STRANKA UMIROVLJENIKA - GRADSKI ODBOR BELIŠĆE


 

Pavo Milekić
Predsjednik
Županijske Organizacije Stranke umirovljenika za  Osječko-baranjsku županiju

 kontakt tel: 099 690 9114
 maill: pmilekic@gmail.com

PODUKA IZ MATEMATIKE 22.01.2018

Slika  Slika

Kako je i najavljeno, u petak, 19. siječnja 2018. Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća (UUiSO) u suradnji s umirovljenom nastavnicom matematike gđom. Kornelijom Fešiš, članicom Udruge umirovljenika i starijih osoba, održala je dvosatnu besplatnu poduku iz matematike.

Ovakav oblik besplatne pomoći koji je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Ivana Kukuljevića“ Belišće kojima je matematika teže ide Udruga umirovljenika i starijih osoba nastavit će provoditi i nadalje.

Pozivaju se zainteresirani učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće da se za poduku iz matematike jave Voditeljici gđi. Korneliji Fešiš na tel: 091/ 753 22 64

 


NOVOGODIŠNJA ČESTITKA 29.12.2017

Slika

Drage članice i članovi Stranke Umirovljenika!

Poštovani umirovljenici, građanke i građani grada Belišća i Valpovštine!

Uz želju da Vam nova godina donese mir, zdravlje i radost te da Vam novogodišnji blagdani budu ispunjeni veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra, želim Vam sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

Predsjednik Županijske organizacije

Stranke umirovljenika 
Pavo Milekić

 


BOŽIĆNA ČESTITKA 23.12.2017
Slika

ČESTITKA 22.12.2017

Slika

 

Drage članice i članovi Stranke Umirovljenika!

Poštovani umirovljenici!

Građanke i građani grada Belišća i Valpovštine!

 

Neka Vas božićni i novogodišnji blagdanski dani ispune mirom, toplinom i radošću. Obiteljsko zajedništvo i tolerancija u blagdanskim danima neka Vam daju vjeru i snagu za ulazak u uspješnu i sretniju novu 2018. godinu.

Čestit i blagoslovljen Božić, želi Vam Stranka umirovljenika (SU).


SANACIJA PRIVATNOG OSIGURANJA UMJESTO POKRETANJE ISTRAGE! 15.12.2017

Slika Slika

Sudeći prema ponašanju zastupnika Hrelje možemo reći kako su pojedini filozofi potpuno u pravu kada kažu da se znanje stječe iskustvom.

Naime, kao izvrsni poznavatelj poreznog prikupljanja i osiguranja sredstava za mirovine kada svi napuste Hrvatsku,  prema svjedočenju  gospodina Barišića korisnik donacija iz fonda Fimi medija i najjeftiniji kupljen saborski zastupnik postao je ovih dana  jedan od najskupljih. Pri tome mislimo na rješavanje zahtjeva  da država sanira privatno osiguranje Royal čije je djelovanje i poslovanje prepuno kontradiktornosti. Stoga nije čudno da se i vlada Zorana Milanovića nije željela u to uplitati pa je čak i pred stečajni postupak obustavljen.

No koji su motivi da se zastupnik Hrelja godinama trudi skinuti ovo breme oko svoga  vrata jedino saniranjem dugova privatnom osiguranju možemo samo nagađati. U svakom slučaju logično bi i najpravednije bilo da taj slučaj istraži DORH. Naime poanta je u nestanku ne jednog već stotina milijuna kuna za što nitko još nije procesuiran. Prema tome toliko i vrijedi jedan novi glas vladajućima u aktualnom saborskom sazivu. Pribrojimo li tome manjince i ostale kupljene zastupnike sigurni smo da to proračun iduće godine neće moći izdržati, a time će opasti i broj ruku u vladajućoj većini. Svjestan je toga i premijer pa je na vrijeme započeo predizbornu kampanju pripremajući se za još jedne prijevremene izbore. Tako  ubrzano obilazi Hrvatsku, dodvorava se desnici koristeći posljednju Hašku  optužnicu, radnicima s povećanjem minimalne plaće te braniteljima s kojima pali svijeće.

Stoga će u konačnici trgovci i preslagivači u saboru ostati  još jednom zapamćeni samo po svojim nemoralnim i neetičkim  aktivnostima, a je li im to potrebno neka svatko od njih samostalno prosudi. Možemo samo zavapiti  gdje su ona vremena kada su pravi hrvatski muževi govorili bolje je za tebe domovino moja mrijet nego biti sluga tuđincima.

 


BOŽIĆNICA ZA NEZAPOSLENE S PODRUČJA GRADA BELIŠĆA 04.12.2017

Slika

Prigodom blagdana Božića, nezaposlenima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja, Grad Belišće dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – božićnicu u iznosu od 150,00 kuna prema sljedećim kategorijama:

  1. Nezaposlenima koji su se na dan 17. 11. 2017. godine nalazili u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i još uvijek se nalaze u evidenciji,
  2. Nezaposlenima koji se nalaze u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ostali su bez posla od 17. 11. 2017. godine do zadnjeg dana isplate pomoći – božićnice,
  3. Nezaposlenima koji se iz posebnih objektivnih okolnosti ne nalaze na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (osobe radno nesposobne zbog invaliditeta i sl.).

Božićnica se može podići na sljedećim mjestima:

 za Belišće, Gradska uprava, Vijenac dr. Franje Tuđmana 1

Ponedjeljak, 4. prosinca, od 10 do 14 sati

Utorak, 5. prosinca od 10 do 14 sati

Srijeda, 6. prosinca od 10 do 14 sati

Četvrtak, 7. prosinca od 10 do 14 sati

Petak, 8. prosinca od 10 do 14 sati

– za prigradska naselja:

Bistrinci, Ribički dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 10 do 12 sati

Gat, Vatrogasni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 10 do 12 sati

Veliškovci, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 12 do 14 sati

Tiborjanci, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 14 do 15 sati

Gorica Valpovačka, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 10 do 11 sati

Bocanjevci, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 11 do 12 sati

Kitišanci, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 12 do 13 sati

Vinogradci, Društveni dom: ponedjeljak, 4. prosinca od 13 do 14 sati

Oni koji ne preuzmu božićnicu u navedenim terminima, mogu je podići do 22. prosinca 2017. godine, u Gradskoj upravi grada Belišća, u sobi broj 6.

Sa sobom obavezno ponijeti osobnu iskaznicu, a nezaposleni iz točke 2. pri isplati božićnica daju na uvid važeću osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu, uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da se nalaze u evidenciji nezaposlenih osoba.

Nezaposleni iz točke 3. podnose zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu jednokratne pomoći- božićnice s obrazloženjem i pripadajućom dokumentacijom kojom potvrđuju svoj status. Pri isplati božićnice daju na uvid osobnu iskaznicu.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, na tel. 400-630.                                                                                             

 


"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI" 16.11.2017

SlikaSlika

UDRUGA HVIDR-a BELIŠĆE POZIVA GRAĐANE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA I VALPOVŠTINE DA SE U PETAK, 17. STUDENI 2017. U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽE PALJENJU SVIJEĆA U ZNAK SJEČANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.

PALJENJE SVIJEĆA ORGANIZIRANO JE U VALPOVU I BELIŠĆU:

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava

18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM  ODAZIVU.17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

 


Izložbom radova „Belartovaca“ započeo Mjesec hrvatske knjige u Valpovu 19.10.2017

Slika

Izložbom slikarskih radova članova Udruge Bel-Art sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici započeo Mjesec hrvatske knjige.

Ovom izložbom, koja obuhvaća 22 rada u raznim tehnikama, započet je niz programa organiziranih u povodu Mjeseca hrvatske knjige, a podrazumijeva izložbe, književne susrete i radionice iz različitih djelatnosti.

Izložbu je otvorio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Zvonko Barišić, a svečanu su prigodu, svojim nastupom uveličali pjesnici Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanović te glazbenik Predrag Matijanić.

Već u petak, 27. listopada program se nastavlja predstavljanjem Ilustriranog leksikona joge, Domagoja Orlića.


FINA POGRIJEŠILA Sud obustavio stečaj nad Strankom umirovljenika 17.10.2017

Slika  Slika

17.10.2017. 11:41:06

FINA POGRIJEŠILA Sud obustavio stečaj nad Strankom umirovljenika

TRGOVAČKI sud u Zagrebu stavio je izvan snage rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika, uvaživši žalbu te stranke u kojoj su dokazali da nemaju nepodmirenih dugovanja.

Posljednje sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je 12. lipnja Trgovački sud donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključivanju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika kojim je bilo predviđeno da će se nakon pravomoćnosti rješenja ta politička stranka s više od 70.987 kuna duga brisati iz registra političkih stranaka.

Na rješenje u zaključenju stečaja zastupnici Stranke umirovljenika podnijeli su žalbu u kojoj su dostavili i potvrdu Fine od 13. lipnja da taj ''stečajni dužnik u razdoblju od 1. lipnja do izdavanja potvrde nema nepodmirenih osnova za plaćanje''.

Fina pogriješila

Sud je nakon toga prijedlog za obustavom stečajnog postupka i žalbu Stranke umirovljenika dostavio Fini na čiji je prijedlog i bio pokrenut stečajni postupak, ali Fina se u zakonskom roku o tome nije očitovala.

No, na zahtjev suda Fina je 30. kolovoza podneskom izvijestila da Stranka umirovljenika 12. lipnja ipak nije imala nepodmirenih osnova za plaćanje.

''Slijedom navedenog u ovom konkretnom slučaju nisu bili ispunjeni uvjeti za donošenje rješenja za otvaranjem i zatvaranjem skraćenog stečajnog postupka'', zaključuje se u sudskom rješenju.

Stranka umirovljenika upisana je u registar političkih stranaka u kolovozu 2000. Sjedište joj je u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a predsjednik i zastupnik joj je Lazar Grujić, bivši koordinator Bloka umirovljenici zajedno.


UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA ORGANIZIRA JEDNODNEVNI IZLET U VARAŽDIN NA ŠPANCIR FEST 11.08.2017

Slika

O B A V I J E S T 

JEDNODNEVNI IZLET U PREKRASNU BAROKNU PRIJESTOLNICU - VARAŽDIN

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba grada Belišća organizira jednodnevni izlet u Varaždin,  na „Špancir fest“.

-       Datum polaska:  26.  kolovoza 2017.  ( subota)

-       Vrijeme polaska:  6,00 sati

-       Vrijeme povratka:  20,00 sati ili po dogovoru

-       Mjesto polaska:  Belišće – autobusni kolodvor

-       Cijena izleta:  100,00 kuna.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE: prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu.

Prijava se može izvršiti do 23. kolovoza u prostorijama Dnevnog boravka, u Domu umirovljenika Belišće, Vijenac J. J. Strossmayera 67. svakim radnim danom od 9,00 do 19,30 sati ili na kontakt telefon:

-    IVKICA PAVLOVIĆ – 095/ 6629 688

 

-    PAVO MILEKIĆ – 099/6909 114

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Stari Grad Varaždin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća. Izvrsno je očuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.

Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo počivalište mrtvih već svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Varaždni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijećnica.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:  

-       Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora Belišće u 6:00 sati – vožnja do VARAŽDINA.

 

-       Po dolasku, obilazak i razgledanje gradske jezgre: GRADSKO GROBLJE, BAROKNE

 PALAČE, - BAROKNE CRKVE, GLAVNI TRG…

 

-       Razgled STAROG GRADA u kojem se nalazi MUZEJ s tri stalna postava u tri muzejska odjela: Kulturno-povijesni, Galerija starih i novih majstora i Entomološki odjel. 

Ostatak  dana i poslijepodneva, uživanje u programu Š P A N C I R   F E S T A!


 

 

 


Više
Sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika (SU) u Grubišnom polju 18.07.2017

Slika

Sukladno Statutu Stranke umirovljenika u subotu, dana 15. srpnja 2017. godine održana je u Grubišnom polju redovna sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika. Domaćin je bio zamjenik predsjednika g. Željko Held vlasnik obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva. Nazočni na sjednici jednoglasnosu  prihvatili podnesena izvješće sa nedavno završenih izbora za lokalnu upravu i samoupravu te podržali dosadašnje i planirane aktivnosti Stranke umirovljenika.

 


DEMANT O STEČAJU STRANKE UMIROVLJENIKA 13.06.2017

Slika

 

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke umirovljenika,

U današnjem Jutarnjem listu se pojavio članak kako je Stranka umirovljenika u stečaju!? Stoga objavljujemo demant Stranke umirovljenika koji je poslan medijima zajedno s potvrdom FINE iz koje je vidljivo da o stečaju nema niti govora.

Politički magovi ne posustaju u svom naumu

U tijeku je intenzivno drobljenje hrvatske političke scene s osnovnim ciljem da najveća stranka i nadalje lakše  manipulira što većim brojem poluga vlasti. Iz tog su razloga razbili braniteljsku i umirovljeničku političku grupaciju koje su mogle postati smetnja  njihovom klijentelističkom poimanju politike. Istodobno većina kapitala i stvarne moći u Hrvatskoj u rukama je nekadašnjih dobro pozicioniranih partijskih i doušničkih struktura tako da je u te krugove vrlo teško ući. No procesi u SAD-u, Italiji ili Francuskoj pokazuju kako birače sve manje zanimaju političke stranke i njihovi programi jer su očigledno sami sebi postali svrha. Poznato je je to i našim moćnicima koji stoga sve čine da što dulje zadrže vlast u rukama. U tom kontekstu možemo promatrati i medijsku objavu ili bolje rečeno konstataciju novinara kako je Stranka umirovljenika u stečaju i pred likvidacijom. U tom tzv. novinarskom uradku nije se posvetila pozornost o provjeri činjenica i potpuno promašenom i pravno neutemeljenom podatku već je intencija da se nešto negativno napiše. Ustvari ne samo napiše već i objavi i to garnirano  fotografijom predsjednika Stranke umirovljenika. Kako s medijskim podvalama imamo negativnih iskustava jer je u jeku predizborne kampanje prije 8 godina objavljen lažni članak da je predsjednik Stranke umirovljenika lažni invalid jasno nam je i da ovaj najnoviji uradak ima prepoznatljiv rukopis.

No sa zadovoljstvom možemo sve njih izvijestiti kako Stranka umirovljenika nesmetano funkcionira i neće tako brzo nestati s hrvatske političke scene. Dapače kao član Dobrog društva okupljenog oko SDP-a još će snažnije zastupati interese sadašnjih i budućih umirovljenika, a ne samo nekolicine stranačkih dužnosnika ili interesnih skupina. I na kraju mediji, u kojima je objavljen pamflet vezan uz Stranku umirovljenika, dobit će dopis našeg odvjetnika kako bi se demantirala očigledna laž kojom se uznemiruje naše članstvo i dovode birači u zabludu!

 

Zagreb, 10. 07. 2017. godine                                       

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

 

Slika


Stranka umirovljenika (SU) dala podršku Ivanu Anušiću, HDZ-ovom kandidatu za župana Osječko-baranjske županije 29.05.2017

Slika

Dana 29. svibnja (ponedjeljak) 2017. Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije održala je u Osijeku tiskovnu konferenciju na kojoj je dala podršku gospodinu Ivanu Anušiću, kandidatu HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije Pavo Milekić zahvalio se glasačima koji su im ukazali povjerenje u nedjelju 21. svibnja nakon čega je dao podršku HDZ-ovom kandidatu za župana Osječko-baranjske županije gospodinu Ivanu Anušiću.

„Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije u drugom krugu lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju 4. lipnja 2017. podržat će gospodina Ivana Anušića, kandidata HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije.

Odluku o podršci gospodinu Ivanu Anušiću donijelo je Predsjedništvo Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije jednoglasnom odlukom na sjednici održanoj u četvrtak 25. svibnja 2017. godine. 

Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije smatra da će gospodin Ivan Anušić  svojom energijom, iskustvom i vizijom kao župan Osječko-baranjske županije koji se u Domovinskom ratu iskazao u obrani grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i 12 godina uspješno vodio Općinu Antunovac u suradnji s resornim ministarstvima Vlade Republike Hrvatske, a posebice Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede,  pokrenuti razvoj gospodarstva u Osječko-baranjskoj županiji i vratiti u Slavoniju i Baranju brojne iseljene obitelji, mlade, radno sposobne i obrazovane ljude i voditi brigu o umirovljenicima i njihovim potrebama.

U programu koji je gospodin Ivan Anušić predstavio za razdoblje 2017. do 2021. godine zalaže se za niz konkretnih mjera koje će dovesti do boljeg života umirovljenika Osječko-baranjske županije, s posebnim naglaskom na bolju zdravstvenu skrb putem ulaganja u Domove zdravlja i povećanje broja timova Hitne medicinske pomoći, izgradnju i uređenje Domova za stare i nemoćne i izgradnju Hospicija na području Osječko-baranjske županije.

Pozivam sve glasače, članove i simpatizere Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije, sve sadašnje i buduće umirovljenike, umirovljene hrvatske branitelje i članove udruga proizašlih iz Domovinskog rata da izađu na izbore u nedjelju 4. lipnja 2017. godine  i da svoj glas daju gospodinu Ivanu Anušiću, jer glas za Ivana Anušića, glas je za promjene na bolje.“

Predsjednik SU OBŽ:

Pavo  Milekić

 


Stranka umirovljenika - zahvala građanima grada Belišća 22.05.2017

Slika

U IME STRANKE UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA I SVOJE OSOBNO IME ZAHVALJUJEM SE SVIM GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA NA ISKAZANOJ PODRŠCI NA LOKALNIM IZBORIMA U NEDJELJU 21. SVIBNJA 2017. GODINE.

ČESTITAMO POBJEDNICIMA LOKALNIH IZBORA I STRANKAMA KOJE SU UŠLE U GRADSKO VIJEĆE GRADA BELIŠĆA.

STRANKA UMIROVLJENIKA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PAVO MILEKIĆ KANDIDAT STRANKE UMIROVLJENIKA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BELIŠĆE I NOSITELJ LISTE STRANKE UMIROVLJENIKA ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA BELIŠĆA. 17.05.2017

Slika

Poštovane građanke i građani Belišća i prigradskih naselja!

Dragi sugrađani!

Došlo je vrijeme za nove ideje i nove ljude!

Ljude koji istinski vole svoj grad Belišće i spremni su biti u službi svih svojih građana a ne u službi osobnih interesa i interesa pojedinih interesnih skupina!

Ja sam Pavo Milekić, kandidat Stranke umirovljenika za gradonačelnika grada Belišća i nositelj liste Stranke umirovljenika za gradsko vijeće grada Belišća – lista broj 6.

Stranke umirovljenika čiji se program odnosi na zajedništvo, suradnju i partnerski odnos sa susjedima u okruženju, te političku potporu razvoju malog i srednjeg poduzetništva, OPG-a i Obrta, zaštitu radnih mjesta i zaustavljanje iseljavanja mladih, obrazovanih i radno sposobnih ljudi, zaštitu digniteta Domovinskog rata i snažnu realizaciju javne politike „BELIŠĆE U KOJE VJERUJEMO“. S posebnim naglaskom na dostupnost, socijalnu osjetljivost i zaštitu umirovljenika, starijih i nemoćnih osoba, invalida, djece s posebnim potrebama, mladih, obrazovanih, radno sposobnih i nezaposlenih, te zaštitu prirode i okoliša, obrazovanje, stjecanje novih znanja i vještina i razvijanje zajedničkih vrijednosti Belišća i prigradskih naselja kao naše zajednice.

Pozivam sve građanke i građane Belišća i prigradskih naselja, sve ljude dobre volje, stranačke kolege, prijatelje i poznanike, a posebno umirovljenike i umirovljene Hrvatske branitelje da izađu na izbore u nedjelju 21. svibnja i daju svoj glas za Pavu Milekića i Stranku umirovljenika (listu broj 6.) čiji program na prvo mjesto stavlja građane Belišća i prigradskih naselja, poštiva i uvažava sposobnost, stručnost, kreativnost i učinkovitost, a ne političku pripadnost i pripadnost pojedinim interesnim skupinama.

Program u kojem će razvoj, napredak i perspektiva, te zajedništvo i ljubav prema svim svojim građanima i svom gradu Belišću biti imperativ! 

Pavo Milekić

099 690 9114

 

 


Copyright © 2010. Stranka umirovljenika GO Belišće
Sva prava pridržana

powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"