Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Politi?e aktivnosti
Kori┼ítenje nov─Źanih sredstava iz EU fondova 20.03.2017

Slika

U petak 17. o┼żujka 2017. godine, u velikoj vije─çnici Grada Beliš─ça odr┼żano je predavanje na temu osna┼żivanja obrta, OPG i ostalih subjekata putem korištenja nov─Źanih sredstava iz EU fondova kroz programe ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Predavanje je odr┼żano u suradnji dr. sc. Mirkom Peši─çem ' Mipes consulting' i Hrvatske demokratske zajednice Grada Beliš─ça.

Okupljene je na po─Źetku pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dragan Ano─Źi─ç izrazivši pri tome zadovoljstvo s temom koja je klju─Źna za uspješan po─Źetak bavljenja poduzetništvom, temom koja je razvojna, uvijek aktualna i ona koja okuplja ljude. Potrebno je imati kvalitetnu ideju te istu znati jasno artikulirati. Na putu od odr┼żive ideje do realizacije potrebno je prona─çi kvalitetnog savjetnika i suradnika na projektu, a upravo je cilj ve─Źerašnjeg okupljanja dobiti konkretne spoznaje o mehanizmima apliciranja projekata ali i poveznica s stru─Źnim savjetnikom i projekt menad┼żerom, kakav je upravo naš ve─Źerašnji gost predava─Ź.

Dr. sc Mirko Peši─ç okupljene je detaljno informirao o mogu─çnostima aplikacije projekata sukladno ve─ç otvorenim mjerama i podmjerama, kao i onima koje su u projekciji za programsko razdoblje od 2014.- 2020. god. Tako─Ĺer, naglasio je koliko je bitno na vrijeme pretvoriti vlastite ideje i vizije u kvalitetan projekt s obzirom da su otvorene mjere i sredstva koja iz njih proizlaze ograni─Źene vremenski kao i sveukupnim iznosima potpore. Potrebno je razbiti odre─Ĺene dogme vezano za pisanje projekata i aktivnije djelovati jer dostupna sredstva su zna─Źajna, a postotak prolaznosti predanih projekata je vrlo visok. Ukoliko projekt prvotno i bude odbijen, na istome se na─Źine korekcije sve do njegova prihva─çanja.

Na kraju predavanja otvorena je rasprava u kojoj su potencijalni investitori dobili pregršt preciznih odgovora na konkretna pitanja o vlastitim projektnim idejama.

Slika    SlikaHDZ Belišće na fišijadi 20.02.2017

Slika
18 velja─Źe, na 5. Fišijadi povodom Valentinova u Bistrincima, sudjelovala je ekipa GO HDZ-a Beliš─çe. Subotnje poslijepodne su ─Źlanovi iskoristili za dru┼żenje gdje im se priklju─Źio predsjednik i kandidat za gradona─Źelnika Dragan Ano─Źi─ç.

U natjecateljskom djelu ekipa predvo─Ĺena kuharom Alenom Šarga─Źem osvojila je 1. mjesto.

Slika     Slika

Slika     SlikaKandidatura za gradona─Źelnika 17.02.2017

SlikaDanas (16. 2. 2107.) je u Beliš─çu svoju kandidaturu za gradona─Źelnika na predstoje─çim lokalnim izborima istaknuo HDZ-ov kandidat Dragan Ano─Źi─ç. Ano─Źi─ç je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Beliš─çu, po zanimanju diplomirani in┼żenjer šumarstva, zaposlen u Hrvatskim šumama, o┼żenjen i otac dvoje djece.

„ Izuzetna mi je ─Źast i osobito zadovoljstvo biti kandidat za gradona─Źelnika ispred najve─çe, sto┼żerne stranke u Hrvatskoj koja ima jasnu viziju i jasno zacrtane ciljeve. HDZ i Vlada na ─Źelu s premijerom g. Andrejom Plenkovi─çem kao jedan od prioritetnih ciljeva podrazumijevaju ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske, a kroz Projekt Slavonija pokazuju da prepoznaju potrebe i potencijale razvoja Slavonije i Baranje u cjelini. Kada nam je za razvoj naših op─çina i gradova ponu─Ĺena suradnja s ovako izvrsnim partnerom tada je to apsolutni imperativ, stoga je naša du┼żnost ostvariti ─Źvrsti partnerski odnos s Hrvatskom Vladom koji ─çe nakon pobjede na lokalnim izborima rezultirati boljitkom za Grad Beliš─çe i ┼Żupaniju Osje─Źko Baranjsku.“ – istaknuo je prilikom predstavljanja Dragan Ano─Źi─ç te dodao kako ─çe detektirati sveobuhvatnu problematiku funkcioniranja lokalne samouprave i ponuditi kvalitetna rješenja. Ne boji se izazova bilo koje vrste, a prepoznati ─çe, ka┼że, i potencijale za razvoj te znati ih iskoristiti u vremenu koje je pred nama.

Da je cilj HDZ-a voditi pozitivnu, vjerodostojnu i sadr┼żajnu politi─Źku kampanju kako bi u idu─çem mandatu omogu─çili bolje ┼żivotne uvjete na lokalnoj razini potvrdio je i HDZ-ov kandidat za ┼żupana Ivan Anuši─ç te dodao: „─îestitam Draganu na kandidaturi koja je dobrodošla unutar HDZ-a, a koliko ─Źujem i jako je dobro pozdravljena u gradu Beliš─çu. Ono što Beliš─çu treba je stabilnost te jednak odnos prema svakom stanovniku bez obzira na njegovu politi─Źku opredijeljenost. Ovo je grad koji ima povijest industrije, a na nama je izna─çi na─Źin kako vratiti industriju u Beliš─çe i u budu─çnosti. Iznimno je va┼żna i sinergija sa ┼żupanijskom te nacionalnom vlasti kako bi se proveli svi oni projekti koji se mogu ostvariti u Slavoniji i Baranji.

SlikaAktivnosti za Valentinovo 16.02.2017

Povodom Valentinova, Dana zaljubljenih, ─Źlanice Zajednice ┼żena "Katarina Zrinski" izradile su prigodne ukrase koje su zajedno sa TO HDZ-a Beliš─çe poklonile svojim sugra─Ĺanima.

Slika     Slika

Slika     Slika

Slika     SlikaSvjetski dan borbe protiv raka 07.02.2017

Slika
Svjetski dan borbe protiv raka se obilje┼żava 4. velja─Źe svake godine u cilju podizanja svijesti o toj bolesti. Tim su se povodom ─Źlanovi Hrvatske demokratske zajednice Beliš─ça uklju─Źili u nacionalnu kampanju „Mi mo┼żemo. Ja mogu.“ Na tr┼żnome centru su porukama potpore ispisanim na dlanovima pru┼żili podršku radu kampanje.

Kampanji se mogu priklju─Źiti svi na na─Źin da poruku ispišu na dlan, fotografiraju i podijele fotografiju na drštvenim mre┼żama koriste─çi #Mimo┼żemoJaMogu i #WorldCancer day

Na poveznici http://www.mi-mozemo-ja-mogu.hr/ se mogu prona─çi sve informacije o kampanji, kao i sve poruke podrške na Zidu podrške.

 

 

 Slika     Slika

Slika     Slika

Slika     SlikaObljetnica osnutka HDZ-a Valpovštine 02.02.2017

Na sve─Źanoj sjednici povodom 27. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Valpovštine prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Beliš─ça, Dragan Ano─Źi─ç.

U svom je govoru, u ime Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Beliš─çe, pozdravio uva┼żene goste i sve nazo─Źne te se ukratko predstavio. Upoznao je nazo─Źne s politi─Źkom situacijom u gradu Beliš─çu gdje se trenutno nalazimo u opoziciji. Naglasio je da se unato─Ź tome HDZ nalazi u uzlaznoj putanji i da ─çe se truditi detektirati problematiku funkcioniranja lokalne samouprave te ponuditi kvalitetna rješenja. Tako─Ĺer, rekao je da se HDZ Grada Beliš─ça ne boji izazova bilo koje vrste te da ─çe znati prepoznati potenacijale za razvoj i adekvatno ih iskoristiti.

Cilj stranke u nadolaze─çem razdoblju bit ─çe pozitivna, vjerodostojna i sadr┼żajna politika s ciljem stvaranja što je mogu─çe boljih ┼żivotnih uvjeta za sve gra─Ĺane. Zalagat ─çemo se za odr┼żivo upravljanje svim resursima s ciljem stvaranja novih dodanih vrijednosti. Na nadolaze─çim lokalnim izborima neophodno je ostvariti što je mogu─çe bolji rezultat, kako u gradu Beliš─çu, tako i u ostalim op─çinama i gradovima naše mikroregije, a naro─Źito u ┼Żupaniji Osje─Źko-baranjskoj.

Na kraju se zahvalio na pozornosti te pozvao sve prisutne da budu aktivni zagovaratelji vrijednosti i ideja koje propagira HDZ.

SlikaGRADSKI ODBOR HDZ-a BELI┼á─ćE DOBIO NOVOG PREDSJEDNIKA 12.01.2017

Ju─Źer je u Beliš─çu odr┼żana 12. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Beliš─çe. Sjednici su nazo─Źili ─Źlanovi Gradskog i Nadzornog odbora kao i predsjednik ┼Żupanijske organizacije Ivan Anuši─ç te tajnik i predsjednik mlade┼żi Domagoj Mikuli─ç.

Na samom je po─Źetku sjednice Marko Pavi─ç, dotadašnji predsjednik gradskog odbora HDZ-a u Beliš─çu, predlo┼żio njegovo razrješenje s mjesta predsjednika iz osobnih razloga. Dodao je kako iz istih razloga nije u mogu─çnosti prihvatiti kandidaturu za gradona─Źelnika ispred HDZ-a Beliš─çe na predstoje─çim lokalnim izborima. Pavi─ç je za mjesto predsjednika predlo┼żio dopredsjednika Gradskog odbora Dragana Ano─Źi─ça.

Gradski je odbor jednoglasno prihvatio njegovo odstupanje, ali i prijedlog za imenovanje Ano─Źi─ça novim predsjednikom.

Novoizabrani predsjednik Dragan Ano─Źi─ç zahvalio se Pavi─çu, Gradskom i ┼Żupanijskom odboru na ukazanom povjerenju te istaknuo kako mu je izuzetna ─Źast biti prepoznat i odabran na ovu ─Źasnu i odgovornu du┼żnost. Tako─Ĺer, Ano─Źi─ç je izrazio zadovoljstvo ─Źinjenicom da je HDZ Grada Beliš─ça ostao kompaktan i jedinstven pri donošenju odluka te je pozvao okupljene ─Źlanove na aktivno i kreativno promišljanje u budu─çem politi─Źkome djelovanju. Istaknuo je kako nastupa vrijeme velikih izazova za Gradski odbor HDZ-a Beliš─çe u kojem su svi zajedno du┼żni osmisliti što je mogu─çe bolju strategiju za predstoje─çe lokalne izbore kao i programske smjernice sadr┼żajne i vjerodostojne politike s ciljem poboljšanja kvalitete ┼żivota gra─Ĺana Grada Beliš─ça i prigradskih naselja. Tako─Ĺer, rekao je, HDZ Beliš─çe mora prepoznati prioritet pobjede HDZ-a na ┼Żupanijskoj razini te aktivno promicati vrijednosti novog, modernog, proeuropskog HDZ-a predvo─Ĺenog uspjesima i rezultatima pobjedni─Źke Vlade  Andreja Plenkovi─ça.

Podršku u ime ┼Żupanijske organizacije novom je vodstvu dao i Ivan Anuši─ç, predsjednik ┼Żupanijskog odbora HDZ-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije, koji je tom prilikom istaknuo kako vjeruje u mlade snage HDZ-a u Beliš─çu i kako ─çe HDZ nastaviti pobjedni─Źki niz nakon uspjeha na predsjedni─Źkim, europarlamentarnim izborima te parlamentarnim izborima.

Izvor : http://hdz-obz.com

SlikaBlagoslov prostorija 04.01.2017

SlikaU ovo blagdansko vrijeme u kojemu tradicionalne Hrvatske obitelji iš─Źekuju krš─çanski blagoslov, ─Źlanovima HDZ-a Beliš─çe ukazana je ─Źast i prigoda za blagoslovom novih strana─Źkih prostorija. S obzirom da je taj prostor tako─Ĺer mjesto koje okuplja ljude koji promišljaju, donose politi─Źke odluke unutar svog djelokruga rada koje se ti─Źu ┼żivota u zajednici te djeluju u skladu s demokrš─çanskim na─Źelima, smatramo da je vrlo bitno da za navedeno djelovanje imamo inspiraciju i blagoslov od Boga. Okupljenima u novome prostoru blagoslov je udijelio ┼żupnik ┼Żupe sv. Josipa Radnika Beliš─çe, fra. Branko Janji─ç nakon ─Źega je uprili─Źeno kratko dru┼żenje uz prigodni razgovor s ─Źlanovima HDZ-a, ujedno i ┼żupljanima ┼Żupe Beliš─çe.

 

Slika─îlanovi HDZ-a Beli┼í─çe darivali gra─Ĺane prigodnim poklonima 11.12.2016

SlikaPovodom nadolaze─çih bo┼żi─çnih blagdana ─Źlanovi HDZ-a Beliš─çe darivali su gra─Ĺane prigodnim poklonima. ─îlanice Zajednice ┼żena "Katarina Zrinski" Beliš─çe u suradnji s Mlade┼żi HDZ-a Beliš─çe priredile su paketi─çe bo┼żi─çne pšenice koji su danas ujutro podijeljeni gra─Ĺanima na tr┼żnici. Pšenica je simbol plodnosti, novog ┼żivota i njegove obnove. Sijanje bo┼żi─çne pšenice duga je tradicija, a sije se 13. prosinca na dan svete Lucije koja slovi kao navjestiteljica boljih vremena jer su nakon toga dani sve du┼żi. Uz brojne ─Źlanove HDZ-a darivanju je prisustvovao i predsjednik GO HDZ-a Beliš─çe Marko Pavi─ç.

 

 

 

Slika   Slika

Slika   SlikaPO─îAST PREMINULIM I POGINULIM 02.11.2016

1. studenog u prijepodnevnim satima ─Źlanovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Beliš─ça, predvo─Ĺeni predsjednikom Markom Pavi─çem posjetili su groblje u Beliš─çu, gdje su paljenjem svije─ça odali po─Źast svim preminulim ─Źlanovima Hrvatske demokratske zajednice i poginulim hrvatskim braniteljima.

Slika     SlikaDAN NEOVISNOSTI

Slika    Slika

─îlanovi Hrvatske demokratske zajednice grada Beliš─ça su paljenjem svije─ça kod spomen kri┼ża na Gradskom groblju i kod spomenika poginulim braniteljima na lijevoj obali Drave obilje┼żili Dan neovisnosti. Vje─Źna hvala i slava svim našim braniteljima koji su dali ┼żivot za našu domovinu.DRU┼ŻENJE U BELI┼á─ćU

Slika    Slika

Prof. Miroslav Tu─Ĺman i gradona─Źelnik grada Valpova Leon ┼Żulj kandidati s liste IV. Izborne jedinice Hrvatske demokratske zajednice razgovarali su sa predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Beliš─çe gosp. Markom Pavi─çem i ─Źlanovima Gradskog odbora HDZ-a Belis─çe o mogu─çnostima razvoja i napretka ovog mjesta i njegovih prigradskih naselja.

SlikaFI┼áIJADA U BELI┼á─ćU

Slika    Slika

 Na odr┼żanoj Fišijadi u Beliš─çu ekipa HDZ-a Beliš─çe za koju je kuhao Alen Šarga─Ź osvojila je 3. mjesto u konkurenciji 45 majstora kotli─ça. Natjecanje i ekipu posjetili su kandidati HDZ-a IV. Izborne jedinice, koji su iskoristili priliku za razgovor i dru┼żenje s gra─Ĺanima Beliš─ça.

Slika    SlikaDAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Slika    Slika

─îlanovi HDZ-a Beliš─çe obilje┼żili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan hrvatskih branitelja odavanjem po─Źasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilje┼żja preko Drave.
 Tim povodom, ─Źlanovi i simpatizeri HDZ-a grada Beliš─ça odr┼żali su tradicionalno dru┼żenje na odmorištu „Drava„ u Bistrincima. Vrhunski ─Źobanac, debeli hlad koji je pomogao na ovim temperaturama i predivna Drava, savršen su ambijent za ugodno dru┼żenje i razgovore s dragim ljudima. Povod dru┼żenja je i sje─çanje na herojske doga─Ĺaje i ljude koji su dali svoje ┼żivote kako bi mi danas mogli ovako ┼żivjeti. U goste su nam došli predsjednici susjednih organizacija HDZ-a kao i predsjednik ┼Żupanijskog odbora gosp. Ivan Anuši─ç.

Slika    Slika

Slika    Slika25. OBLJETNICA OSNIVANJA 107. BRIGADE HV

Slika    Slika

Dana 28. lipnja 2016. ─Źlanovi HDZ-a grada Beliš─ça, predvo─Ĺeni predsjednikom Gradskog odbora gosp. Markom Pavi─çem prisustvovali su obilje┼żavanju 25. obljetnice osnivanja 107. brigade HV. Polaganjem vijenaca i paljenjem svije─ça odali su po─Źast svim poginulim i nestalim braniteljima. Po završetku odr┼żana je misa za branitelje, te izlo┼żba fotografija i Sve─Źana akademija na kojoj je prisutnima projiciran film o 107. brigadi. Neka im je vje─Źna slava i hvala!


Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice