Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
Božićne utrke – Đakovo i Osijek 24.12.2018

Slika

Ni za Božić, članovi Baraber Extreme Teama nisu se mogli suzdržati od utrka, a ima li što ljepšeg i prigodnijeg od trčanja u veselom blagdanskom ozračju. Tako su dva dana zaredom, 22. i 23. prosinca Josip i Ivan Đakovac, Damir Nenadić i Angel Milišić-Zečević trčećim korakom širili veselje diljem Slavonije.

Konkretno, prvi su dan podržali 7. Humanitarnu božićnu utrku u Osijeku u organizaciji Udruge Zdravo trčanje na dužinama od 4,2 i 10 kilometara. Damiru i dečkima Đakovac, pridružila se i mama Mirela, te Roberto Bašić koji je ovu utrku protrčkarao bilježeći trenutke na utrci fotoaparatom na svom mobitelu. Angel je, pak, odabrao dužinu od 10 kilometara.

Udruga Zdravo trčanje utrku je odradila uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa Osijek te je kroz donacije sakupljen novčani iznos od 4000 kuna, a koji je doniran „Marijinim obrocima“ iz Osijeka.

Dan kasnije, u sklopu Adventa u Đakovu, Sportska udruga Fit&Strong i Grad organizirali su prvu Đakovačku božićnu utrku. Startale su utrke na pet i deset kilometara u atmosferi božićne večeri, u 17 sati s Trga J. J. Strossmayera.

Već spomenutim dečkima, na kraćoj dionici se pridružio i David Milišić-Zečević, dok je njegov tata i drugog dana trčao cener, i to postigavši odličan rezultat od 43 minute, čak pet minuta brži od prethodnog dana.Božićni Krndija trail 21.12.2018

Par Važnih informacija vezanih za utrku „BOŽIĆNI KRNDIJA TRAIL 2018.“

SATNICA:

SUBOTA, 29.12.2018.
-           07,00 - 09,15 sati prijave za obje kategorije u Gazijama, Pl. Kuća „Tivanovo“   

-           09,30 – sati polazak busa iz Gazija za Kutjevo

-           10,45 sati sati brifing za obje kategorije ispred vinarije „Krauthaker

-           11,00 sati start obje kategorije iz dvorišta vinarije „Krauthaker“

KARTE/GPS LOG:

PREUZMI/POGLEDAJ KARTU OBJE KATEGORIJE
PREUZMI/POGLEDAJ GPS LOG DUGE KATEGORIJE

PREUZMI/POGLEDAJ GPS LOG KRATKE KATEGORIJE

 

OKRJEPA:

Okrjepe na stazi NEĆE biti, sve (poput voća, keksa, čaja, coca cola, izotoničnih napitaka, slavonski specijaliteti poput masti i kruha, crvene paprike,...domaća rakijica,...) biti će vam omogućeno na prijavama, startu, odnosno cilju.

RUČAK:

Od 12:00-15:00 ručak na cilju.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA:
Za sve kategorije dodjela nagrada je u 15,00 sati.

Nakon proglašenja pobjednika Božićnog Krndija traila, proglasiti ćemo i pobjednike Slavonsko-baranjske trail lige 2018.!

STAZA
Staza će biti označena na način: slijedite šumske vlake, makadame,… koji će biti označeni crveno-bijelim trakicama, planinarskim markacijama, svako bitnije križanje, odnosno smjer kretanja imati će dodatne strelice.

-                       NEMOJTE ZABORAVITI PERFORIRATI KARTICE          -

SMJEŠTAJ
Smještaj je omogućen u planinarskoj kući "Tivanovo". Ista ima dvije dvokrevetne sobe, jednu sa bračnim krevetom, jedna četverokrevetna soba, te zajednička (planinarska) soba u kojoj se nalaze madraci za dvadesetak osoba, a za sve informacije i rezervacije noćenja javiti se domaćinu Branku (Tivan) na broj mobitela: 098280089.

KAKO DO GAZIJA
U mjestu Feričanci (koje se nalazi između gradova Našica i Orahovice) u samom centru mjesta (kod semafora) pratiti znakove za Valenovac-Gazije, do Gazija imate cca 5-6 km, u samom mjestu prati putokaz planinarska kuća.

OSIGURANJE
Za osiguranje utrke i vas natjecatelja pobrinut će se HGSS Stanica Osijek.

INFO:
Za sve ostale informacije kontaktirati organizatora Angel Milišić-Zečević 098 635 193Božićni Krndija trail 02.12.2018

SlikaBOŽIĆNI KRNDIJA TRAIL 2018.
29.12.2018. / subota

5. izdanje / 8. kolo Slavonsko-baranjske trail lige 2018.

 

LOKACIJA:
Država: Republika Hrvatska
Datum: 29.12.2018. 10,00 sati
Lokacija: Gazije, Planinarska kuća ,,Tivanovo“
Start: Vinarija Krauthaker, Kutjevo
Cilj, registracije za utrku, smještaj, te proglašenje pobjednika i party: Gazije, Planinarska kuća ,,Tivanovo“

PRIJAVA/STARTNINA:

Prijaviti se možete na: http://baraber-extreme-team.com/Krndija/Glavnaadd.php

Napomena 1: Svi koji se prijave i uplate depozit od 100 kn do 15.12.2018. na žiro-račun organizatora osiguravaju si startni paket.

Napomena 2: Svi koji ne uplate depozit od 100 kn do 15.12.2017. plaćaju punu startninu na registracijama za utrku, ali ne dobivaju startni paket.

Napomena 3: Strani državljani plaćaju startninu (100 kn/15 €) na registracijama za utrku!!!


Broj žiro-računa za uplatu depozita od 100 kn:

IBAN: HR92 2340 0091 1103 4467 2
SRK „Baraber“, Bistrinačka 1, 31551 Belišće
Molimo da prilikom uplate upišete prezime i ime za koga se uplaćuje depozit!

Startnina uključuje sljedeće stavke:
a) Sudjelovanje na utrci
b) Startni paket
c) Ručak i okrijepa poslije utrke
d) Službeno mjerenje vremena, obrada i objava rezultata
e) Evidencijski karton
f) Dežurstvo Hrvatske Gorske službe spašavanja
g) Finišersku medalju
h) Sve potrebne dozvole od mjerodavnih institucija
i) Postavljanje staze i troškove pregleda terena


Više
GCP CX Trofej Sombora 02.12.2018

Slika

Sa sve više entuzijazma, član SRK-a Baraber Velimir Rupčić obilazi biciklistička događanja u Hrvatskoj, ali i okolici. Tako je, napokon, zasluženo došlo na red i prvo postolje na utrci, i to preko granice, u Somboru.

Sezona ciklo kros utrka u susjednoj Srbiji počinje, ni manje ni više, nego pred sam kraj godine. Stoga je naš Velimir 2. prosinca sudjelovao u otvorenju sezone odnosno na prvoj utrci u organizaciji BK-a Sombor - GCP CX Trofej Sombora (Gianni Cycling Project Cyclo Cross Trofee, Sombor 2018.).

Utrka se odvijala u samom gradu, točnije na označenom livadnom poligonu uz teniske terene TK-a Žak, a gdje je Velimir na stazi nešto duljoj od tri kilometra, na svojem MTB-u osvojio treću poziciju u hobi kategoriji.Crkvenica polumaraton 02.12.2018

Slika

Vjerni hodočasnik maratona i polumaratona po Hrvatskoj i okolici, član SRK-a Baraber, Roberto Bašić skoknuo se do Crikvenice pripremiti za blagdansku trpezu. Tako je, 2. prosinca istrčao 8. Adria Advent Marathon i to, ni manje ni više, nego u pidžami. Ipak, trkačka oprava ni na trenutak nije upućivala na to da je Roberto svoju utrku trčao uspavan. Od 130 sudionika, u cilj je utrčao kao 43. muškarac te kao četvrti muškarac u kategoriji M50. Za 42 kilometra trebala su mu 3:35:57 sata, što govori da ih je istrčao u tempu 5:08 min/km. Robertov outfit, kao i obično, popraćen je i njegovim originalnim stihovima na društvenim stranicama: „Pitanja me brojna muče, u Svemiru dal smo sami i može li se maratona istrčati u pidžami? (može ali ne pokušavajte sami kod kuće)“

Osim maratona, na Adria Adventu trčao se i polumaraton te utrka građana dužine pet kilometara.Osijek trči 02.12.2018

Slika

„Osijek trči – I to to možeš, daruj svoje kilometre“ utrka je u organizaciji AK Slavonija-Žito, a održana je 2. prosinca, povodom Dana grada. Na njoj je sudjelovalo troje Barabera – Damir Nenadić, Darijo Pejin i Igor Mogoroš.

Radi se o humanitarnoj utrci na kojoj se sav iznos od startnina i donacija uplaćuje na račun Zaklade Ana Rukavina. Na utrkama od dva, pet i deset kilometara nastupio je ukupno 421 trkač i trkačica, od čega 325-ero na dvije dulje, na kojima su nastupili i članovi našeg Kluba. Dionicu od pet kilometara trčao je Damir Nenadić te je završio utrku 20. od 97 trkača, za 23:54 minute. Na deset kilometara natjecali su se Darijo i Igor među 114 muškaraca. Darijo je u ciljnu liniju utrčao 47. za 49:58 minuta, a Igor 66. za 53:01 minute.Memorijalna utrka "Rosinjača" 01.12.2018

Slika

Dva člana Baraber Extreme Team Ivica Lenard i Ivan Špoljarić sudjelovali su 5. prosinca, na memorijalnoj utrci “Rosinjača ’91.” koji se trčala od Osijeka do Antunovca u duljini od 21 km.

Utrka se održava u čast 16 poginulih branitelja u šumi Rosinjači nadomak Osijeka, a u organizaciji udruge Hrvatski dragovoljac iz Osijeka.

„Rosinjača '91.“ trči se od spomen ploče, postavljenje njima u čast pred zgradom mjesnog odbora Gornji grad, do Antunovca koji je taj dan pao u ratu.

- Trčeći, spajamo dva komemorativna skupa - Osijek i Antunovac. Antunovac taj dan odaje počast svojim poginulim braniteljima i civilima. U povodu stradanja svih tih branitelja i civila trčimo od spomen ploče, pored crkve sv. Roka, pa promenadom do Svačićeve, kroz Tenje i preko Orlovnjaka, te dolazimo do Antunovca i spomen crkve u centru, a sve to u dužini od 20 km – pojasnio nam je Ivica.Natječaji i javni pozivi u tijeku za 2019 godinu za Osječko-baranjsku županiju
Neprofitne organizacije - obrasci

Izašao je novi obrazac za neprofitabilne organizacije za 2019 godinu na web:

https://www.fina.hr/godisnji-financijski-izvjestaji/obrasci.JAVNI NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA UDRUGA IZ PRORAČUNA GRADA BELIŠĆA ZA 2019. GODINU

 JAVNI NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA UDRUGA IZ PRORAČUNA GRADA BELIŠĆA ZA 2019. GODINU

Objavljeno: 23. 1. 2019.


TEČAJ STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD S MOTORNOM PILOM 21.01.2019

 

Slika

Zbog iskazanog interesa, u sklopu obilježavanja Dana HVIDR-a Republike Hrvatske, udruga HVIDR-a Belišće za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i zainteresirane građane grada Belišća i Valpovštine organizira stručno osposobljavanje za rukovatelja motornom pilom.

Stručno osposobljavanje organizira se u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Poetika“, Ustanovom za obrazovanje odraslih iz Osijeka i započinje 13. veljače 2019. godine u prostorijama udruge HVIDR-a Belišće u Belišću, Radnička 14. (zgrada starog Kina Belišće) s početkom u 18:00 sati.

Svi zainteresirani za ovaj tečaj mogu izvršiti predbilježbu i dobiti dodatne informacije u prostorijama udruge HVIDR-a Belišće, Radnička 14: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,00 do 21,00 sat ili putem kontakt telefona:

 

      -      097/7612 541 – Tomislav Lovrić

-       099/690 9114 - Pavo Milekić 

-       099/5070 673 – Dragomir Šimić

-       095 5970 288 - Ivica Vidošić

 ”MOJ IZBOR” I ”SONETNA PATRICA” PREDSTAVLJENI BELIŠĆANIMA

”MOJ IZBOR” I ”SONETNA PATRICA” PREDSTAVLJENI BELIŠĆANIMA

Objavljeno: 18. 1. 2019.

Večeras se u Velikoj vijećnici Gradske uprave grada Belišća okupio veliki broj ljubitelja poezije. U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Belišću i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće održana je promocija zbirki pjesmama Frane Budića pod naslovom ”Moj izbor” i ”Sonetna patrica”.

Frano Budić rođen je u Aržanu kod Imotskog gdje je završio osnovnu školu, dok je srednju školu pohađao u Osijeku. Nakon studija strojarstva zapošljava se u Tvornici strojeva u Belišću gdje je bio zaposlen do mirovine. Bio je aktivni vatrogasac i tajnik DVD-a Bistrinci. Objavio je devet zbirki pjesama te dvije dokumentarne knijge, a  osnovao je i Književnu udrugu ”Vers” u Belišću te Udrugu za nenasilje u Bistrincima.

Predstavljanju su nazočili  zamjenik župana Osječko-baranjske županije gospodin Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika grada Belišća gospodin Domagoj Varžić, doktor znanosti, profesor Milorad Nikčević te predsjednik Društva hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski profesor Mirko Ćurić.

O pjesmama i autoru govorio je urednik gosp. Jozo Bogdanović dok su Ana Vazdar i Sandra Glasovac pročitale nekoliko pjesama po izboru iz spomenutih zbirki. Na kraju je i sam autor objasnio proces nastanka pjesama te ”pravila” slaganja stihova u sonetu, što je zahtjevan, ali pjesniku ugodan posao.

U glazbenom programu posjetitelji su uživali u izvedbama Predraga Matijanića, a nakon same promocije su proveli ugodno vrijeme i na prigodnom domjenku u predvorju Gradske uprave grada Belišća.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 Tommy mandarine polumaraton 01.12.2018

Slika

U sezoni mandarina, osim tog omiljenog nam zimskog ploda, njihova prijestolnica u Hrvatskoj, Metković , svakom trkaču nudi još jednu poslasticu. Radi se o Tommy mandarine halfmarathonu u sklopu Neretva run festivala koji se održao 4. studenog 2018. godine.

Na dalek put na drugi kraj domovine, zaputila se i Baraberka Gabriela Poslon kako bi bila sudionca ove „egzotične“ utrke. Za pretrčati ovu stazu od 21 kilometar, bila su joj potrebna 2:06:10 sata. Time u svojoj kategoriji Ž40 zauzima 13. poziciju od 33 žene.

Osim polumaratona, organizator Sportska udruga „Neretva run“, organizirala je i TRKzaŽIVOT – FUN RUN odnosno utrku građana u dužini od 4500 metara.Papuk trek & trail 26.11.2018

Slika

Iako iz ravnog belišćanskog kraja, da Slavonija nije ravna još jednom je dokazao SRK Baraber Extreme Team, organiziravši Papuk Trekk & Trail. Ova tradicionalna brdska utrka i ove je godine održana u Velikoj podno slavonskog gorostasa, vodeći svoje natjecatelje uzbrdo čak do 1500 metara. Tišinu u zimski san usnule šume, u subotu 24. studenog pomutilo je čak 700-tinjak sudionika, pohodivši znamenitosti, poučnu stazu i vrhove Parka prirode, poput veličkog Turskog grada, Tauberovih stijena, Lapjaka, Mališćaka, Koprivnatog brda, Ivačke glave, Jankovca i Nevoljaša.

Ovim su se točkama razmilili u tri kategorije – najkraćem osamkilometarskom Lightu pogodnom za izletnike i obitelji s djecom; Activeu čijih 800 metara uspona i 18 kilometara traila nipošto nije bilo za podcijeniti, te Challengeru u kojem su se tragajući za najboljim i najbržim putem do cilja okušali samo najhrabriji. Naime, tu je kategoriju dijelom staze činio treking odnosno neoznačeni, orijentacijski segmenti, zbog čega su rute i njihove duljine i visine bile individualne od natjecatelja do natjecatelja, te su mogle iznositi od 25 do 30 kilometara, a s okvirnim usponom od 1500 metara.

Iako je samo dva dana prije utrke Papuk bio obavijen maglom i snijegom, trkačima se posrećilo te su im se do „dana D“ bijeli plaštevi maknuli s, ionako, napornog puta. Rute su najvećim dijelom vodile po označenim i prohodnim planinarskim stazama i ponešto makadama, a bilo je i dijelova na kojima je otpor pružao pravi šumski teren s debelim slojem suhoga lišća, granjem i blatom.


Više
Papuk trek & trail 25.11.2018

Kompletni rezultati na LINKU:

  Challenger žene  
1 Mateja Blazevic 3:11:45
2 Dorotea Kutleša 3:12:45
3 Maja Urban 3:28:32
4 Tamara Ravnak 3:29:07
5 Anamarija Grgurić 3:42:34
     
  Challenger muški  
1 Daniel Krstulović Opara 2:27:45
2 Damir Kligl 2:31:18
3 Sanjin Vučan 2:32:34
4 Marko Bićanić 3:04:55
5 Jakov Dabov 3:05:53
     
  Active žene  
1 Ines Jozić 1:53:55
2 Tea Faber 1:55:05
3 Sonja Sabo 2:04:58
4 Branka Vidovic Kostelac 2:07:33
5 Tamara Moguljak 2:08:10
     
  Active muški  
1 Dejan Radanac 1:40:55
2 Davor Damjanović 1:45:42
3 Hrvoje Pauković 1:46:03
4 Darko Mavriček 1:48:10
5 MILJENKO KOMAR 1:53:25
     
  Light žene  
1 Ines Čule 0:56:34
2 Jelena Šakić 1:06:10
3 Lucija Pavlić 1:06:25
4 Edita Alar 1:06:43
5 Monika Martina Sipina Halper 1:11:33
     
  Light muški  
1 Mislav Perić 0:43:14
2 Antonio Arbanas 0:46:23
3 marijan cindrić 0:46:44
4 Damir Čulig 0:56:57
5 Gerrit van de Riet 0:57:39


Prikazano 31 do 45 od 2400  
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice