Grobnik Trekking 2014 16.05.2014

SlikaDok su proteklog vikenda "autohtoni" Baraberi trčali po Zagorju, slovenska baraberska "podružnica" boje svog kluba branila je na grobničkom polju! U riječkom zaleđu, 10.05.2014. održan je Grobnik Trekking 2014., na kojem je nastupilo četvero članova našeg kluba. Ionako uspješan trekerski vikend (Sandra Dvoržak na Krapina Treku osvojila brončanu medalju!) Baraberi su obogatili s još tri medalje!! Neža Jurjavčić je u Ultra kategoriji osvojila brončanu medalju, završivši utrku za sedam i pol sati. U muškoj Ultra kategoriji nastupio je naš Miran Goričanec, te utrku završio kao deveti. U Sportskoj kategorji nastupile su dvije Baraberke: Anka Čizman i Lola Novaković. Utrku su završile s identičnim vremenom (6h i 26m) te osvojile visoko drugo mjesto! Nažalost, zlato im je izmaklo za "sitnih" 6 minuta. Čestitamo našim Slovencima!


Krapina trek 15.05.2014

SlikaČetvero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća sudjelovalo je 10. 5. 2014. na prvom Krapina trek-u Zagorje 2014. Radi se o prvoj treking utrci na obroncima Ivanščice, u organizaciji Sportsko-rekreativne udruge Zagorje. Iako utrka nije uvrštena u hrvatsku treking ligu, i samim time se ne boduje, za prvi put utrka je okupila solidan broj natjecatelja - njih osamdesetak. Baraberi su tom prilikom nastupili u Planinarskoj kategoriji i kao i obično postigli izvanredne rezultate. Čak štoviše - osvojena je i jedna medalja! Sandra Dvoržak osvojila je brončanu medalju pretrčavši stazu dugačku 22 kilometra za šest sati. U muškoj konkurenciji istoimene kategorije nastupili su Angel Milišić-Zečević, Josip Đakovac i Marko Pavić, te osvojili 13., 14. i 16. mjesto u konkurenciji od dvadeset natjecatelja.


Wings for Life World Run 14.05.2014

SlikaWings for Life World Run je prva utrka koja se u čitavom svijetu odvija u isto vrijeme. To znači da je 4. svibnja 2014. godine u 12:00 h po srednjeeuropskom vremenu tisuće trkača na 34 staza diljem svijeta istovremeno krenulo sa starta. Utrka je bila humanitarnog karaktera, što znači da je sav novac prikupljen u okviru projekta doniran zakladi Wings for Life koja financira istraživanja čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ova je utrka ujedinila sportaše i rekreativce iz čitavoga svijeta koji su zajedno trčali za one koji to ne mogu! U Hrvatskoj je ova utrka organizirana u Zadru. Na utrci su mogli sudjelovati svi koji žele - od onih koji se nikada ranije nisu natjecali, preko rekreativaca koji povremeno sudjeluju na utrkama do profesionalnih sportaša. Jedinstveni format utrke Wings For Life World Run dosad nije viđen niti u jednoj sportskoj disciplini. Staza je biti jasno utvrđena, no ne i udaljenost koju treba pretrčati, jer je za razliku od uobičajenih utrka na kojima natjecatelji trče prema cilju, ovdje ciljna linija dostiže njih! Drugim riječima, trkači znaju gdje je start, ali ne znaju gdje im je cilj. Sistem izgleda ovako: pola sata nakon službenog početka utrke sa starta na svim stazama istovremeno za natjecateljima kreću službena vozila presretači. Njihovo će se kretanje ubrzavati prema strogo utvrđenom rasporedu na svim stazama istovremeno. Kad presretač pretekne trkača za njega je utrka završena pa treba uhvatiti vozilo kojim će se vratiti na start i proslaviti.

I Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće na ovoj je utrci imao svog predstavnika. U konkurenciji svih trkača širom svijeta (njih preko 35 tisuća!), Damir Kligl pretrčao je 23,2 km i utrku završio na 4.959. mjestu. Znajući da na ovakvim utrkama rezultat nije imperativ, Damir se kući vratio prepun pozitivne energije i lijepog iskustva, svjestan da je svakim svojim korakom pomogao humanitarnom cilju ove utrke.


Video BAR 2014 06.05.2014

Malo videa sa BAR-a 2014. Majstor Davorin Šindler

 


Održana pustolovna utrka BAR 2014 04.05.2014

SlikaU Belišću 3. svibnja 2014. godine održana je peta po redu pustolovna utrka BAR 2014. (Baraber Adventure Race) koju je organizirao Klub pustolovnih sportova Baraber Extreme Team.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić te poželio svim sudionicima puno sreće u natjecanju.

Sudionici ove utrke, njih 44 bilo je raspoređeno u dvije kategorije: ULTRA 80 km i LIGHT 40 km. Najavljena treća kategorija (JUNIORI 20 km) nije se natjecala budući da je bio prijavljen samo jedan tim.

Kategorije su sadržavale slijedeće discipline: orjentacijsko trčanje, cross country mountain bike, veslanje, spuštanje užetom, plivanje te savladavanje prepreka iznenađenja.

U ULTRA kategoriji prvo mjesto osvojio je tim PERPETUM BARACIA (Igor Dorotić & Ivan Penavić), drugo mjesto zauzeo je BARABER TEAM (Siniša Jonjić & Zoran Andračić) dok je treće mjesto pripalo HGSS-u Osijek (Slobodan Soldo & Damir Šošić).

U LIGHT kategoriji prvo mjesto osvojio je BARABER TEAM 4 (Josip Mlakar & Velimir Rupčić), drugo mjesto osvojili su KUMOVI (Josip Đakovac & Matija Stanković) dok je treće mjesto zauzeo PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović).

U LIGHT MIX kategoriji gdje su sudjelovali natjecatelji oba spola prvo mjesto osvojio je PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović), drugo mjesto ŠKOLOVANI BARABERI (Vedrana Kopić & Petar Huis), a treće mjesto MARATON tim (Dorina Crnčan & Siniša Crnčan).

Rezultate utrke možete vidjeti na linku: BAR > Rezultati 2014 a  možete i skinuti kompletne rezultate u PDF fornatu ili EXCEL-u pa kom se što više sviđa.

 


Info BAR 2014 30.04.2014

Pozdrav pustolovci!!!

Evo par informacija vezanih za utrku:

2.5.2014. RESTORAN FONTANA (nalazi se u centru Belišća)
- prijave od 18,00 – 21,00 sati ili po dolasku u Belišće
- 18,00 – 20,00 sati, svi koji dovoze svoje čamce po prijavi predaju ih u „KAJAK KLUBU“ i dužni su na iste zalijepiti naljepnice koje dobiju na prijavama, te mogućnost isprobavanja veslanja
- 21,00 briefing i „slavonska večera“ uz briefing

3.5.2014. RESTORAN FONTANA
- 07,00 – 08,30 sati prijave i predaja bicikala obje kategorije ( s polijepljenim naljepnicama)
- 09,00 sati govor gradonačelnika gosp. Dinka Burić i otvaranje utrke
- 09,15 sati polazak/prijevoz „ULTRA“ kategorije na mjesto predviđeno za START utrke
- 09,30 sati predviđen start „ULTRA“ kategorije
- 10,00 sati predviđen start „LIGHT“ kategorije
- 20,00 podjela nagrada i fešta

KARTE:
- karte će biti M 1:25000
- karte će se dobivati segment po segment

DISCIPLINE ULTRA LIGHT
 - veslanje 20 km 12 km
 - MTB    45 km 22 km
 - treking  17 km 8 km
 - gradska orijentacija   1 km 2 km
 - absajl *   30 m 30 m
 - penjanje na umjetnu stijenu 8 m 8 m
 - gađanje lukom i strijelom    

* ukoliko se netko iz tima ne spusti kazna 10 minuta

OBAVEZNA TIMSKA OPREMA:
- kompas
- mobitel
- prva pomoć
- astrofolija
- čeona svjetiljka
- pojas za ABSAJL – ( „LIGHT“ kategorija - dovoljan je jedan)

INDIVIDUALNA OPREMA:
- ruksak
- camelbag za vodu
- vodootpornu zaštitu za kartu, poželjno je imati držač karte za bicikl
- zaštitna kaciga ( nosi se tokom cijele utrke, osim trekinga)
- kajak, vesla i prsluci (osigurava organizator)
- bicikl (savjetujemo brdske bicikle, jer se vozi većinom po makadamima i šumskim putevima)
- stražnje treptajuće svjetlo
Natjecatelji moraju imati svu propisanu opremu. Ukoliko na startu/cilju ili u bilo kojem dijelu utrke, organizator utvrdi da tim ili pojedinac u timu nema ili ne nosi propisanu obaveznu opremu, tim će biti diskvalificiran.

Za sve ostale informacije obratiti se na mob: 098/635-193, ANGEL

L.P. i vidimo se u petak!!!


Aktivnosti u 2014 30.04.2014

Slika
Petero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme team iz Belišća sudjelovalo je 11. i 12. travnja na jednoj od najtežih "trail" utrka u Hrvatskoj - "100 milja Istre". Trail utrke relativno su novija pojava u Hrvatskoj, a podrazumijevaju trčanje po planinskim, unaprijed definiranim markiranim stazama.

Natjecatelji pri tome moraju u što kraćem vremenu proći sve kontrolne točke predviđene utrkom. Trail je vrlo sličan trekingu, no za razliku od trekinga kod kojeg su kontrolne točke postavljene na često poprilično nepristupačnim terenima i kod kod kojeg je potrebno izvrsno znanje iz područja orijentacije u prirodi, kontrolne točke i staze kod traila unaprijed su definirane, i uglavnom se drže markiranih (označenih) puteva, planinarskih staza, makadama i sl. Ova je utrka bila podijeljena u tri dužinske kategorije, a kako i samo ime utrke govori, najduža i najteža kategorija bila je dugačka 100 milja, tj. 166,6 kilometara. Utrka je startala u Labinu i završila u Umagu, pri tome prolazeći predjelima Kvarnera (Rabac-Lovran-Učka) i središnje Istre (Buzet-Hum-Motovun-Grožnjan-Buje).

SlikaKako su Baraberi poznati po svojim ekstremnim sposobnostima, čak trojica članova Kluba natjecala su se upravo u najtežoj kategoriji. Već sam podatak da su živi i zdravi završili utrku u regularnom vremenu govori o tome koliko su fizički i psihički spremni ušli u samu utrku, te koliko je mjeseci prethodnih priprema na Papuku i Krndiji prethodilo ovom hrabrom pothvatu. Damir Kligl, Goran Mrkić i Miroslav Pendić završili su utrku na 63., 88. i 89. mjestu, u konkurenciji od 170 natjecatelja. Pobjednik ove međunarodne utrke (utrci su prisustvovali natjecatelji iz čak 23 zemlje!) je amerkianac Jay Aldous, koji je stazu dugački 166,6 km pretrčao za nešto malo više od 20 sati. U drugoj težinskoj kategoriji, koja je bila dugačka "samo" 105 kilometara natjecali su se članovi Kluba Miran Goričanec i Neža Jurjavčić, te pri tome u cilj ušli kao 51. i 52. natjecatelj u konkurenciji od 165 natjecatelja.


Više
Produžene prijave 26.04.2014

Prijave za BAR 2014. su produžene do nedjelje u 18,00 sati.

Zbog slabog odaziva u "JUNIOR" kategoriji istu ukidamo, te OK SOVA tim prebacujemo u "LIGHT" kategoriju.

Nakon nedjelje više se neće moći prijaviti na utrku. Ostale informacije o utrci moći ćete vidjeti od ponedjeljka!!!


Baraberi nastavljaju s aktivnostima 03.04.2014

SlikaDesetak je članova Kluba sudjelovalo na otvorenom europskom kupu u orijentacijskom trčanju, koje se 22. i 23.03. održalo u Našicama.

Iako je ovo sport koji je na našem području još uvijek slabije razvijen, te se tokom godine organizira tek manji broj utrka, Baraberi su pokazali da su izvrsni u orijentaciji u prirodi. U kategoriji M21E Angel Milišić-Zečević osvojio je 15. mjesto u konkurenciji od 21 natjecatelja, dok su u kategoriji M21B Zoran Andračić i Marko Pavić osvojili 10. i 12. mjesto, također u konkurenciji od 21 natjecatelja.

U kategoriji OPEN L Petar Huis i Igor Lacković osvojili su 4. i 7. mjesto u konkurenciji od 14 natjecatelja. Ostali članovi Kluba nažalost nisu uspjeli završiti utrku u regularnom vremenu.
Proteklog je vikenda, u subotu 29.03., održano treće kolo hrvatske Treking lige, i to u istarskom Boljunu.

Ovogodišnji Istratrek okupio je 400-tinjak trekera iz Hrvatske i inozemstva, a Baraberi su sudjelovali sa sedam članova. U Ultra kategoriji najbolji rezultat ostvario je Miran Goričanec, koji je stazu dugačku 40ak kilometara pretrčao za sedam sati i time osvojio 15. mjesto u konkurenciji od 27 natjecatelja.

U ženskoj Ultra kategoriji natjecala se Neža Jurjavčić i osvojila 5. mjesto u konkurenciji od 9 natjecateljica. Trojica Barabera završila su utrku u muškoj Light kategoriji (27 kilometara): Angel Milišić-Zečević, Igor Lacković i Anto Zlatunić, te osvojili 31., 73. i 135. mjesto u konkurenciji od 148. natjecatelja.

U ženskoj Light kategoriji nastupila je Nina Koceić i osvojila 48. mjesto u konkurenciji od 64 natjecateljice.

Proteklog je vikenda također održan i osječki polumaraton na kojem je nastupio naš Siniša Jonjić. Siniša je dionicu dugačku 21,1 km pretrčao za sat i 40 minuta te time osvojio 26. mjesto u konkurenciji od 77 natjecatelja.


BAR 2014 25.03.2014

BAR 2014 dio je INOV-8 Pustolovne lige 2014, projekta koji objedinjuje 7 pustolovnih utrka u RH i Sloveniji. Baraber adventure race prva je utrka lige,a ujedno i 5 po redu JUBILARNA utrka. Sastoji se od BEST OFF prethodne 4 utrke i još dosta novina, disciplina kao što su veslanje u kanuima, treking, mountain bike, absail (spuštanje užetom) niz srednjovjekovnu kulu, orijentacija u šumi, gađanje lukom i strijelom, zadacima iznenađenja, a staza utrke će biti duga od 20 - 80 kilometara i proteže se cijelom Valpovštinom.
Utrka će prolaziti autentičnim slavonskim pejzažom, rijekom Dravom i Karašicom, slavonskim selom, stoljetnim hrastovim šumama, močvarama, kanalima, a dijelom će prolaziti i kroz urbane sredine, srednjovjekovne građevine…

Utrka će biti podijeljena u tri kategorije: JUNIOR – najlakša namijenjena djeci srednjoškolske dobi, kao i svima onima koji nisu fizički i orijentacijski spremni za veće napore u dužini od 20 km, LIGHT - srednja kategorija za rekreativce ukupne dužine trase utrke 40 km i ULTRA – teža kategorija za iskusnije sportaše dužine 80 km.

Poslije same utrke i proglašenja pobjednika, za natjecatelje, volontere kao i sve ostale zainteresirane građane biti će organiziran BAR party u restoranu „FONTANA“, sa svirkom uživo.

Detalji utrke na linku:


Godišnja skupština 18.03.2014

SlikaKlub pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišča održao je u srijedu, 12. ožujka redovnu godišnju skupštinu.

Kao i svake godine, godišnja skupština prilika je da se zaokruže aktivnosti u protekloj, ali isto tako i predlažu aktivnosti za tekuću godinu. Predsjednik Kluba Angel Milišić-Zečević naglasio je kako je prošla, 2013. godina bila izrazito uspješna, kako i po ostvarenim rezultatima, tako i po brojnosti članova Kluba koji su sudjelovali u mnogim aktivnostima. Baraberi su već nekoliko godina stalni natjecatelji u utrkama koje organizira Hrvatska pustolovna liga - utrkama koje predstavljaju kombinaciju trčanja, plivanja, veslanja, planinarenja, trekinga, biciklizma, itd. Između ostalog, Klub je već nekoliko godina i sam organizator jedne od pustolovnih utrka u sklopu Lige - Baraber Adventure Race (popularni B.A.R), koji je i prošle godine okupio dvadesetak timova iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na temelju iskustva i dobrih ostvarenih rezultata članova kluba u sve popularnijem "trekingu", Klub je prošle godine po prvi puta sa svojom organizacijom treking utrke Papuk Trek i službeno uvršten u kalendar hrvatske treking lige. O važnosti navedenog uvrštenja u Hrvatsku treking ligu govori i podatak da je u odnosu na stotinjak natjecatelja u prijašnjim godinama, broj natjecatelja u 2013. godini dosegao gotovo 300! Osim redovitih treninga članova Kluba koji su podrazumijevali veslanje rijekom Dravom, penjanje na brdo Aršanj u susjednoj Mađarskoj, planinarenje na Papuku u Krndiji, redovite treninge biciklima itd., Klub je već tradicionalno o blagdanu Velike Gospe organizirao veslačko-biciklističku regatu Belišće-Aljmaš-Belišće koja je ove godine okupila pedesetak sudionika. Također, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje klub je organizirao revijalnu biciklijadu Belišće-Vukovar-Belišće u dužini od cca 140 km, na kojoj je također sudjelovalo pedesetak bicilista rekreativaca.


Više
Baraberi na Pašmanu 17.03.2014
SlikaDvanaest članova kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća proteklog je vikenda sudjelovalo na treking utrci koja se održala na otoku Pašmanu.

Pašmanski "Škraping" drugo je kolo ovogodišnje Treking lige, te je okupilo do sada najveći broj natjecatelja ikad u povijesti lige - njih preo 1000 iz Hrvatske i inozemstva! Baraberi su se natjecali u sve tri kategorije: Ultra (40 kilometara), Light (25 kilometara) i Đir (10 kilometara), te i ovaj puta postigli zavidne rezultate.


Više
GODIŠNJA SKUPŠTINA 06.03.2014

Pozivamo sve članove i one koji bi se htjeli upoznati s radom Udruge,
na godišnju izvještajnu skupštinu KPS Baraber extreme team Belišće.

Skupština će se održati u srijedu 12. ožujka 2014. godine u velikoj
vijećnici grada Belišća s početkom u 18 sati. Nakon službenog dijela
skupštine predviđen je domijenak. U nadi da ćete se odazvati pozivu, s
radošću Vas očekujemo.

Predsjednik
KPS Baraber extreme team

Angel Milišić-Zečević


BAR 2014 06.03.2014
- Drage pustolovke i pustolovci , BAR 2014., 5. jubilarno izdanje jedine slavonske pustolovne utrke i 1. kolo hrvatske pustolovne lige 2014. u organizaciji Baraber extreme teama iz Belišća je pred nama.

- Klub za razliku od prijašnjih godina uz „ULTRA“ (80 km) i „LIGHT“ (40 km) kategoriju ima dodatnu kategoriju „JUNIOR“ (20 km) predviđenu za djecu srednjoškolske dobi kao i vas slabije fizičke kondicije, a koji htjeli probati u ovom dijelu sporta.

- Klub će organizirati za sve koji žele sudjelovati na utrci, a nisu vješti:
- tečaj orijentacije
- tečaj veslanja
- predavanje o trčanju i biciklizmu

- Svi zainteresirani za tečajeve neka se prijave na mail: baraber.extreme.team@gmail.com te navesti:
1. Ime i prezime
2. Mail adresu
3. Broj mobitela
najkasnije do 07.03.2014. godine.

- O ostalim stvarima vezanim za tečaj i utrku bit ćete pravovaljano obavješteni putem web-a ili na facebook događaju!!

powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"