Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
Ljubljanski maraton 27.10.2019
Apatinski polumaraton 20.10.2019
Dalmacija Ultra trail 19.10.2019
Krk"n"trail 12.10.2019
┼Żdral trail 05.10.2019
Skakavac trail 28.09.2019
Mazator trail 21.09.2019
Rab Island trail 21.09.2019
Red bull soapbox 14.09.2019
Zrmanja trail 31.08.2019
┼Żumberak Ultra trail 25.08.2019
PREDSTAVNICI HVIDR-e BELI┼á─ćE SVE─ćANO OBILJE┼ŻILI DAN DR┼ŻAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELI┼á─ćA 30.05.2020

Slika

Sretan Dan dr┼żavnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja Grada Beliš─ça!

Predstavnici udruge HVIDR-a Beliš─çe, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga Valpovštine, MUP-a, PP Beliš─çe i predstavnicima lokalne samouprave, polaganjem vijenaca i paljenjem svije─ça podno Spomen kri┼ża ┼żrtvama Domovinskog rata na gradskom groblju grada Valpova i grada Beliš─ça te podno Spomen obilje┼żja poginulim hrvatskim braniteljima slavne 107 Brigade HV-a na lijevoj obali rijeke Drave - Bentu, sve─Źano su obilje┼żili Dan dr┼żavnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Beliš─ça.

Sve─Źani ugo─Ĺaj obilje┼żavanju pru┼żili su ─Źlanovi Puha─Źkog orkestra DVD-a Valpovo pod ravnanjem Dalibora Košuti─ça izvo─Ĺenjem himne i prigodne glazbe tijekom polaganja vijenaca i paljenja svije─ça, a molitvu su predvodili, ┼żupnik ┼żupe Bezgrešnog za─Źe─ça Bla┼żene Djevice Marije Valpovo, Zvonko Mrak i ┼żupnik ┼żupe sv. Josipa Radnika Beliš─çe, fra Dario Mican.

Program obilje┼żavanja Dana dr┼żavnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja Grada Beliš─ça završen je svetom misom u ┼żupnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Beliš─çu, koju je predvodio ┼żupni vikar, fra Tomislav Vrsaljko.

 

HVIDR-a Beliš─çe

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 



─îESTITKA ZA DAN DR┼ŻAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE 30.05.2020
PRIOP─ćENJE ZA JAVNOST ÔÇô osuda izjave predsjednika RH Zorana Milanovi─ça 05.05.2020

PRIOP─ćENJE ZA JAVNOST 

Predsjedni─Źe Republike Hrvatske, gospodine Zorane Milanovi─çu,

Na vašu sramotnu izjavu na komemoraciji u Jasenovcu reagirali smo spontano, sa bolom u srcu, šokirani Vašom izjavom kojom ste omalova┼żili naše ─Źlanove, hrvatske ratne vojne invalide, pripadnike Hrvatskih obrambenih snaga i poginule pripadnike te legitimne ratne postrojbe HV-a, budu─çi da je predsjednik Republike Hrvatske vrhovni zapovjednik Oru┼żanih snaga Republike Hrvatske.

Podsje─çamo, u vremenu i na mjestu obilje┼żavanja pijeteta stradalim ┼żrtvama u Jasenovcu, potpuno neprimjereno i ni─Źim izazvani s gnušanjem ste izjavili: To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tu─Ĺman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku dr┼żavu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku dr┼żavu nego i za restauraciju dr┼żave iz '41. godine. I to je potpuno jasno“.

Ta je Vaša izjava izjavljena u javnom prostoru pred svim medijima, upu─çena svima gra─Ĺanima Republike Hrvatske i šire, od koje ne mo┼żete pobje─çi. Putem društvenih mre┼ża poru─Źili ste da u Oku─Źanima na 25. obljetnici VRO "Bljesak"  niste mislili napadati poginule pripadnike HOS-a, te se izvla─Źite na politi─Źke protivnike, ali na ┼żalost to ste izjavili, sa gnušanjem ste govorili o spomen plo─Źi poginulim hrvatskim braniteljima.

┼Żalosno i jadno. U doba borbe protiv  epidemije koronavirusa u koju su se usprkos svemu, iako predstavljaju najranjivije skupine, zbog godina, posljedica ranjavanja i bolesti kao posljedice stradavanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, uklju─Źili i hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i ─Źlanovi njihovih obitelji, nesebi─Źno se odazivaju─çi pozivu nadle┼żnih tijela radi pru┼żanja pomo─çi i ostvarivanja zajedništva hrvatskog naroda. Na┼żalost, Vi ste, ne poštuju─çi ni vrijeme ni mjesto,  ni─Źim izazvani, dali tako sramotne izjave o spomen plo─Źi poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika HOS-a i time otvorili teme omalova┼żavanja, razdvajanja hrvatskog naroda i bla─çenja ┼żrtava Domovinskog rata.

Hrvatski branitelji su pokazali svoju ─Źast i zajedništvo u obrani Domovine na prvoj crti bojišnice. Zar doista mislite da ovom vašom izjavom na društvenim mre┼żama mo┼żete poništiti štetu koju ste napravili?

Mo┼żda jedan dio hrvatskih branitelja nije uspio završiti fakultete i ostvariti svoje ┼żivotne ┼żelje u obrazovanju i ┼żivotnom putu koji su zacrtali, jer su sudjelovali u obrani Domovine, za razliku od Vas, i to je u redu, jer svatko od nas je izabrao svoj ┼żivotni put, ali ih predsjedni─Źe nemojte podcjenjivati radi neformalnog obrazovanja i nekakvog fiktivnog radnog iskustva, jer na kraju uvijek pobje─Ĺuje ─Źovjek, njegov karakter, humanost, sposobnost praštanja, ┼żivotno iskustvo i ┼żivotni put svakog pojedinca.

Obzirom da ste izabrani na ─Źasnu du┼żnost predsjednika Republike Hrvatske, tra┼żimo od Vas da se ubudu─çe ponašate u skladu sa funkcijom koju obnašate, te da budete predsjednik svih gra─Ĺana Republike Hrvatske, da budete vrhovni zapovjednik Oru┼żanih snaga Republike Hrvatske, me─Ĺu koje spadaju i Hrvatske obrambene snage, da radite na zajedništvu a ne na razdvajanju, da pomognete u ovim teškim situacijama koje su nas zatekle, te da u skladu sa Vašim obrazovanjem diplomiranog pravnika poštujete propise Republike Hrvatske i sve gra─Ĺane koje predstavljate.

  Predsjednik udruge HVIDR-a Beliš─çe

                    Pavo Mileki─ç



PRIOP─ćENJE ZA JAVNOST ÔÇô osuda izjave predsjednika Milanovi─ça 23.04.2020

PRIOP─ćENJE ZA JAVNOST – osuda izjave predsjednika Milanovi─ça

 U ime udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Beliš─ça ovim putem najoštrije osu─Ĺujemo sramotnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovi─ça, koji se, govore─çi na komemoraciji u Jasenovcu dana 22. travnja 2020. godine, grubo obrušio na legitimnu postrojbu Oru┼żanih snaga RH – Hrvatskih obrambenih snaga i spomen plo─Źu postavljenu u ─Źast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Novsku, ne propustivši vrije─Ĺanje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tu─Ĺmana.

Pri tom je, aludiraju─çi na spomen plo─Źu, s gnušanjem, izjavio: To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tu─Ĺman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku dr┼żavu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku dr┼żavu nego i za restauraciju dr┼żave iz '41. godine. I to je potpuno jasno“.

Svima koji su mislili da se Zoran Milanovi─ç promijenio kada je izabran na mjesto predsjednika Republike Hrvatske, pri─Źaju─çi o apstraktnom zajedništvu, upravo je dokazao suprotno, najneuspješniji hrvatski premijer, koji na novom radnom mjestu nastavlja svoj rad na razdvajanju i rušenju, bla─çenju vrijednosti Domovinskog rata i prijeziru prema hrvatskim braniteljima i ─Źlanovima njihovih obitelji.

Dok su pripadnici HOS-a krvarili na prvoj crti bojišnice brane─çi našu zemlju od velikosrpskog agresora, Zoran Milanovi─ç nije nikada osjetio potrebu da se odazove i sudjeluje u obrani Domovine, ve─ç je kukavi─Źki pobjegao od te ─Źasne du┼żnosti.   

Tim nastupom na komemoraciji u Jasenovcu pokazao je da mu ništa nije sveto, da mu nisu sve ┼żrtve iste, te da nema nikakve civilizacijske dosege ni poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje ┼żivote za obranu svake stope hrvatske zemlje po kojoj on sada slobodno hoda i koji su mu omogu─çili da na slobodnim i demokratskim izborima postane predsjednik Republike Hrvatske.

 

Predsjednik udruge HVIDR-a Beliš─çe

               Pavo Mileki─ç

 

 

 



Prikazano 16 do 30 od 2049  




Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice