UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA - BELIŠĆE

Ranička 14, Belišće - OIB: 09637920046 - IBAN: HR 89 2340 0091 1106 2020 6
Tel: 099 6909 114 - E-mail: hvidra.belisce@gmail.com


Početna O nama Dokumenti Linkovi Galerija Kontakt Pristupnica
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
PIOPĆENJE ZA JAVNOST

HVIDR-a RH
Galovićeva 10
10 000 Zagreb

U svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav.

Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.

IZVJEŠĆE O NAJZNAČAJNIJIM AKTIVNOSTIMA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I PLAN BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je izvješće o aktivnostima i planu budućih aktivnosti, s posebnim osvrtom na provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Kompletan dokument možete preuzeti NA LINKU:

O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar. Tim povodom Udruga je izdala prigodni bilten, koji možete pogledati, preuzeti NA LINKU:


HVIDR-a Belišće na 73. obljetnici sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku 17.06.2018

Slika

U subotu, 16. lipnja 2018. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće i udruge ratnih veterana Hrvatski Domobran, Ogranka Valpovo, sudjelovali su u obilježavanju 73. obljetnice sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku kod Našica koji se nalazi jugozapadno od Našica između sela Zoljan i sela Gradac Našički u šumovitom predjelu Krndije neposredno u zaleđu tvornice cementa Našicecement d.d.

Mjestu gdje su tijekom lipnja 1945. godine jedinice Korpusa narodne odbrane Jugoslavije (KNOJ) i jedinice Jugoslavenske armije iz 17. krajiške brigade na ovaj šumski predjel dovodile nekoliko kolona s više stotina žicom vezanih i iznemoglih zarobljenika, bivših vojnika Nezavisne Države Hrvatske, većina iz kolona sa Križnog puta i civila sa šireg našičkog područja koje su ubijali i masakrirali vatrenim i ne vatrenim oružjem i oruđem. Pucnjava i jauci po usmenoj predaji starijih stanovnika čuli su se sve do sela Zoljana.

Tajnu ovoga najtežega zločina u povijesti našičkog kraja u kojem je ubijeno i masakrirano preko 1500 osoba komunistička vlast pokušala je očuvati strogom zabranom pristupa na to područje i tek nakon uspostave Republike Hrvatske početkom devedesetih godina izgrađeno je spomen obilježje na kojem se u organizaciji udruge “Hrvatski domobran“ svake godine sredinom lipnja kroz veliki komemorativni skup uz služenje Sv. mise odaje počast svim žrtvama ovog stravičnog komunističkog zločina.

Žrtvama komunističkog režima te svima poginulima za Republiku Hrvatsku, odana je počast polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i koncelebriranom sv. misom za stradale na Crnom potoku koju je predvodio fra Franjo Tomašević.

Prigodne riječi, brojnim građanima, predstavnicima ogranaka udruge “Hrvatski domobran” iz svih krajeva Republike Hrvatske i predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinslkog rata, uputio je predsjednik udruge “Hrvatski domobran” ogranka Našice gosp. Željko Tomić koji je pročitao imena žrtava za koje se zna da su tamo ubijene. Izvedbom prigodnih pjesama program je uveličao gosp. Kazimir Mikašek.

Nažalost, do danas od strane hrvatskog pravosuđa nije pokrenuta niti jedna istraga, optužnica ili sudski postupak protiv odgovornih osoba i zločinaca.

Stoga ne dopustimo da povijesne komunističke laži budu naš putokaz u budućnost!

Čuvajmo i poštujmo dostojanstveno ovo mjesto mučeništva i smrti kao svjedočanstvo zla koje se dogodilo u lipnju 1945. godine.

HVIDR-a Belišće

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


HVIDR-a Belišće na 73. obljetnici sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku 17.06.2018

Ljetovanje članova udruge HVIDR-a Belišće u Velom Lošinju 12.06.2018

Slika

   Udruga HVIDR-a Belišće organizira u Velom Lošinju 10-to dnevno ljetovanje za članove svoje udruge.

Desetodnevno ljetovanje u Velom Lošinju udruga HVIDR-a Belišće organizira u suradnji s gradom Valpovom i valpovačkim Poduzetničkim centrom.

  • Termin korištenja prenoćišta u Velom Lošinju: od 23. rujna do 2. listopada 2018.
  • Cijena prijevoza autobusom na relaciji Belišće-Veli Lošinj-Belišće: 350 kn po osobi.
  • Boravišna pristojba: 7 kn po danu za svaku osobu. 
  • Smještaj u iznosu od 350 kn po osobi sufinancira udruge HVIDR-a Belišće.
Zainteresirani članovi udruge HVIDR-a Belišće za ljetovanje u Velom Lošinju mogu izvršiti predbilježbu i dobiti dodatne informacije u udruzi HVIDR-a Belišće: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,00 do 21,00 sat ili na telefon:  099/690 9114 - Pavo Milekić 

 

HVIDR-a Belišće


DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 30.05.2018

Slika

U srijedu, dana 30. svibnja 2018. godine u Belišću je svečano obilježena treća obljetnica Dana hrvatskih branitelja grada Belišća. Cjelodnevni program započeo je u prijepodnevnim satima okupljanjem predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata i građana ispred zgrade Gradske uprave. Nakon toga okupljeni se krenuli prema Spomen križu na belišćanskom gradskom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu grada Belišća. Nakon toga je uslijedila misa zadušnica koju je predvodio župnik Župe Sv. Josipa Radnika fra Branko Janjić

U podne je u Centru za kulturu Sigmund Romberg održana svečana akademija.

Okupljenima se u ime organizatora i glavnog pokrovitelja svečanosti prigodni govorom obratio gradonačelnik grada Belišća dr. Dinko Burić te predsjednici UHDDR-a i udruge HVIDR-a Belišće, Zlatko Rogač i Pavo Milekić a potom su se nazočnima obratili, umirovljeni brigadir Miroslav Štargl, zapovjenik 107 Brigade HV-a, general bojnik Živko Budimir i general pukovnik, dr. Slavko Barić.

Svečanost je završena prigodnim glazbenim programom i video prikazom ratnih fotografija.

Pavo Milekić je u svom obraćanju pozdravio nazočne i zahvalio im što su svojim dolaskom uveličali ovu današnju svečanost, 3. obljetnicu „Dana hrvatskih branitelja grada Belišća“ a potom je dodaoDozvolite mi da iskoristim ovu prigodu da se još jednom zahvalim gradu Belišću, organizatoru i pokrovitelju ove današnje svečanosti, a posebne riječi zahvale uputim gradonačelniku grada Belišća dr. Dinku Buriću, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata koji je najzaslužniji da na inicijativu udruge HVIDR-a Belišće, hrvatski branitelji Belišća danas imaju svoj dan koji mogu proslaviti dostojanstveno i s ponosom u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu grada Belišća i što se taj dan obilježava upravo na dan 30. svibnja, dan konstituiranja prvog višestranačkog hrvatskog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske državnosti.“

Zahvalio se gradonačelniku grada Belišća dr. Buriću i na tome što cijeni i uvažava doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, što je uvijek na raspolaganju hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i što značajno podupire rad svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća i Valpovštine.

Na kraju svog obraćanja Pavo Milekić je svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata grada Belišća čestitao Dan hrvatskih branitelja.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika Slika Slika Slika


HVIDR-a BELIŠĆE NA ČOBANIJADI U CRETU 21.05.2018

Slika

U petak, 18. svibnja 2018. godine udruga HVIDR-a Belišće sudjelovala je u Cretu na manifestaciji  pod nazivom „Proljeće u Cretu“ u sklopu koje je održana smotra folklora domaćih KUD-ova iz Creta i Bizovca i gostiju iz Kutereva, Perušića, Narda, Zdenaca, Osijeka te natjecanje u kuhanju Slavonskog jela čobanca.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 17.05.2018
 

 

Slika

   

UDRUGA HVIDR-A BELIŠĆE POZIVA SVOJE ČLANOVE UDRUGE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA

NA SVEČANO OBILJEŽAVANJE 3. OBLJETNICE

 

 „DANA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA“

 

SVEČANOST ĆE SE ODRŽATI  30. SVIBNJA (SRIJEDA) 2018. GOD.

 ZAPOČET ĆE OKUPLJANJEM U 09,00 SATI ISPRED GRADSKE UPRAVE GRADA BELIŠĆA, VIJ. DR. FRANJE TUĐMANA 1.

I NASTAVITI SUKLADNO PROGRAMU

 

      ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU.  

 

      HVIDR-a BELIŠĆE    

 

 

 


" BELIŠĆANSKI VREMEPLOV" 03.05.2018

Slika

 

 

        Članovi udruge HVIDR-a Belišće i UHDDR-a, Gradski ogranak Belišće u srijedu, 2. svibnja 2018. godine sudjelovali su u premijernoj izvedbi multimedijskog scenskog prikaza pod nazivom „Belišćanski vremeplov“.

       Ovaj multimedijalni prikaz belišćanskog vremeplova u kojem su sudjelovale brojne udruge, ustanove, klubovi i institucije grada Belišća premijerno je izveden u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća i 134-te godišnjice osnutka Belišća.

 

 


 


OBAVIJEST O ZAPOŠLJAVANJU SOBOSLIKARA I FASADERA 02.05.2018

Slika

O B A V I J E S T

    Udruga HVIDR-a Belišće obavještava članove udruge, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i nezaposlene građane grada Belišća i Valpovštine da Braniteljska zadruga Osijek zapošljava radnike na poslovima: soboslikara  i fasadera.

    Prednost pri zapošljavanju imaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i djeca hrvatskih branitelja.

Zainteresira se mogu javiti na kontakt telefon: 031/208-202 od 08.00 do 12.00 sati.

                                                                                                                                         HVIDR-a Belišće


ZAPOŠLJAVANJE DJECE HRVATSKIH BRANITELJA - OBAVIJEST 25.04.2018

Slika

                                                  O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće obavještava hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine o  otvorenom natječaju za radna mjesta u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o., Zagreb, Zagrebačka avenija 104.

Prema dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom.

Molimo zainteresirane da se jave u udrugu HVIDR-a Belišće ili na telefon: 099 690 9114 – Pavo Milekić.                                                                                                      

Tvrtka MABEL-NIABEL d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Zagrebačka avenija 104, registrirana za pružanje usluga iznajmljivanja vozila, transfera, najam vozila sa vozačem i UBER-a, Vam se obraća u dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u našoj tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom, sa namjerom da za naše potrebe uputite djecu hrvatskih branitelja za poslove vozača u rent-a-caru, referenta u rent-a-caru a koji moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1) Potvrda o nekažnjavanju

2) Vozačka dozvola B kategorije minimum godinu dana

3) Kopija osobne iskaznice

4) Starost do 30 godina

5) Poznavanje engleskog jezika

 

                                         HVIDR-a Belišće

 


4. SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA 23.04.2018

Slika

Kako je i najavljeno, u subotu 21. travnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati pod pokroviteljstvom grada Belišća i Općine Petlovac na odmorištu Drava u Bistrincima održane su „Sportske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata“ koje je organizirala Udruga HVIDR-a Belišće.

Ove četvrte po redu sportske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata grada Belišća službeno je otvorio dogradonačelnik grada Belišća g. Domagoj Varžić.

U vrlo ugodnoj i prijateljskoj atmosferi hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata grada Belišća te gostiju predstavnici udruge HVIDR-a Bilje i udruge umirovljenik policajaca PP Belišće natjecali su se u 7 sportskih disciplina: boćanju, ringlanju, kozani, visećoj kuglani,  streljaštvu i  beli.

Na ovim sportskim igrama najuspješniji su bili predstavnici udruge HVIDR-a Belišće te udruge HVIDR-a Bilje i udruge umirovljenih policajaca Policijske postaje Belišće.

Po završetku natjecanja dogradonačelnik grada Belišća g. Domagoj Varžić svećano je proglasio pobjednike i podijelio zahvalnice i priznanja predstavnicima braniteljskih udruga, sudionicima igara i najuspješnijim natjecateljima.

U svom obraćanju g. Varžić je iskazao zadovoljstvo i oduševljenje ovim sportskim igrama ističući kako je ovo natjecanje pravi primjer zajedništva hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata i dodao kako očekuje da će se ove igre hrvatskih branitelja grada Belišća nastaviti i nadalje.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

 

Slika

 

O B A V I J E S T

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA B E L I Š Ć E

P O Z I V A

HRVATSKE BRANITELJE  I HRVATSKE RATNE VOJNE INVALIDE

DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

NA 

„ SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA

KOJE ĆE SE ODRŽATI U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA BELIŠĆA

U SUBOTU, DANA 21. TRAVNJA 2018. GODINE NA ODMORIŠTU DRAVA U BISTRINCIMA S POČETKOM U 10,00 SATI

 

SPORTSKE DISCIPLINE:

1.    boćanje 

2.    viseća kuglana

3.     ringlanje

4.     kozana

5.     streljaštvo (zračna puška),

6.    bela,

7.    pikado,

8.    potezanje konopa. 

         Za sve sudionike i natjecatelje Udruga HVIDR-a Belišće organizirat će besplatan prigodan ručak!    

 

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU!

                                                                                                                                    

                                                                             HVIDR-a BELIŠĆE   


ŠPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

Slika

 Udruga HVIDR-a Belišće održava "Sportske igare hrvatskih branitelja" koje će se održati u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća na odmorištu Drava u Bistrincima 21. travnja (subota) 2018. godine s početkom u 10,00 sati.

 


26. OBLJETNICA AKCIJE BARANJA 04.04.2018

Slika

U utorak 03. travnja 2018. godine svečanim mimohodom, polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su u obilježavanju 26. Obljetnicae najveće borbene akcije 107. brigade Hrvatske vojske.

Uz djecu i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika 107. brigade i pripadnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata Valpovštine, Miholjštine i Baranje žrtvama su se poklonili i odali počast članovi Udruge HVIDR-a Belišće.

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su i u molitvi za poginule hrvatske branitelje u Belišćanskoj župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika koju je predvodio župnik fra. Branko Janjić.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

  

 

 


USKRSNA ČESTITKA 31.03.2018
Slika

SLAVKO MANDL - POSLJEDNJI ISPRAĆAJ 26.03.2018

Slika

 

Slika


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"