvarima za boljitak života naših sugrađanki i sugrađana.

Slika

Slika     Slika


DAN NARCISA 26.03.2017

Slika

Članice Zajednice žena Katarine Zrinske Belišće u suradnji s GO HDZ-a Belišće obilježile su ovaj dan humanitarnom akcijom.

Podjelom cvijeta narcisa građanima, koji su se akciji priključili dobrovoljnim prilogom, prikupljena će se sredstva donirati udruzi MAMMAE iz Osijeka koja pomaže ženama oboljelima na dojci.

Cvijet narcis svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simbolizira novi život i nadu u ozdravljenje oboljelih od raka.


Korištenje novčanih sredstava iz EU fondova 20.03.2017

Slika

U petak 17. ožujka 2017. godine, u velikoj vijećnici Grada Belišća održano je predavanje na temu osnaživanja obrta, OPG i ostalih subjekata putem korištenja novčanih sredstava iz EU fondova kroz programe ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Predavanje je održano u suradnji dr. sc. Mirkom Pešićem ' Mipes consulting' i Hrvatske demokratske zajednice Grada Belišća.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dragan Anočić izrazivši pri tome zadovoljstvo s temom koja je ključna za uspješan početak bavljenja poduzetništvom, temom koja je razvojna, uvijek aktualna i ona koja okuplja ljude. Potrebno je imati kvalitetnu ideju te istu znati jasno artikulirati. Na putu od održive ideje do realizacije potrebno je pronaći kvalitetnog savjetnika i suradnika na projektu, a upravo je cilj večerašnjeg okupljanja dobiti konkretne spoznaje o mehanizmima apliciranja projekata ali i poveznica s stručnim savjetnikom i projekt menadžerom, kakav je upravo naš večerašnji gost predavač.

Dr. sc Mirko Pešić okupljene je detaljno informirao o mogućnostima aplikacije projekata sukladno već otvorenim mjerama i podmjerama, kao i onima koje su u projekciji za programsko razdoblje od 2014.- 2020. god. Također, naglasio je koliko je bitno na vrijeme pretvoriti vlastite ideje i vizije u kvalitetan projekt s obzirom da su otvorene mjere i sredstva koja iz njih proizlaze ograničene vremenski kao i sveukupnim iznosima potpore. Potrebno je razbiti određene dogme vezano za pisanje projekata i aktivnije djelovati jer dostupna sredstva su značajna, a postotak prolaznosti predanih projekata je vrlo visok. Ukoliko projekt prvotno i bude odbijen, na istome se načine korekcije sve do njegova prihvaćanja.

Na kraju predavanja otvorena je rasprava u kojoj su potencijalni investitori dobili pregršt preciznih odgovora na konkretna pitanja o vlastitim projektnim idejama.

Slika    SlikaObavijesti

   
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Gradska organizacija HDZ-a
grada Belišća

 

Kralja Tomislava 198a
31551 Belišće

e-mail: hdzbelisce@gmail.com

Korisni linkovi
HDZ Belišće - facebook HDZ MHDZ
Copyright © 2016. Hrvatska Demokratska Zajednica GO Belišće
Sva prava pridržana
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"