Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
Obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Vukovara 19.11.2018

Slika

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koji se obilježava 18. studenog, obilježilo je i nekoliko članova SRK-a Baraber u različitim povorkama, na sebi svojstven, sportski način. Tako su Ivica Lenard i Ivan Špoljarić trčali 37 kilometara od Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu slobode u Osijeku, do kamenog Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav, u gradu-žrtvi Vukovaru.

- Za Vukovar trčimo povodom pada grada i za sve žrtve koje su nepošteno stradale te, naravno, za branitelje. To trčanje nije u službenom protokolu obilježavanja stradanja Vukovaraca, pa smo mi trčali dan ranije, 17. studenog – izvijestio nas je Ivica o svojem trkačkom memorijalnom pohodu, dok je Velimir Tepeš, pak, svoj je obol odlučio dati na biciklu.

...

Još jedna biciklistica iz Kluba, Vukovaru je počast odala na dva kotača, i to na trodnevnoj putešestviji. Nakon što je stigla do Zagreba, 15. studenog zaputila se prema gradu-žrtvi u sklopu Biciklističkog maratona Zagreb – Vukovar. Startajući sa središnjeg trga glavnog grada, Tanja je uz sebe imala prijatelje i kolege iz Belišća, Bizovca, Darde, Osijeka, Iloka, Županje, Zagreba i Mostara; bilo rame uz rame, bilo kroz podršku u mislima i srcu.

Tanja je tih dana putem društvenih mreža redovno izvještavala o susretu s prijateljima na ruti, zajedništvu te o tome kako biciklijada napreduje i kuda prolazi, javljajući se pritom sa svojih postaja, primjerice, iz Novske i Ivankova. Kao i sva ostala hodočašća s istim povodom, i ovo je, 18. studenog završilo na svojoj krajnjoj točki u Vukovaru, kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav.

Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice