Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
UHDDR na novoj adresi 21.09.2007

UHDDR GO BelišćeI UHDDR GO Belišće uključuje se u projekt Web povezuje ljude.

Na ovaj način i ovom stranicom vijesti o radu naše udruge, kojih ima jako puno, redovitije će biti ažurirane i objavljivane nove.

Adresa stranice: http://www.uhddr.belisce.eu

 HUMANITARNA AKCIJA ZAKLADE ANA RUKAVINA 19.09.2007

Pozivamo sve građane da se uključe u akciju  „Želim život“ zaklade Ana Rukavina sa svrhom prikupljanja uzoraka krvi za upis u registar dobrovoljnih davatelja koštane srži i Banke matičnih stanica.
Humanitarna akcija će se održati u petak, 21. rujna 2007. od 15 do 17 sati u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom Grada Belišća. Inicijator je akcije Udruga Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje Ogranak Belišće, a suorganizatori su Amatersko kazalište, Centar mladih, Crveni križ Valpovo, Dječji vrtić Maslačak, Društvo „Naša djeca“, Književna udruga Vers, Portal Alfa, Udruga sv. Vinka Paulskog, Udruga umirovljenika, Udruga Zvono, UHDDR, Zajednica športskih udruga, Zavičajna udruga Ličana Vila Velebita.

O REGISTRU I DARIVANJU KOŠTANE SRŽI:


Više
1. FESTIVAL BUNDEVA 16.09.2007
 
Udruga Zvono i Turistička zajednica grada Belišća organiziraju 1. Festival bundeva u našem gradu. Festival je zamišljen kao jednodnevni skup proizvođača, ljubitelja bundeva  i proizvoda koji se baziraju na bundevi te podsjećanje na neke običaje naših naroda u kojima se koristila bundeva. Pozivamo vas da sudjelovanjem u našem festivalu obogatite naše znanje o toj vrijednoj biljci. Festival će se odvijati u sklopu Eko-etno sajma u našem gradu, 08. listopada 2007. od 9:00 do 15:00h. 
Informacije, obavijesti i prijave za sudjelovanje možete dobiti osobno u Udruzi invalidne djece valpovštine ''Zvono'' ili na slijedeće kontakt brojeve mob:.098 980 75 95 ili tel.: 031 / 662-535 osoba za kontakt Mira Anić. 
Rok prijave za sudjelovanje na 1. Festivalu bundeva je 1. listopad 2007.


Pripreme za Festival 14.09.2007

Za nadolazeći 1. Festival bundeva kojeg organizira Udruga ''Zvono'', članovi udruge počinju sa pripremama izrađujući bundeve od kaširanog papira.


SlikaSajam udruga 11.09.2007

Poziv na Treći sajam udruga grada Belišća

Poglavarstvo grada Belišća i Centar mladih Belišće pozivaju zainteresirane udruge s područja grada Belišća i prigradskih naselja da se svojim izložbenim štandovima prijave za sudjelovanje na Trećem sajmu udruga grada Belišća na Tržnom centru u Belišću u subotu, 22. rujna 2007. godine.

Detaljnije informacije i pristupnicu za sajam potražite na Gradskom portalu.Informatički tečajevi 05.09.2007

Članovi udruge za kreativni razvoj, Portal alfa, nastavljaju s provedbom projekta Razvoj informatičke pismenosti u Belišću, financiranim od grada Belišća. Jedan od ciljeva projekta je širiti informatičku pismenost i razvijati interes za primjenu informatičke tehnologije u svakodnevnom životu te proširiti broj korisnika interneta u lokalnoj zajednici.

Svi zainteresirani za besplatne tečajeve iz područja osnove Windowsa i Worda, Excela i Interneta mogu se prijaviti na kontakt telefon 665-100 ili osobno u prostoriji udruge Vij. S. H. Gutmanna 12 radnim danom 9 - 14 h.Dance Ability 05.09.2007

SlikaUdruga Zvono sudjelovala je u ovogodišnjem programu udruge Breza pod nazivom '' Zemlja bez granica'' - ''LETJETI''. Članovi udruge Zvono od 27. do 31. kolovoza u svojim prostorijama ugostili su mentoricu Dance Ability plesa Zvjezdanu Laste Carraro iz Italije. U tom vremenu vježbali su pokrete plesa koji je karakterističan i vrijedan za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Dance Ability pruža mogućnost vježbi za razgibavanje, reagiranje na impuls, verbalne i neverbalne komunikacije u pokretu, timskog rada..., do konačno oblikovane figure svojim tijelima koja čini koreografiju na zadanu temu uz skladbu. U petak, 31. kolovoza, članovi, odgajatelji i volonteri prezentirali su svoju radionicu plesa u prostorijama HDLU-a u osječkoj Tvrđi pred ambasadorima, sponzorima i RTL televizijom koja je ujedno i snimila razne priloge sa djecom. U subotu, 01. rujna, na Trgu A. Starčevića u Osijeku održana je završna priredba za građane i posjetitelje sa svim ostalim sudionicima ovogodišnje manifestacije.Darivanje prvašića 31.08.2007

U ponedjeljak, 3. rujna 2007. godine u Amaterskom kazalištu u Belišću održat će se priredba na kojoj će Društvo "Naša djeca" Belišće već tradicionalno svim prvoškolcima podijeliti poklon paketiće - školski pribor i slatkiše. Predstavnice DND-a darivat će 125 djece iz Osnovne škole Ivan Kukuljevia Belišae te područnih škola Vinogradci i VeliškovciČlanovi Zvona na jahanju 20.08.2007

Iako udruga zbog godišnjih odmora i školskih praznika svoja vrata za štićenike otvara samo jednom tjedno, jednodnevni izleti članova Udruge invalidne djece Valpovštine nastavili su se i tijekom kolovoza. Tako su nedavno posjetili imanje obitelji Ištoković u Nardu, gdje su uz pomoć ljubaznih domaćina neki od njih imali priliku prvi put sjesti na leđa pravog konja. Uz jahanje, koje je među štićenicima izazvalo bujicu oduševljenja, domaćini Maja i Pavo su odgovarali na različita pitanja bez kojih su ovakvi izleti gotovo nezamislivi. Djeca su doznala gdje konji spavaju i što jedu, a okušali su se i u timarenju. Najzanimljivije im je ipak bilo konjima ponuditi jabuku iz svoje ruke. Dan na imanju završen je uz roštilj, priču i igru. Vrijeme odsutnosti 9.8.2007

Izvjesno vrijeme odsutnosti iz udruge Sv. Vinka Paulskog

Brigom i saznanjem o mom zdravstvenom stanju dr. Pritišanac i dr. Tabak našla sam se u bolnici Osijek na ginekološkom odjelu gdje su tada brinuli o meni dr. Kasač koji me je operirao i ostali liječnici kao i medicinske sestre i ostali djelatnici.
Od samog početka, osjećala sam se na odjelu veoma dobro i sve vrijeme bilo mi je ispunjeno, a bila sam kao u hotelu. Posluga, tuširanje, kontakti, pa čak i odmor.
Promatrala sam taj rad zdravstvenih djelatnika i vidjela jedno predanje pomoći  bolesnima i kao da su na natjecanju tko ljepše tko bolje.
Medicinske sestre na čelu sa Gordanom Huis kao pčelice radilice stalno su u akciji.
Želim od srca zahvaliti svima na toj ljubavi, predanju u radu ne samo u moje ime, već u ime svih kojima pomažete i kojima ste isto tako još veoma potrebni, da ste nadalje ustrajni za dobrobit naše, Vaših obitelji i svih kojima je potrebna Vaša pomoć.

Neka Vam je nebeski Otac blagoslov, jakost i snaga.

Vera IvekovićPeticija 11.07.2007

Povodom preseljenja Matičnog ureda iz Belišća u Valpovo, Hrvatska stranka umirovljenika organizirala je potpisivanje peticije za povratak Matičnog ureda u Belišće.

Tijekom današnjeg dana (srijeda), do 11 sati, prikupljeno je petstotinjak potpisa. Stranci se u organizaciji priključila i Udruga umirovljenika, a potporu su dali gradonačelnik i Gradsko poglavarstvo.

Gradonačelnik je također uputio i prigovor mjerodavnim državnim institucijama, odnosno Središnjem državnom uredu za upravu.

Prikupljanje potpisa organizirat će se i u petak i subotu ispred gradske tržnice.Terapijsko plivanje u Orahovici 05.07.2007

Šestero štićenika udruge Zvono trenutno je na petodnevnoj terapiji u Orahovici, zajedno s još 15-ero djece iz cijele Hrvatske. Riječ je o učenju plivanja metodom Hallwich za djecu s posebnim potrebama prema projektu Ane Sršen, poznate plivačice, paraolimpijke. Djeca su smještena u obnovljenom domu Crvenog križa Merkur, gdje Ana radi s njima uz pomoć pratitelja, fizioterapeuta i odgojitelja.Predavanje o umnim mapama 26.06.2007

U četvrtak, 28. lipnja s početkom u 19 sati u prostoru udruge Centar mladih Belišće, članovi udruge Portal alfa Milan Grković i Dinko Jelkić održat će predavanje pod nazivom "Čudo zvano umne mape". Umne mape se mogu izrađivati za razne teme iz osobnog i profesionalnog života. To je proces oslobađanja kreativnih potencijala mozga uporabom slika i riječi. Predavanje je prije svega namijenjeno za učenike i studente, ali i za zaposlene, nezaposlene te sve ostale koje zanima ta tema.Humanitarna utakmica za Zvono 26.06.2007

U nedjelju, 24. lipnja na Nogometnom stadionu Sportski park u Valpovu, u organizaciji Nogometnog središta Valpovo, odigrana je humanitarna utakmica između NK Hajduk iz Marijanaca i NK Kitišanci iz Kitišanaca. Cijeli prihod od ulaznica, koje su platili svi sudionici i gledatelji, bio je namijenjen Udruzi invalidne djece Valpovštine Zvono. Zahvaljujući prodanim ulaznicama i dobrovoljnim prilozima sponzora prikupljeno je 10.000,00 kn. U poluvremenu utakmice predsjednik Nogometnog središta Valpovo Branko Kaptalan uručio je ček s tim iznosom Mateu Paviću, članu udruge Zvono. Članovima Zvona taj će iznos pomoći pri kupnji prijeko potrebnog prijevoznog sredstva.Kako radi ljudski mozak? 21.06.2007

SlikaU utorak, 19. lipnja udruga Portal alfa u suradnji s udrugom za osobni razvoj Salutogeneza organizirala je predavanje "Kako radi ljudski mozak", u sklopu projekta Savjetovalište za obitelj, financiranim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Dr. med. Božidar Popović govorio je o građi ljudskog mozga, njegovim osnovnim fiziološkim funkcijama, lijevoj i desnoj hemisferi, muškom i ženskom mozgu te o novim spoznajama o mozgu i neuroznanosti. Temeljne poruke predavanja bile su: pojašnjenje funkcije mozga, predstavljanje mozga kao materije za spoznaju, razumijevanje uma kao procesa spoznaje, razlikovanje mehanicističke od sistemske paradigme, predočavanje značenja emocija u spoznaji, prikazivanje mrežnih odnosa i značaj dijaloga među ljudima te naglašavanje značaja razumijevanja u svakodnevnoj konverzaciji koju vodimo s ljudima.
Na kraju je bilo govora i o psihoterapiji. Ona je proces koji najviše nalikuje razgovoru. Kroz taj razgovor osoba nauči mnogo prvenstveno o sebi, a onda i o prepoznavanju osjećaja i ponašanja drugih. Psihoterapija otkriva razne vještine kako savladati problematične osjećaje, razviti unutarnju snagu i načiniti neke promjene u sebi ili u nekim problematičnim situacijama. Psihoterapeut je vrlo povjerljiva osoba i sve što mu se kaže ostaje u strogom povjerenju. Često se u razgovoru s psihoterapeutom dođe do jednostavnih rješenja problema koje osoba nije mogla sama vidjeti, jer su ju blokirale emocije.Records 1051 to 1065 of 1071  

First Previous Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

Čičak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice