Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
24.12.2018
BOŽIĆNA ČESTITKA 24.12.2018
ČESTITKA

 
 
 
 
 
Čestit i Blagoslovljen Božić
 
te Sretnu i uspješnu 
 
Novu 2019 godinu,
 
svim pjesnicima, suradnicima
 
i Vama koji nas partite
 
na ovoj web stranici
 
od srca Vam želi
 
književna udruga
 
 “Pjesnici” iz Belišća.
 
 
 
 
 
 

 

 HVIDR-a BELIŠĆE NA 10- HODOČAŠĆU GOSPI VOĆINSKOJ 15.12.2018

Slika

   I ove 2018. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su na 10-tom, jubilarnom Hodočašću hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj u sjećanje na srbo-četnički zloćin počinjen nad 47 nevinih hrvatskih civila u Voćinu 12. i 13. prosinca 1991. godine. „Ratni zločin za koji ni do dan danas nitko nije odgovarao“.

   Zajedno s nekoliko tisuća ljudi, hrvatskih branitelja, vojske, policije, mnogobrojnih izaslanstava i ostalih hodočasnika pristiglih iz svih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine, sastalo se na Prebendi gdje ih je pozdravio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, koji je izraze posebnog poštovanja i suosjećanja uputio obiteljima voćinskih žrtava i poginulih branitelja. Sa Prebende, u pokorničko-molitvenoj procesiji sa zavjetnim svijećama, hodočasnici su se zaputili u prostor oko voćinske crkve Pohoda Blažene Djevice Marije gdje je biskup Škvorčević uz spomenik ”U Majčinu naručju” položio vijenac u čast voćinskih žrtava, a u svetišnoj crkvi PBDM predvodit će koncelebrirano misno slavlje.

   Nakon koncelebriranog misnog slavlja uslijedio je komemorativni skup kod spomen obilježja Voćinskoj žrtvi gdje su vijence i upaljene lampione položiti obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava, obitelji voćinskih žrtava, izaslanstvo Ureda predsjednice Republike Hrvatske, izaslanstvo predsjednika Vlade Republike Hrvatske, izaslanstvo predsjednika Hrvatskog sabora Republike Hrvatske te drugi državni dužnosnici, predstavnici lokalne i područne (regionalne) samouprave predvođeni općinskim načelnikom Općine Voćin Predragom Filićem, ratni zapovjednici i braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Slika Slika Slika Slika Slika

 IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE HVIDR-a BELIŠĆE 13.12.2018

Slika

   Dana  7. prosinca (petak) 2018. god. u nazočnosti brojnih članova udruge HVIDR-a Belišće te gostiju, predstavnika Suda časti HVIDR-a RH i predsjednika Nadzornog odbora Zajednice udruga HVIDR-a Osječko-baranjske županije gosp. Zlatka Plazibata, predsjednika Zajednice udruga HVIDR-e Osječko-baranjske županije gosp. Damira Varaždinca, predsjednika udruge umirovljenih policajaca PP Belišće gosp. Ivice Igreca, predstavnika MUP-a PP Belišće gosp. Zdravka Vuksanića, dogradonačelnika grada Belišća gosp. Domagoja Varžića, predstavnika MUP-a PP Belišće i lokalnih medija održana je u gradskoj vijećnici grada Belišća redovna Izvještajna godišnja Skupština udruge HVIDR-a Belišće.

Skupština koju je otvorio predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić otpočela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i članovima Udruge.

Nakon što je pozdravio nazočne gosp. Milekić je predložio skupštini radno predsjedništvo u sastavu: Pavo Milekić-predsjednik, Dragomir Šimić-član i Zvonimir Špoljarić-član koje je nastavilo s radom skupštine.

Nakon toga, nazočnima se obratio dogradonačelnik grada Belišća gosp. Domagoj Varžić koji je pozdravio nazočne i zahvalio se na pozivu te istakao kako mu je drago da je nazočan na ovoj današnjoj izvještajnoj godišnjoj skupštini, pohvalivši pritom rad udruge HVIDR-a Belišće. Na kraju svog pozdravnog govora još jednom se zahvalio udruzi na dosadašnjoj suradnji i zaželio da udruga HVIDR-a Belišće i nadalje nastavi tako raditi i uspješno provoditi planirane aktivnosti i projekte koje će, kao i do sada, podržati i lokalna samouprava grada Belišća.

Za riječ su se javili i skupštinu pozdravili i gosti: član Suda časti HVIDR-a RH i predsjednik Nadzornog odbora Zajednice udruge HVIDR-a Osječko-baranjske županije, gosp. Zlatko Plazibat, te predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Osječko-baranjske županije, gosp. Damir Varaždinac i predsjednik udruge umirovljenih Policajaca PP Belišće gosp. Ivica Igrec.

Jednoglasnom Odlukom nazočnih članova Skupštine usvojena su izvješća o radu tijela udruge HVIDR-a Belišće (Predsjedništva, Nadzornog odbora i Suda časti).

U ime Predsjedništva izvješće o radu podnio je predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo  Milekić koji se u ime udruge i svoje osobno ime zahvalio svim članovima Predsjedništva i aktivnim članovima Udruge koji su svojim marljivim i nesebičnim radom doprinijeli da udruga HVIDR-a Belišće danas bude jedna vrlo uspješna udruga i naglasio:

 „Udruga HVIDR-a Belišće, unatoč brojnim problemima s kojima se susreće u svom radu danas okuplja sve veći broj članova i simpatizera i danas je jedna od najaktivnijih i najuspješnijih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine i Osječko-baranjske županije.

Kao i proteklih godina u udruzi HVIDR-a Belišće doista puno se radilo i u 2018. godini. Tijekom 2018. godine Udruga je ostvarila sve planirane aktivnosti koje su članovima i javnosti grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske prezentirane putem službene web stranice udruge (www.hvidra.belisce.eu) te pisanih i elektronskih medija (portala Valpovština-info, Glasa Slavonije, Belišćanski list, GRB, HRV, Internet, facebok i sl.).

Na području svog djelovanja Udruga je imenovala Koordinatore uz pomoć kojih uspješno provodi sve planirane aktivnosti i programe i redovno sudjeluje u obilježavanju svih Blagdana, Spomendana, obljetnica i važnih datuma novije Hrvatske povijesti;

Sudjelovala je u obilježavanju VRO Oluja u Kninu, Bleiburgu, Crnom Potoku, Obljetnici stradanja hrvatskih branitelja i civila u Dalju i Vukovaru ….;

Udruga je uspješno organizirala 4-te po redu Športske igre hrvatskih branitelja grada Belišća i Valpovštine na odmorištu Drava u Bistrincima;

U sklopu obilježavanja Dana Neovisnosti RH, dana 6. listopada 2018. godine udruga je u Baranjskom Petrovom Selu osnovala Ogranak HVIDR-a Belišće na čelu s pred. gosp Zvonimirom Benakom iz B.P. Sela, koji u ovom vrlo kratkom vremenu broji preko 20 članova i simpatizera;

Uz potporu Ministarstva Hrvatskih branitelja uspješno je provela projekt pod nazivom „Izleti djece i mladih u Vukovar“ i na inicijativu obitelji Strugačevac iz Bocanjevaca pokrenula je predradnje za još jedan, udruzi vrlo važan projekt pod nazivom „Izgradnja i postavljanje Spomen biste Darka Strugačevca“ iz Bocanjevaca, rođ. 1968. godine. Hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata poginulog 3. travnja 1992. godine pri spašavanju svoja dva teško ranjena suborca u VRO Baranja;

Nadalje, Udruga redovno, unazad nekoliko godina, sudjeluje na Olimpijadi starih športova u Brođancima, obilježavanju Dana grada Belišća, Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata – SŠNIDOR-u i brojnim drugim sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima i manifestacijama na području grada Belišća, Valpovštine i OBŽ;

U sklopu obilježavanja Dana HVIDR-a RH, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Osijeka, Udruga HVIDR-a Belišće uspješno je za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata organizirala tečaj za osposobljavanje;

Aktivno je uključena i sudjeluje u rješavanje prava hrvatskih HRVI, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te brojnim drugim aktivnostima sukladno ciljevima i djelatnostima udruge HVIDR-a Belišće i uspješno surađuje s braniteljskim udrugama koje djeluju na području grada Belišća, Valpovštine i Osječko-baranjske županije.

U 2019. godini i mandatnom razdoblju Plan rada udruge odnosi se na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge, stjecanje novih znanja i vještina, briga o zapošljavanju djece HRVI, humanitarne aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma novije Hrvatske povijesti, osiguravanje sredstava za rad, sport i rekreacija, kulturno-zabavne aktivnosti, te suradnja s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i invalida grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

Izgraditi i postaviti Spomen bistu poginulom hrvatskom branitelju Darku Strugačevcu iz Bocanjevaca do 3. travnja 2019. godine i nastaviti provoditi projekt izleta djece i mladih u grad Heroj-Vukovar.

Svjesni da planirani program aktivnosti udruga HVIDR-a Belišće neće moći kvalitetno i u cijelosti ostvariti bez potpore i pomoći lokalne i regionalne samouprave te resornog ministarstva Hrvatskih branitelja i nesebičnog rada članova i simpatizera udruge držimo da je potrebno i nadalje imati potporu i nastaviti proteklu uspješnu suradnju s navedenima kako bismo osigurati potrebnu stručnu i financijsku pomoć za realizaciju planiranih aktivnosti i programa udruge“.

   Na kraju svog izvješća gosp. Milekić se još jednom zahvalio svim članovima udruge HVIDR-a Belišće koji redovno uplaćuju svoju godišnju članarinu, lokalnoj samoupravi, gradu Belišću i resornom Ministarstvu Hrvatskih branitelja na razumijevanju i podršci koju ukazuju udruzi svih ovih godina za koju se nadamo da neće izostati i u budućem razdoblju.

   Jednoglasnom odlukom nazočnih usvojen je operativni i financijski Plan rada udruge za 2019. godinu koji se odnosi na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge. Stjecanje novih znanja i vještina, briga o zapošljavanju djece HRVI, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma, osiguravanje sredstava za rad sporta, rekreacije i kulturno-zabavnih aktivnosti, te suradnju s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i RH.

    Skupština je završila s radom u 19:00 sati, a članovi udruge HVIDR-a Belišće nastavili su sa druženjem uz prigodan domjenak, priređen u prostorijama Udruge.

Slika Slika SlikaKU „Pjesnici“ iz belišća sudjelovali u programu Advent u Belišću 2018 godine.

Na trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu programa Advent u Belišću 2018 godine koje je organizirala TZ Grada Belišća sudjelovali su pjesnici KU "Pjesnici" iz Belišća sa gostima; Zlatko Krznarič, Frano Budić, Reza Stankovič, Danica Lebinac, Mladen Šarlija, Josip Štajmaher i Zdravko Kokorić. U prigodnom programu su čitali pjesme, a brojna publika ih je nagradila sa pljeskom. Po završenom programu pjesnici su se družili sa građanima uz kuhano vino.

 


Više
Biciklijada Bike & Boat 15.10.2018

Slika

Povodom završetka međunarodnog projekta Bike&Boat između gradova Mohača i Belog Manastira, u sklopu kojeg je rađena i biciklistička staza, u nedjelju 14. listopada na Šećeranskom Jezeru u Belom Manastiru, startala je biciklijada koju su došli podržati i članovi SRK-a Baraber Extreme Team iz Belišća. Kroz 20 kilometara pedaliranja, novoizgrađeni dio biciklističke staze, a samim time i Beli Manastir te cijelu Baranju, pomogli su promovirati i Tanja Šoš, Mia Nenadić, Velimir Rupčić, Damir Kligl, Marko Pavić, Damir Nenadić i Ivan Heđi. Za nagradu, u cilju ih je dočekao domaći baranjski grah i prigodne majice te nastup i radionice akrobatskog rock&rolla i zumbe classic.Zagrebački maraton 15.10.2018

Slika

Redovno hladan i kišan, ove je godine Zagrebački maraton sunčanim te možda čak i pretoplim vremenom, poslužio dvoje Barabera Helenu Vonić i Ivicu Lenarda. Kao i uvijek, ovaj se događaj odvijao u tri kategorije, maratonskoj od 42 kilometra, polumaratonskoj od 21 kilometar te petkilometarskoj utrci građana.

Dok je Ivici ova utrka poslužila kao priprema za Ljubljanski maraton, zašto se 14. listopada odlučio na 21 kilometar zagrebačkim ulicama, Helena se dugo i posvećeno pripremala za taj dan kada će istrčati svoj prvi maraton u životu.

Bez imalo sumnje, uspjela je u svom naumu te je na Trgu bana Jelačića, kao jedna od samo 79 žena i 450-ak trkača ukupno, počela i završila svoja 42 kilometra za vrlo dobra 4:13 sata.


Više
MTB „point“ utrka Požega 15.10.2018

Slika

Posljednje, deseto kolo Giant SBB Lige održano je u nedjelju, 14. listopada u Požegi, a samo kako bi „stavio točku na i“ na svoje već zagarantirao prvo mjesto u ukupnom poretku Lige, XCP MTB utrku Požega odvozio je i Tihomir Kovač.

Ovaj član biciklističkog ogranka SRK-a Baraber dokazao je da zlato među Veteranima B na kraju sezone, zasluženo pripada njemu te još jednom „rasturio“ na stazi, iza sebe ostavivši drugoga u kategoriji čak osam minuta.


Više
Krk n trail 14.10.2018

Slika

Oko 1200 natjecatelja pohrlilo je 13. listopada na Krk kako bi se uhvatilo u koštac s otočkim kršom, a među njima i obitelj Đakovac, najpoznatija i najaktivnija obitelj u SRK-u Baraber. Također, bili su toliko ljubazni da su sa sobom poveli i klupskog predsjednika Angela Milišića-Zečevića.

Krk Island Trail poznat i kao Krk 'n' Trail odvijao se u tri kategorije – Light duljine šest kilometara, Active od 15 kilometara te Callenger koja je brojala 24 kilometra. Dok je Mirela svoj podmladak Ivana i Ivu te supruga Josipa, među 280 natjecatelja u cilj dovela kao 82. žena za nešto više od sat vremena u Light kategoriji; Angel je 24 kilometra i 1000 metara uspona svladao za 3:12 sata te tako svoju krško-krčku avanturu završio kao 61. od 140 muškaraca.Ždral trail 02.10.2018

Slika

Prvu listopadsku subotu članovi Baraber Extreme Teama proveli su u daruvarskom kraju trčeći Ždral Trail. Ova utrka, osim što spada u Slavonsko-baranjsku Trail Ligu, boduje se i za KontinenTrail Ligu pa je stoga vrvila jakom konkurencijom.

Tako se Damir Kligl, kao jedini predstavnik Kluba na Velikom Ždralu, junački izborio za treću poziciju među 48 muškaraca, a ujedno i treću u kategoriji M45. Za 27 kilometara i 900 metara uspona bila su mu potrebna 2:14 sata.


Više
10. kolo Baraber veslačka liga 01.10.2018

Slika

Povodom obilježavanja proslave 10. godišnjice od osnutka i rada Kluba, u nedjelju 30. rujna 2018. godine, u organizaciji SRK Baraber iz Belišća održalo se 10. ujedno i posljednje kolo Baraber veslačke lige na kojem je sudjelovalo četiri tima koji su odveslali etapu oko Bistrinačkog otoka u dužini od 5 km.

Rezultati:                                                                                

1.       Vladimir Vicić i Josip Rakmić 

2.       Zdenko Šabjan i Zoran Andračić

3.       Velimir Tepeš i Marko Pavić 

4.       Ivica Mihaliček i Ivan VezmarovićPožeški Polumaraton 01.10.2018

Slika

U nedjelju, 30. rujna Požega je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u polumaratonu, u organizaciji požeškog Atletskog kluba, a od članova kluba Baraber, Roberto Bašić isprobao je kako tenisice klize asfaltom u tom dijelu Slavonije.

Treći požeški polumaraton trčao se u vidu dva kruga ulicama grada sa startom i ciljem na Trgu Svetog Trojstva u dužini 21,1 kilometar. Među 225 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Norveške i Kenije, naš se Roberto jako dobro snašao te u ciljnu liniju utrčao 57. ukupno, a kao 47. muškarac.

Ovom je Baraberu za polumaraton, u fantastičnom tempu 4:03 min/km, bio dovoljan 1:25:10 sat. Osim što taj rezultat čini njegov novi PB, Roberto je ujedno zaposjeo i postolje kao treći muškarac u kategoriji M50.

Za usporedbu, prvi na stazi bio je Kenijac Isaac Kimutai Ngeno koji je u tempu 3:16 min/km, 21 kilometar istrčao za 1:08:50 sat.Podunavlje trail 30.09.2018

Slika

Klub Žuti šešir u kalendaru je stavio križić na posljednju rujansku subotu i pripremio pravu trkačko-biciklističku poslasticu (ne)ravnicom uz Dunav na relaciji Erdut-Aljmaš. Što se disciplina i dužina tiče, uistinu nije bilo situacije da svatko ne bi pronašao nešto za sebe – od trčanja na 34, 13 ili sedam kilometara (sa psom ili bez njega) do bicikliranja 21 kilometar.

Sa zajedničkim startom iz Kurije Adamović, natjecatelji su se razmilili poučnom stazom i vinogradima dunavskog kraja. Na srednjoj, Zelenoj stazi među muškarcima pobjedu je odnio Baraber Antonio Dujmović za dvije minute ispod sat vremena, dok na treće mjesto postolja staje Andrej Stipetić koji u cilj dolazi četiri minute iza njega, a samo s nekoliko sekundi zaostatka Mijo Benković zauzima petu poziciju. Pet minuta iznad sat vremena trebalo je Borisu Đurđeviću da zauzme deseto mjesto, dok Ivan Špoljarić u cilj dolazi 16., a njegov imenjak Heđi 18. od 38 muškaraca.


Više
Valamar trail 30.09.2018

Slika

Članice slovenskog ogranka SRK-a Baraber Anka Čižman i Lola Novakovič zaputile su se u Istru na jednu od najatraktivnijih hrvatskih trail utrka Valamar Trail. Organizator SportBox koncipirao je utrku u tri „obojene“ kategorije – Green dužine 11,3 kilometra, Blue dugu 31,2 kilometra te Red od 57,2 kilometra.

Anka i Lola te su se subote na 29. rujna, odvažile na put od 31-og kilometra s 1000 metara uspona. U ovoj je kategoriji sudjelovala 71 žena te su naše članice polako ali sigurno, uz još jednu natjecateljicu, zatvorile plavu stazu kao 69. i 70. Za ovaj su im podvig trebale četiri minute ispod šest sati, a Klub im čestita na hrabrosti i upornosti.

 Prikazano 31 do 45 od 2400  
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice