STRANKA UMIROVLJENIKA - GRADSKI ODBOR BELIŠĆE


 

Pavo Milekić
Predsjednik
Županijske Organizacije Stranke umirovljenika za  Osječko-baranjsku županiju

 kontakt tel: 099 690 9114
 maill: pmilekic@gmail.com

"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI" 16.11.2017

SlikaSlika

UDRUGA HVIDR-a BELIŠĆE POZIVA GRAĐANE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA I VALPOVŠTINE DA SE U PETAK, 17. STUDENI 2017. U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽE PALJENJU SVIJEĆA U ZNAK SJEČANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.

PALJENJE SVIJEĆA ORGANIZIRANO JE U VALPOVU I BELIŠĆU:

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava

18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM  ODAZIVU.17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

 


Izložbom radova „Belartovaca“ započeo Mjesec hrvatske knjige u Valpovu 19.10.2017

Slika

Izložbom slikarskih radova članova Udruge Bel-Art sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici započeo Mjesec hrvatske knjige.

Ovom izložbom, koja obuhvaća 22 rada u raznim tehnikama, započet je niz programa organiziranih u povodu Mjeseca hrvatske knjige, a podrazumijeva izložbe, književne susrete i radionice iz različitih djelatnosti.

Izložbu je otvorio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Zvonko Barišić, a svečanu su prigodu, svojim nastupom uveličali pjesnici Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanović te glazbenik Predrag Matijanić.

Već u petak, 27. listopada program se nastavlja predstavljanjem Ilustriranog leksikona joge, Domagoja Orlića.


FINA POGRIJEŠILA Sud obustavio stečaj nad Strankom umirovljenika 17.10.2017

Slika  Slika

17.10.2017. 11:41:06

FINA POGRIJEŠILA Sud obustavio stečaj nad Strankom umirovljenika

TRGOVAČKI sud u Zagrebu stavio je izvan snage rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika, uvaživši žalbu te stranke u kojoj su dokazali da nemaju nepodmirenih dugovanja.

Posljednje sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je 12. lipnja Trgovački sud donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključivanju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika kojim je bilo predviđeno da će se nakon pravomoćnosti rješenja ta politička stranka s više od 70.987 kuna duga brisati iz registra političkih stranaka.

Na rješenje u zaključenju stečaja zastupnici Stranke umirovljenika podnijeli su žalbu u kojoj su dostavili i potvrdu Fine od 13. lipnja da taj ''stečajni dužnik u razdoblju od 1. lipnja do izdavanja potvrde nema nepodmirenih osnova za plaćanje''.

Fina pogriješila

Sud je nakon toga prijedlog za obustavom stečajnog postupka i žalbu Stranke umirovljenika dostavio Fini na čiji je prijedlog i bio pokrenut stečajni postupak, ali Fina se u zakonskom roku o tome nije očitovala.

No, na zahtjev suda Fina je 30. kolovoza podneskom izvijestila da Stranka umirovljenika 12. lipnja ipak nije imala nepodmirenih osnova za plaćanje.

''Slijedom navedenog u ovom konkretnom slučaju nisu bili ispunjeni uvjeti za donošenje rješenja za otvaranjem i zatvaranjem skraćenog stečajnog postupka'', zaključuje se u sudskom rješenju.

Stranka umirovljenika upisana je u registar političkih stranaka u kolovozu 2000. Sjedište joj je u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a predsjednik i zastupnik joj je Lazar Grujić, bivši koordinator Bloka umirovljenici zajedno.


UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA ORGANIZIRA JEDNODNEVNI IZLET U VARAŽDIN NA ŠPANCIR FEST 11.08.2017

Slika

O B A V I J E S T 

JEDNODNEVNI IZLET U PREKRASNU BAROKNU PRIJESTOLNICU - VARAŽDIN

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba grada Belišća organizira jednodnevni izlet u Varaždin,  na „Špancir fest“.

-       Datum polaska:  26.  kolovoza 2017.  ( subota)

-       Vrijeme polaska:  6,00 sati

-       Vrijeme povratka:  20,00 sati ili po dogovoru

-       Mjesto polaska:  Belišće – autobusni kolodvor

-       Cijena izleta:  100,00 kuna.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE: prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu.

Prijava se može izvršiti do 23. kolovoza u prostorijama Dnevnog boravka, u Domu umirovljenika Belišće, Vijenac J. J. Strossmayera 67. svakim radnim danom od 9,00 do 19,30 sati ili na kontakt telefon:

-    IVKICA PAVLOVIĆ – 095/ 6629 688

 

-    PAVO MILEKIĆ – 099/6909 114

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Stari Grad Varaždin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća. Izvrsno je očuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.

Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo počivalište mrtvih već svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Varaždni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijećnica.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:  

-       Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora Belišće u 6:00 sati – vožnja do VARAŽDINA.

 

-       Po dolasku, obilazak i razgledanje gradske jezgre: GRADSKO GROBLJE, BAROKNE

 PALAČE, - BAROKNE CRKVE, GLAVNI TRG…

 

-       Razgled STAROG GRADA u kojem se nalazi MUZEJ s tri stalna postava u tri muzejska odjela: Kulturno-povijesni, Galerija starih i novih majstora i Entomološki odjel. 

Ostatak  dana i poslijepodneva, uživanje u programu Š P A N C I R   F E S T A!


 

 

 


Više
Sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika (SU) u Grubišnom polju 18.07.2017

Slika

Sukladno Statutu Stranke umirovljenika u subotu, dana 15. srpnja 2017. godine održana je u Grubišnom polju redovna sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika. Domaćin je bio zamjenik predsjednika g. Željko Held vlasnik obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva. Nazočni na sjednici jednoglasnosu  prihvatili podnesena izvješće sa nedavno završenih izbora za lokalnu upravu i samoupravu te podržali dosadašnje i planirane aktivnosti Stranke umirovljenika.

 


DEMANT O STEČAJU STRANKE UMIROVLJENIKA 13.06.2017

Slika

 

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke umirovljenika,

U današnjem Jutarnjem listu se pojavio članak kako je Stranka umirovljenika u stečaju!? Stoga objavljujemo demant Stranke umirovljenika koji je poslan medijima zajedno s potvrdom FINE iz koje je vidljivo da o stečaju nema niti govora.

Politički magovi ne posustaju u svom naumu

U tijeku je intenzivno drobljenje hrvatske političke scene s osnovnim ciljem da najveća stranka i nadalje lakše  manipulira što većim brojem poluga vlasti. Iz tog su razloga razbili braniteljsku i umirovljeničku političku grupaciju koje su mogle postati smetnja  njihovom klijentelističkom poimanju politike. Istodobno većina kapitala i stvarne moći u Hrvatskoj u rukama je nekadašnjih dobro pozicioniranih partijskih i doušničkih struktura tako da je u te krugove vrlo teško ući. No procesi u SAD-u, Italiji ili Francuskoj pokazuju kako birače sve manje zanimaju političke stranke i njihovi programi jer su očigledno sami sebi postali svrha. Poznato je je to i našim moćnicima koji stoga sve čine da što dulje zadrže vlast u rukama. U tom kontekstu možemo promatrati i medijsku objavu ili bolje rečeno konstataciju novinara kako je Stranka umirovljenika u stečaju i pred likvidacijom. U tom tzv. novinarskom uradku nije se posvetila pozornost o provjeri činjenica i potpuno promašenom i pravno neutemeljenom podatku već je intencija da se nešto negativno napiše. Ustvari ne samo napiše već i objavi i to garnirano  fotografijom predsjednika Stranke umirovljenika. Kako s medijskim podvalama imamo negativnih iskustava jer je u jeku predizborne kampanje prije 8 godina objavljen lažni članak da je predsjednik Stranke umirovljenika lažni invalid jasno nam je i da ovaj najnoviji uradak ima prepoznatljiv rukopis.

No sa zadovoljstvom možemo sve njih izvijestiti kako Stranka umirovljenika nesmetano funkcionira i neće tako brzo nestati s hrvatske političke scene. Dapače kao član Dobrog društva okupljenog oko SDP-a još će snažnije zastupati interese sadašnjih i budućih umirovljenika, a ne samo nekolicine stranačkih dužnosnika ili interesnih skupina. I na kraju mediji, u kojima je objavljen pamflet vezan uz Stranku umirovljenika, dobit će dopis našeg odvjetnika kako bi se demantirala očigledna laž kojom se uznemiruje naše članstvo i dovode birači u zabludu!

 

Zagreb, 10. 07. 2017. godine                                       

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

 

Slika


Stranka umirovljenika (SU) dala podršku Ivanu Anušiću, HDZ-ovom kandidatu za župana Osječko-baranjske županije 29.05.2017

Slika

Dana 29. svibnja (ponedjeljak) 2017. Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije održala je u Osijeku tiskovnu konferenciju na kojoj je dala podršku gospodinu Ivanu Anušiću, kandidatu HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije Pavo Milekić zahvalio se glasačima koji su im ukazali povjerenje u nedjelju 21. svibnja nakon čega je dao podršku HDZ-ovom kandidatu za župana Osječko-baranjske županije gospodinu Ivanu Anušiću.

„Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije u drugom krugu lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju 4. lipnja 2017. podržat će gospodina Ivana Anušića, kandidata HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije.

Odluku o podršci gospodinu Ivanu Anušiću donijelo je Predsjedništvo Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije jednoglasnom odlukom na sjednici održanoj u četvrtak 25. svibnja 2017. godine. 

Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije smatra da će gospodin Ivan Anušić  svojom energijom, iskustvom i vizijom kao župan Osječko-baranjske županije koji se u Domovinskom ratu iskazao u obrani grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i 12 godina uspješno vodio Općinu Antunovac u suradnji s resornim ministarstvima Vlade Republike Hrvatske, a posebice Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede,  pokrenuti razvoj gospodarstva u Osječko-baranjskoj županiji i vratiti u Slavoniju i Baranju brojne iseljene obitelji, mlade, radno sposobne i obrazovane ljude i voditi brigu o umirovljenicima i njihovim potrebama.

U programu koji je gospodin Ivan Anušić predstavio za razdoblje 2017. do 2021. godine zalaže se za niz konkretnih mjera koje će dovesti do boljeg života umirovljenika Osječko-baranjske županije, s posebnim naglaskom na bolju zdravstvenu skrb putem ulaganja u Domove zdravlja i povećanje broja timova Hitne medicinske pomoći, izgradnju i uređenje Domova za stare i nemoćne i izgradnju Hospicija na području Osječko-baranjske županije.

Pozivam sve glasače, članove i simpatizere Stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije, sve sadašnje i buduće umirovljenike, umirovljene hrvatske branitelje i članove udruga proizašlih iz Domovinskog rata da izađu na izbore u nedjelju 4. lipnja 2017. godine  i da svoj glas daju gospodinu Ivanu Anušiću, jer glas za Ivana Anušića, glas je za promjene na bolje.“

Predsjednik SU OBŽ:

Pavo  Milekić

 


Stranka umirovljenika - zahvala građanima grada Belišća 22.05.2017

Slika

U IME STRANKE UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA I SVOJE OSOBNO IME ZAHVALJUJEM SE SVIM GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA NA ISKAZANOJ PODRŠCI NA LOKALNIM IZBORIMA U NEDJELJU 21. SVIBNJA 2017. GODINE.

ČESTITAMO POBJEDNICIMA LOKALNIH IZBORA I STRANKAMA KOJE SU UŠLE U GRADSKO VIJEĆE GRADA BELIŠĆA.

STRANKA UMIROVLJENIKA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PAVO MILEKIĆ KANDIDAT STRANKE UMIROVLJENIKA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BELIŠĆE I NOSITELJ LISTE STRANKE UMIROVLJENIKA ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA BELIŠĆA. 17.05.2017

Slika

Poštovane građanke i građani Belišća i prigradskih naselja!

Dragi sugrađani!

Došlo je vrijeme za nove ideje i nove ljude!

Ljude koji istinski vole svoj grad Belišće i spremni su biti u službi svih svojih građana a ne u službi osobnih interesa i interesa pojedinih interesnih skupina!

Ja sam Pavo Milekić, kandidat Stranke umirovljenika za gradonačelnika grada Belišća i nositelj liste Stranke umirovljenika za gradsko vijeće grada Belišća – lista broj 6.

Stranke umirovljenika čiji se program odnosi na zajedništvo, suradnju i partnerski odnos sa susjedima u okruženju, te političku potporu razvoju malog i srednjeg poduzetništva, OPG-a i Obrta, zaštitu radnih mjesta i zaustavljanje iseljavanja mladih, obrazovanih i radno sposobnih ljudi, zaštitu digniteta Domovinskog rata i snažnu realizaciju javne politike „BELIŠĆE U KOJE VJERUJEMO“. S posebnim naglaskom na dostupnost, socijalnu osjetljivost i zaštitu umirovljenika, starijih i nemoćnih osoba, invalida, djece s posebnim potrebama, mladih, obrazovanih, radno sposobnih i nezaposlenih, te zaštitu prirode i okoliša, obrazovanje, stjecanje novih znanja i vještina i razvijanje zajedničkih vrijednosti Belišća i prigradskih naselja kao naše zajednice.

Pozivam sve građanke i građane Belišća i prigradskih naselja, sve ljude dobre volje, stranačke kolege, prijatelje i poznanike, a posebno umirovljenike i umirovljene Hrvatske branitelje da izađu na izbore u nedjelju 21. svibnja i daju svoj glas za Pavu Milekića i Stranku umirovljenika (listu broj 6.) čiji program na prvo mjesto stavlja građane Belišća i prigradskih naselja, poštiva i uvažava sposobnost, stručnost, kreativnost i učinkovitost, a ne političku pripadnost i pripadnost pojedinim interesnim skupinama.

Program u kojem će razvoj, napredak i perspektiva, te zajedništvo i ljubav prema svim svojim građanima i svom gradu Belišću biti imperativ! 

Pavo Milekić

099 690 9114

 

 


Rezultati natječaja Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata 17.05.2017

 

Slika

 

Iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, uvažavajući uvjete natječaja, odobreno je 4.834  stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2016./2017.

Na Natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. ukupno je pristiglo 6.074, a odobreno 4.834 stipendija kandidatima čije su prijave zadovoljile formalne uvjete Natječaja.

Ugovori o stipendijama bit će poslani na kućne adrese do kraja svibnja.

Sve dodatne informacije u svezi natječaja mogu se dobiti na broju telefona: 01/3657-953 ili na mail: stipendije@branitelji.hr.


GLASAJMO ZA IZBORNI PROGRAM PAVE MILEKIĆA I STRANKU UMIROVLJENIKA 17.05.2017

Slika Slika 

 

Poštovane Belišćanke i Belišćani,

Drage moje sugrađanke i sugrađani!

Ja sam Pavo Milekić, kandidat Stranke umirovljenika za gradonačelnika grada Belišća – lista broj 3. i nositelj liste Stranke umirovljenika za gradsko vijeće grada Belišća – lista broj 6. koji je kao rođeni Belišćanin, otac dvoje fakultetski obrazovane djece i djeda troje unuka te umirovljeni hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata spreman, u koliko mi građani Belišća i prigradskih naselja u nedjelju 21. svibnja 2017. daju svoje povjerenje:

1.    DUŽNOST GRADONAČELNIKA OBNAŠAT ĆU KAO VOLONTER, BEZ NAKNADE I TA SREDSTVA USMJERITI U RAZVOJ GOSPODARSTVA; 

2.    VRATITI SVE MJESNE ODBORE NA PODRUČJU GRADA BELIŠĆA, KAO OBLIK MJESNE SAMOUPRAVE RADI OSTVARIVANJA NEPOSREDNOG SUDJELOVANJA GRAĐANA U ODLUČIVANJU O LOKALNIM POSLOVIMA; 

3.    SMANJITI CIJENU VODNIH USLUGA: JAVNE VODOOPSKRBE I ODVODNJE ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

4.     SMANJITI CIJENU KOMUNALNIH USLUGA ODVOZA I ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

5.    OMOGUĆITI BESPLATAN WI-FI PRISTUP INTERNETU SVIM GOSTIMA I GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

6.    OKUPITI SVE GOSPODARSTVENIKE, POLJOPRIVREDNIKE I VLASNIKE OPG-a I OBRTA I S NJIMA UTVRDITI NJIHOVE PRIORITETE, REDOSLJED AKTIVNOSTI I POTEZE; 

7.    IZRADITI ODRŽIVU DUGOROĆNU STRATEGIJU GOSPODARSKOG RAZVOJA GRADA BELIŠĆA KOJA ĆE UKLJUČITI SVE KLJUČNE DIONIKE I BITI ZASNOVANA NA SINERGIJI I BOLJEM KORIŠTENJU POSTOJEĆIH RESURSA;

8.    UREDITI NOVU POSLOVNU  GOSPODARSKU ZONU KOD PRUGE;

9.    IZRADITI NOVI PLAN GOSPODARENJA OTPADOM I SANACIJE ODLAGALIŠTA OTPADA;

10.  IZGRADITI KOMPOSTIŠTE ZA OBRADU ODVOJENO PRIKUPLJENOG BIORAZGRADIVOG OTPADA KOJI ĆE GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA BITI BESPLATAN;

11.  SUFINANCIRATI  ZAPOŠLJAVANJE I STIPENDIRANJE STUDENATA;

12.  SUFINANCIRATI PRIJEVOZ I ŠKOLOVANJE SREDNJOŠKOLSKE DJECE I STUDENATA;

13.  NASTAVITI ZAPOČETE  I POKRENUTI NOVE RAZVOJNE PROJEKTE;

14.  IZGRADITI JAVNU RASVJETU, PARKIRALIŠTA, REKONSTRUIRATI TRG SLOBODE U BISTRINCIMA, BICIKLISTIČKE STAZE, VIŠENAMJENSKI DOM U GATU, DOM ROMSKE NACIONALNE MANJINE U BISTRINCIMA I GRADSKI STADION U BELIŠĆU;

15.  UREDITI PALAČU GUTMANN, BOĆALIŠTE I IZGRADITI DRUŠTVENE PROSTORIJE DVD VINOGRADCI;

16.  REKONSTRUIRATI ZGRADU GRADSKOG BAZENA U BELIŠĆU;

17.  DOGRADITI ZGRADU DOMA U VELIŠKOVCIMA,  ZGRADU NK ZRINSKI U VINOGRADCIMA, ZGRADU NK  SOKOL U BOCANJEVCIMA I POMOĆNU ZGRADU DOMA U KITIŠANCIMA;

18.  POBOLJŠATI SOCIJALNE USLUGE SOCIJALNO UGROŽENIH SKUPINA SUGRAĐANA;

19.  OSIGURATI NOVČANE NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD;

20.  IZGRADITI NOVI I MODERNIJI DJEČJI VRTIĆ;

21.  PREUREDITI DOM UMIROLJENIKA ZA POTREBE DNEVNOG BORAVAK ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE  OSOBE;

22.  POTICATI I SUFINANCIRATI UDOMITELJSTAVA ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE OSOBE;

23.  OBNOVITI I UREDITI OBJEKATE U VLASNIŠTVU GRADA;

24.  UREDITI TRGA ANTE STARČEVIĆA U BELIŠĆU;

25.  REORGANIZIRATI ZAJEDNICU SPORTSKIH UDRUGA;

26.  SNAŽNIJE POTICATI RAZVOJ KULTURE, TURIZAMA I TURISTIČKIH USLUGA;

27.  OSIGURATI POTREBNA SREDSTVA ZA ZAŠTITU PRIRODE I OKOLIŠA.

Pozivam sve Belišćanke i  Belišćane i mještane prigradskih naselja, ljude dobre volje, stranačke kolege, prijatelje i poznanike, a posebno umirovljenike i umirovljene Hrvatske branitelje da izađu na izbore u nedjelju 21. svibnju i daju svoj glas za Pavu Milekića - kandidata za gradonačelnika (lista broj 3.) i nositelja liste Stranke umirovljenika za gradsko vijeće grada Belišća (lista broj 6.).

 

 

 


GLASAJMO ZA IZBORNI PROGRAM PAVE MILEKIĆA I STRANKE UMIROVLJENIKA 16.05.2017

Slika

Slika

IZBORNI PROGRAM ZA RAZDOBLJE 2017. – 2021. GODINE

1.     DUŽNOST GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA OBNAŠAT ĆEMO KAO VOLONTERI, BEZ NAKNADE I TA SREDSTVA USMJERITI U RAZVOJ GOSPODARSTVA;

2.     VRATIT ĆEMO SVE MJESNE ODBORE NA PODRUČJU GRADA BELIŠĆA, KAO OBLIK MJESNE SAMOUPRAVE, RADI OSTVARIVANJA NEPOSREDNOG SUDJELOVANJA GRAĐANA U ODLUČIVANJU O LOKALNIM POSLOVIMA;

3.     SMANJIT ĆEMO CIJENU VODNIH USLUGA: JAVNE VODOOPSKRBE I ODVODNJE ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

4.      SMANJIT ĆEMO CIJENU KOMUNALNIH USLUGA ODVOZA I ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

5.     OMOGUĆITI BESPLATAN WI-FI PRISTUP INTERNETU SVIM GOSTIMA I GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

6.     OKUPITI SVE GOSPODARSTVENIKE, POLJOPRIVREDNIKE I VLASNIKE OPG-a I OBRTA I S NJIMA UTVRDITI NJIHOVE PRIORITETE, REDOSLJED AKTIVNOSTI I POTEZE;

7.     IZRADITI ODRŽIVU DUGOROĆNU STRATEGIJU GOSPODARSKOG RAZVOJA GRADA BELIŠĆA KOJA ĆE UKLJUČITI SVE KLJUČNE DIONIKE I BITI ZASNOVANA NA SINERGIJI I BOLJEM KORIŠTENJU POSTOJEĆIH RESURSA;

8.     UREDITI NOVU POSLOVNU  GOSPODARSKU ZONU KOD PRUGE;

9.     IZRADITI NOVI PLAN GOSPODARENJA OTPADOM I SANACIJE ODLAGALIŠTA OTPADA;

10.   IZGRADITI KOMPOSTIŠTE ZA OBRADU ODVOJENO PRIKUPLJENOG BIORAZGRADIVOG OTPADA KOJI ĆE GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA BITI BESPLATAN;

11.   SUFINANCIRANJE MJERA ZAPOŠLJAVANJA I STIPENDIRANJA STUDENATA;

12.   SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA I ŠKOLOVANJA SREDNJOŠKOLSKE DJECE I STUDENATA;

13.   NASTAVITI ZAPOČETE  I POKRENUTI NOVE RAZVOJNE PROJEKTE;

14.   IZGRADITI JAVNU RASVJETU, PARKIRALIŠTA, REKONSTRUIRATI TRG SLOBODE U BISTRINCIMA, BICIKLISTIČKE STAZE, VIŠENAMJENSKI DOM U GATU, DOM ROMSKE NACIONALNE MANJINE U BISTRINCIMA I GRADSKI STADION U BELIŠĆU;

15.    UREĐENJE PALAČE GUTMANN, BOĆALIŠTA, IZGRADNJA DRUŠTVENE PROSTORIJE DVD VINOGRADCI;

16.   REKONSTRUKCIJA ZGRADE GRADSKOG BAZENA U BELIŠĆU;

17.   DOGRADNJA ZGRADE DOMA U VELIŠKOVCIMA,  ZGRADE NK ZRINSKI U VINOGRADCIMA, ZGRADE NK  SOKOL U BOCANJEVCIMA I POMOĆNE ZGRADE DOMA U KITIŠANCIMA;

18.   POBOLJŠANJE SOCIJALNIH USLUGA SOCIJALNO UGROŽENIH SKUPINA SUGRAĐANA;

19.   OSIGURATI NOVČANE NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD;

20.   IZGRADNJA NOVOG I MODERNIJEG DJEČJEG VRTIĆA;

21.   UREĐENJE DOMA UMIROLJENIKA ZA POTREBE DNEVNOG BORAVAK ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE  OSOBE;

22.   POTICANJE I SUFINANCIRANJE UDOMITELJSTAVA ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE OSOBE;

23.    OBNOVA I UREĐENJE OBJEKATA U VLASNIŠTVU GRADA;

24.   UREĐENJE TRGA ANTE STARČEVIĆA U BELIŠĆU;

25.   REORGANIZACIJA ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA;

26.   POTICANJE RAZVOJA KULTURE;

27.   POTICANJE RAZVOJA TURIZAMA I TURISTIČKIH USLUGA;

28.   ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA;

 

Slika

 


IZBORNI PROGRAM PAVE MILEKIĆA I STRANKE UMIROVLJENIKA ZA RAZDOBLJE 2017. – 2021. GODINE 13.05.2017

Slika

Slika

IZBORNI PROGRAM ZA RAZDOBLJE 2017. – 2021. GODINE

1.     DUŽNOST GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA OBNAŠAT ĆEMO KAO VOLONTERI, BEZ NAKNADE I TA SREDSTVA USMJERITI U RAZVOJ GOSPODARSTVA;

2.     VRATIT ĆEMO SVE MJESNE ODBORE NA PODRUČJU GRADA BELIŠĆA, KAO OBLIK MJESNE SAMOUPRAVE, RADI OSTVARIVANJA NEPOSREDNOG SUDJELOVANJA GRAĐANA U ODLUČIVANJU O LOKALNIM POSLOVIMA;

3.     SMANJIT ĆEMO CIJENU VODNIH USLUGA: JAVNE VODOOPSKRBE I ODVODNJE ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

4.      SMANJIT ĆEMO CIJENU KOMUNALNIH USLUGA ODVOZA I ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

5.     OMOGUĆITI BESPLATAN WI-FI PRISTUP INTERNETU SVIM GOSTIMA I GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

6.     OKUPITI SVE GOSPODARSTVENIKE, POLJOPRIVREDNIKE I VLASNIKE OPG-a I OBRTA I S NJIMA UTVRDITI NJIHOVE PRIORITETE, REDOSLJED AKTIVNOSTI I POTEZE;

7.     IZRADITI ODRŽIVU DUGOROĆNU STRATEGIJU GOSPODARSKOG RAZVOJA GRADA BELIŠĆA KOJA ĆE UKLJUČITI SVE KLJUČNE DIONIKE I BITI ZASNOVANA NA SINERGIJI I BOLJEM KORIŠTENJU POSTOJEĆIH RESURSA;

8.     UREDITI NOVU POSLOVNU  GOSPODARSKU ZONU KOD PRUGE;

9.     IZRADITI NOVI PLAN GOSPODARENJA OTPADOM I SANACIJE ODLAGALIŠTA OTPADA;

10.   IZGRADITI KOMPOSTIŠTE ZA OBRADU ODVOJENO PRIKUPLJENOG BIORAZGRADIVOG OTPADA KOJI ĆE GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA BITI BESPLATAN;

11.   SUFINANCIRANJE MJERA ZAPOŠLJAVANJA I STIPENDIRANJA STUDENATA;

12.   SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA I ŠKOLOVANJA SREDNJOŠKOLSKE DJECE I STUDENATA;

13.   NASTAVITI ZAPOČETE  I POKRENUTI NOVE RAZVOJNE PROJEKTE;

14.   IZGRADITI JAVNU RASVJETU, PARKIRALIŠTA, REKONSTRUIRATI TRG SLOBODE U BISTRINCIMA, BICIKLISTIČKE STAZE, VIŠENAMJENSKI DOM U GATU, DOM ROMSKE NACIONALNE MANJINE U BISTRINCIMA I GRADSKI STADION U BELIŠĆU;

15.    UREĐENJE PALAČE GUTMANN, BOĆALIŠTA, IZGRADNJA DRUŠTVENE PROSTORIJE DVD VINOGRADCI;

16.   REKONSTRUKCIJA ZGRADE GRADSKOG BAZENA U BELIŠĆU;

17.   DOGRADNJA ZGRADE DOMA U VELIŠKOVCIMA,  ZGRADE NK ZRINSKI U VINOGRADCIMA, ZGRADE NK  SOKOL U BOCANJEVCIMA I POMOĆNE ZGRADE DOMA U KITIŠANCIMA;

18.   POBOLJŠANJE SOCIJALNIH USLUGA SOCIJALNO UGROŽENIH SKUPINA SUGRAĐANA;

19.   OSIGURATI NOVČANE NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD;

20.   IZGRADNJA NOVOG I MODERNIJEG DJEČJEG VRTIĆA;

21.   UREĐENJE DOMA UMIROLJENIKA ZA POTREBE DNEVNOG BORAVAK ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE  OSOBE;

22.   POTICANJE I SUFINANCIRANJE UDOMITELJSTAVA ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE OSOBE;

23.    OBNOVA I UREĐENJE OBJEKATA U VLASNIŠTVU GRADA;

24.   UREĐENJE TRGA ANTE STARČEVIĆA U BELIŠĆU;

25.   REORGANIZACIJA ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA;

26.   POTICANJE RAZVOJA KULTURE;

27.   POTICANJE RAZVOJA TURIZAMA I TURISTIČKIH USLUGA;

28.   ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA;

 

Slika

 


IZVJEŠĆE PRIMLJENIM DONACIJAMA ZA FINANCIRANJE IZBORNE PROMIDŽBE 12.05.2017

Slika

SlikaSlikaSlika

Slika


IZBORNI PROGRAM STRANKE UMIROVLJENIKA - LISTA BROJ 6 09.05.2017

Slika

IZBORNI PROGRAM ZA RAZDOBLJE 2017. – 2021.

1.     DUŽNOST GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA OBNAŠAT ĆEMO KAO VOLONTERI, BEZ NAKNADE I TA SREDSTVA USMJERITI U RAZVOJ GOSPODARSTVA;

2.   VRATIT ĆEMO SVE MJESNE ODBORE NA PODRUČJU GRADA BELIŠĆA, KAO OBLIK MJESNE SAMOUPRAVE, RADI OSTVARIVANJA NEPOSREDNOG SUDJELOVANJA GRAĐANA U ODLUČIVANJU O LOKALNIM POSLOVIMA;

3.    SMANJIT ĆEMO CIJENU VODNIH USLUGA: JAVNE VODOOPSKRBE I ODVODNJE ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

4.      SMANIT ĆEMO CIJENU KOMUNALNIH USLUGA ODVOZA I ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA ZA KUĆANSTVA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

5.    OMOGUĆITI BESPLATAN WI-FI PRISTUP INTERNETU SVIM GOSTIMA I GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA;

6.     OKUPITI SVE GOSPODARSTVENIKE, POLJOPRIVREDNIKE I VLASNIKE OPG-a I OBRTA I S NJIMA UTVRDITI NJIHOVE PRIORITETE, REDOSLJED AKTIVNOSTI I POTEZE;

7.     IZRADITI ODRŽIVU DUGOROĆNU STRATEGIJU GOSPODARSKOG RAZVOJA GRADA BELIŠĆA KOJA ĆE UKLJUČITI SVE KLJUČNE DIONIKE I BITI ZASNOVANA NA SINERGIJI I BOLJEM KORIŠTENJU POSTOJEĆIH RESURSA;

8.     UREDITI NOVU POSLOVNU  GOSPODARSKU ZONU KOD PRUGE;

9.     IZRADITI NOVI PLAN GOSPODARENJA OTPADOM I SANACIJE ODLAGALIŠTA OTPADA;

10.   IZGRADITI KOMPOSTIŠTE ZA OBRADU ODVOJENO PRIKUPLJENOG BIORAZGRADIVOG OTPADA KOJI ĆE GRAĐANIMA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA BITI BESPLATAN;

11.   SUFINANCIRANJE MJERA ZAPOŠLJAVANJA I STIPENDIRANJA STUDENATA;

12.   SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA I ŠKOLOVANJA SREDNJOŠKOLSKE DJECE I STUDENATA;

13.   NASTAVITI ZAPOČETE  I POKRENUTI NOVE RAZVOJNE PROJEKTE;

14.   IZGRADITI JAVNU RASVJETU, PARKIRALIŠTA, REKONSTRUIRATI TRG SLOBODE U BISTRINCIMA, BICIKLISTIČKE STAZE, VIŠENAMJENSKI DOM U GATU, DOM ROMSKE NACIONALNE MANJINE U BISTRINCIMA I GRADSKI STADION U BELIŠĆU;

15. UREĐENJE PALAČE GUTMANN, BOĆALIŠTA, IZGRADNJA DRUŠTVENE PROSTORIJE DVD VINOGRADCI;

16.   REKONSTRUKCIJA ZGRADE GRADSKOG BAZENA U BELIŠĆU;

17.   DOGRADNJA ZGRADE DOMA U VELIŠKOVCIMA,  ZGRADE NK ZRINSKI U VINOGRADCIMA, ZGRADE NK  SOKOL U BOCANJEVCIMA I POMOĆNE ZGRADE DOMA U KITIŠANCIMA;

18.   POBOLJŠANJE SOCIJALNIH USLUGA SOCIJALNO UGROŽENIH SKUPINA SUGRAĐANA;

19.   OISIGURATI NOVČANE NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD;

20.   IZGRADNJA NOVOG I MODERNIJEG DJEČJEG VRTIĆA;

21.   UREĐENJE DOMA UMIROLJENIKA ZA POTREBE DNEVNOG BORAVAK ZA UMIROVLJENIKE I STARIJIE  OSOBE;

22.   POTICANJE I SUFINANCIRANJE UDOMITELJSTAVA ZA UMIROVLJENIKE I STARIJE OSOBE;

23.    OBNOVA I UREĐENJE OBJEKATA U VLASNIŠTVU GRADA;

24.   UREĐENJE TGRA ANTE STARČEVIĆA U BELIŠĆU;

25.   REORGANIZACIJA ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA;

26.   POTICANJE RAZVOJA KULTURE;

27.   POTICANJE RAZVOJA TURIZAMA I TURISTIČKIH USLUGA;

28.   ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA.

Slika


Copyright © 2010. Stranka umirovljenika GO Belišće
Sva prava pridržana

powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"