UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA - BELIŠĆE

Ranička 14, Belišće - OIB: 09637920046 - IBAN: HR 89 2340 0091 1106 2020 6
Tel: 099 6909 114 - E-mail: hvidra.belisce@gmail.com


Početna O nama Dokumenti Linkovi Galerija Kontakt Pristupnica
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
ODLUKA O FINANCIRANJU

MINISTARSTVO RADA, MIROVINSKOG SUSTAVA, OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE

POGLEDAJ ODLUKU U PDF-u

IZVJEŠĆE O NAJZNAČAJNIJIM AKTIVNOSTIMA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I PLAN BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je izvješće o aktivnostima i planu budućih aktivnosti, s posebnim osvrtom na provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Kompletan dokument možete preuzeti NA LINKU:

O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar. Tim povodom Udruga je izdala prigodni bilten, koji možete pogledati, preuzeti NA LINKU:

Projekt povećanja energetske učinkovitosti

Projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama za članove HVIDR-a RH na području Republike Hrvatske u 2021. godini

Obavijest i poziv na sudjelovanje u Projektu

Natječaj Zaklade hrvatskih

Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje - 2020./2021. - studenti

Zaklada je nadležna pravna osoba koja provodi postupak za ostvarivanje prava na potporu za obrazovanje iz čl. 124. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (“Narodne novine”, br. 121/17, 18/19).

Upravni odbor Zaklade, na dan 2.11.2020.godine raspisao je, temeljem Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje (“Narodne novine”,br.101/2019), natječaj za potporu za obrazovanje za PREDDIPLOMSKE, DIPLOMSKE I POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE, koji je objavljen u dnevnim novinama “Večernji list” te je s paketom obrazaca, osim na mrežnoj stranici Zaklade, dostupan i na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.
Natječaj za potporu za obrazovanje za SREDNJU ŠKOLU bio je objavljen 14.09.2020. god te je završio je 5.10.2020.godine.
U nastavku možete preuzeti tekst Natječaja i obrasce, kao i link na Pravilnik objavljen u “Narodnim novinama”.


Natječaj traje do 23.11.2020.godine. (23.11.2020 je zadnji dan kada se može poslati prijava na natječaj).

Obrasce je potrebno uredno popuniti i ovjeriti u nadležnoj obrazovnoj ustanovi.

Nepotpune prijave neće se razmatrati.

Prijava na natječaj šalje se poštom na adresu;

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb

(s naznakom-Natječaj za potporu za obrazovanje-STUDENTI)

PIOPĆENJE ZA JAVNOST

HVIDR-a RH
Galovićeva 10
10 000 Zagreb

U svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav.

Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.

RAD PODRUČNIH JEDNICA

RAD PODRUČNIH JEDNICA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

Dokument u PDF formatu:


USKRSNA ČESTITKA 16.04.2022

Slika

 

Poštovani članovi udruge HVIDR-a Belišće!

Poštovane obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja!

Poštovani hrvatski branitelji!

Drage sugrađanke i sugrađani!

 

Pred nama je najveći kršćanski blagdan Uskrs,simbol nade, boljitka i pobjede života nad smrću. Isusovo uskrsnuće daje nam neiscrpnu snagu potrebnu za svladavanje životnih problema i svaku bezizlaznost pretvara u nadu.

      Neka nam tajna Isusova uskrsnuća bude nadahnuće u svemu što radimo, za dobrobit svih nas.

U tom duhu, svima Vama udruga HVIDR-a Belišće želi SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.

 

 

 


30. Obljetnicu osnivanja HVIDR-a RH, 25.02.2022

Slika

 

Poštovani članovi  i simpatizeri udruge HVIDR-a Belišće!

Udruga HVIDR-a Belišće čestita Vam „Dan HVIDR-a Republike Hrvatske“

S posebnim ponosom Vas podsjećamo kako na današnji dan, 25. veljače 2022. godine, obilježavamo 30. Obljetnicu osnivanja HVIDR-a RH, prisjećajući se svih svojih pokojnih prijatelja i suboraca koji su svoj život dali za slobodu Republike Hrvatske.

Udruga HVIDR-a Belišće suosjeća s ukrajinskim narodom!

Udruga HVIDR-a Belišće najoštrije osuđuje invaziju koju je izvela Ruska Federacija na "nedužni ukrajinski narod".

Suosjećamo s cjelokupnim ukrajinskim narodom, s našim prijateljima koji su među prvima priznali Republiku Hrvatsku. Dajemo im punu potporu, da budu uporni i ustrajni u svojoj obrani, da budu jednaki kao što smo to bili mi u Domovinskom ratu, da unatoč nadmoćnom neprijatelju ne posustanu u svojim nastojanjima da se bore do zadnjega za slobodu i suverenost Ukrajine.

Udruga HVIDR-a Belišće daje punu potporu ukrajinskom narodu, njihovoj vojsci i predsjedniku da ustraju u obrani sada napadnutog Kijeva kao i svih pokrajina.

Udruga HVIDR-a Belišće

 


DUHOVNA OBNOVA U MEĐUGORJU 23.02.2022

Slika

 


Više
Udruga HVIDR-a Belišće, Zaželi- program zapošljavanja žena „SNAŽNE ŽENE” 07.02.2022

 

Slika 

  U petak, 4. veljače 2022. godine, u Hotelu Petrijevci održana je završna konferencija projekta "Snažne žene". 

Projekt vrijedan 1.114.260,00 kn, koji je Nositelj projekta,Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće potpisala s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Programa „ZAŽELI- PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA - FAZA II“ operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali koji traje 14 mjeseci, od 07. siječnja 2021. do 07. ožujka 2022. godine.

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće projekt provodi u suradnji s partnerima, Udrugom umirovljenika grada Belišća, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Lokalnom akcijskom grupom Karašica koja je zadužena za administraciju i upravljanje. 

Ovim projektom na razdoblje od godinu dana zaposleno je 12 teže zapošljivih žena koje su pružale potporu i podršku 78-oro  starijih i nemoćnih osoba. 

Na  završnoj konfereciji, nazočnima su se u ime partnera i nositelja projekta obratili : predsjednik Lag - a Karašica Ivan Vrbanić, predsjednik Udruge Hrvatskih vojnik invalida Pavo Milekić, predsjednik Udruge umirovljenika grada Belišća Radoslav Vuksanić, Voditeljica ispostave Valpovo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Lidija Vidošić te koordinatorica na projektu Beata Rebrina koji su iznijeli rezultate o provedbi projekta u nadi kako će se ova vrlo uspješna suradnja nastaviti i nadalje, u najavljenoj "Fazi III - Zaželi - Program zapošljavanja žena."

  Ovim putem Ženama projekta uručena su Uvjerenja o završenoj školi za zanimanje pomoćni kuhar koje su stekle u sklopu projekta kako bi postale konkurentnije na tržištu rada. 

Slika  Slika


NOVOGODIŠNJA ČESTITKA UDRUGE HVIDR-a BELIŠĆE 30.12.2021

SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA I STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA,

SVIM ČLANOVIMA I SIMPATIZERIMA UDRUGE HVIDR-a BELIŠĆE

I GRAĐANIMA REPUBLIKE HRVATSKE,

SRETNA NOVA 2022. GODINA !

Slika


Božićno-novogodišnja čestitka 23.12.2021

Slika


HVIDR-a Belišće obilježila 28. Obljetnicu prve oružane akcije na okupiranu Baranju“ 01.12.2021

Slika

Slika

  U utorak, 30.  studeni 2021. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće na lijevoj obali r. Drave i Torjancima u Baranji svečano su obilježili 30-tu Obljetnicu Dana prve oružane akcije 107 Brigade HV-a na okupiranu Baranju" i odali počast poginulim suborcima i herojima Domovinskog rata: Pavi Horvatu, Marku Pavloviću, Darku Dervenšeku i Damiru Banoviću.    

 Udruga HVIDR-a Belišće zahvaljuje se svima koji su svojom nazočnošću uveličali ovu 30-tu obljetnicu dana prve oružane akcije 107 Brigade HV-a na okupiranu Baranju.

                                                                                                  HVIDR-a Belišće

   Slika Slika

Slika Slika

 


OBILJEŽAVANJE 30. OBLJETNICE RAKETIRANJA BIZOVCA 05.11.2021


 

Slika 

U nedjelju 7. studeni 2021. godine u 10:00 sati, paljenjem svijeća i molitvom kod Spomen-križa na bizovačkom groblju, odat će se počast i prisjetili nevinih žrtava stradalih u raketiranju Bizovca u Domovinskom ratu, za koje zlodjelo do danas nitko nije priveden pred lice pravde.

Na ovaj najtragičniji dan u Bizovačkoj povijesti, kao žrtve neprijateljske avijacije bivše JNA smrtno su stradali: Josip Marinić, Josip Jurenac, Darko Kovačević, Slavko Vidaković, Tomislav Kranjčević, Derviš Grabus, Reza Vuković i jedanaestogodišnji Dragan Cvetković, a teško su ranjeni brojni mještani bizovačke općine, radnici i prolaznici, koji su se u vrijeme napada zatekli u središtu Bizovca.

Teške rane i na svojim tijelima trajnu invalidnost zadobili su: Josip Andraković, Anđelko Stanić, Vinko Pintar, Pavo Duvnjak, Dražen Lacković, Ivan Ladišić, Spomenka Lacković, Franjo Plazonić, Dalibor Cvetković, Agica Sudar, Anica Pavić, Zlatko Štulac, Verica Glavaš, Milica Magušić, Damir Ivanović, Slavko Mateašić, Željka Galić, Zlatko Kajić, Marijan Parle, Antun Kraštek, Matija Kojundžić, Marija Đerki i Baškim Saljiji.

Mole se članovi udruge HVIDR-a Belišće, hrvatski branitelji i građani grada Belišća i Valpovštine da se odazovu na ovu svećanost.

  HVIDR-a Belišće

 

 

 


 

 


Tečaj stručnog osposobljavanja za "Rukovatelja motornom pilom“ 02.11.2021

Slika

 

Tečaj stručnog osposobljavanja za "Rukovatelja motornom pilom“

  Zbog iskazanog interesa, udruga HVIDR-a Belišće za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, članove Udruge i zainteresirane građane grada Belišća i Valpovštine organizira „Stručno osposobljavanje za rukovatelja motornom pilom“.

Stručno osposobljavanje organizira se u prostorijama Udruge u Belišću, Radnička 14 (zgrada starog Kina Belišće),  dana 11. studenoga (četvrtak) 2021. godine s početkom u 17:00 sati, uz obvezu poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera i digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju.

    Potrebna dokumentacija: 

1)    Preslika Rodnog lista

2)    Preslika Domovnice

3)    Preslika Svjedodžbe o završenoj školi

4)    Uvjerenje o radnoj sposobnosti Medicine rada.

   Svi zainteresirani za ovo osposobljavanje mogu izvršiti predbilježbu i dobiti dodatne informacije na kontakt telefon:

 

 

  • 099/6909 114 – Pavo Milekić                                                                      

 

 


HVIDR-a BELIŠĆE ODRŽALA 3. REDOVNU IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU 01.11.2021

Slika

 

   Dana 29. listopada 2021. godine, u nazočnosti brojnih članova udruge HVIDR-a Belišće održana je 3. Redovna izvještajno - izborna sjednica Skupštine udruge HVIDR-a  Belišća u prostorijama DVD-a Belišće, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama zaštite od bolesti COVID-19.

  Skupština koju je otvorio Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić otpočela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i članovima udruge HVIDR-a Belišće.

Tom prigodom, gosp. Milekić se u ime udruge i svoje osobno ime zahvalio članovima Predsjedništva udruge, Nadzornog odbora i Suda časti te aktivnom članovima udruge koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u provedbi aktivnosti i Projekata udruge od njenog osnutka 2013. godine do danas i svojim marljivim i nesebičnim radom doprinijeli da udruga HVIDR-a Belišće, unatoč brojnih teškoća s kojima se susretala, danas bude na ponos i zadovoljstvo svojim članovima i lokalnoj samoupravi te primjer jedne vrlo uspješne i dobro organizirane udruge hrvatskih branitelja, Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

  Potom je podnio izvješće o radu udruge za mandatno razdoblje i 2021. godinu te plan rada udruge za mandatno razdoblje 2021-2025. godinu iz kojeg je razvidan kontinuitet dosadašnjeg rada i realizacija niz aktivnosti i projekata vezanih za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge, te na humanitarne aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma, osiguranje sredstava za rad udruge, druženje članova, sport i rekreaciju članova udruge, kulturno-zabavne aktivnosti, suradnju s udrugama proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i RH. Stjecanje novih znanja i vještina i briga o zapošljavanju nezaposlenih članova obitelji udruge kroz .Projekt Zaželi „Snažne žene“ u kojem je udruga HVIDR-a Belišće u 2021. godini, zajedno s partnerima, LAG-om Karašica Petrijevci i Udrugom umirovljenika grada Belišća, zaposlila 12 nezaposlenih žena.

  Na kraju svog obraćanja još jednom se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradu Belišću i gradonačelniku grada Belišća dr. Dinku Buriću, na razumijevanju i pomoći koju nam ukazuje svih ovih godina, za koju se nadamo da neće izostati i u narednom razdoblju. 

Jednoglasnom odlukom Skupštine izabrani su slijedeći članovi tijela udruge:

Za Predsjednika udruge HVIDR-a Belišće jednoglasnom odlukom Skupštine izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni bojnik HV-a, PAVO MILEKIĆ iz Belišća;

Za Dopredsjednika Udruge izabran je TOMISLAV LOVRIĆ iz Belišća;

Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je ZDENKO HORVAT iz Ladimirevaca;

1.    MARIO BUDIMČIĆ  iz Valpova - član

2.    JOSIP HRŠAK iz Veliškovaca - član

Za predsjednika Suda časti izabran je SINIŠA BRAJDIĆ iz Belišća;

  1. DAMIR JELIĆ iz Belišća – član
  2. GORAN ŠPOLJARIĆ iz Ladimirevaca – član

Predsjedništvo udruge HVIDR-a Belišće čine:

ZLATKO JANKOVIĆ iz Bizovca, ZLATKO VUKOVIĆ iz Bizovca, STJEPAN BREZAK iz Samatovaca, MIRON IVKOVIĆ iz Ladimirevaca, ANTE PETROVIĆ iz Valpova, DOMINIK KUPANOVAC iz Valpova, ZDRAVKO FLAJC iz Valpova, BRANKO TUTNJEVIĆ iz Belišća i STJEPAN KENĐELIĆ iz Belišća.

 Po završetku rada Skupštine novoizabrani predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić se u ime izabranih zahvalio Skupštini na ukazanom povjerenju i dodao da će izabrani članovi tijela udruge u vremenu koje je pred nama to povjerenje nastojati opravdati.

Ovim riječima zaključen je rad 3. Redovne Izvještajno - izborne Skupštine udruge HVIDR-a Belišće.

Sjednica Skupštine završila je u 19.30 sati nakon čega su se članovi udruge i gosti nastavili družiti uz prigodan domjenak organiziran u službenim prostorijama Udruge.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika


Udruga HVIDR-a Belišće obilježila 30. Obljetnicu oslobađanja Miholjštine 20.09.2021

Slika

 

   U subotu, 18. rujna 2021. godine, povodom 30-te obljetnice oslobođenja Miholjštine, predstavnici udruge HVIDR-a Belišće u nazočnosti članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata Miholjštine i Valpovštine,  MUP-a i lokalne samouprave grada Donjeg Miholjca, sudjelovali su na polaganju vijenaca i paljenju svijeća u parku Matice Hrvatske kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

   U sklopu obljetnice, u organizaciji UDVDR OBŽ, Ogranka Donji Miholjac, te Općina: Magadenovac, Marijanci, Moslavina Podravska i Viljevo na izletištu Stara Drava održan je sportski susret hrvatskih branitelja, veterana Domovinskog rata na kojem su predstavnici udruge HVIDR-a Belišće osvojili drugo i treće mjesto u Beli.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika


PODJELA BICIKLA ZAPOSLENICAMA PROJEKTA ZAŽELI - SNAŽNE ŽENE 06.08.2021

Slika

 

            Podjela bicikla zaposlenicama Projekta Zaželi – „Snažne žene“

 

U sklopu projekta Zaželi – „Snažne žene“, u petak, 6. kolovoza 2021. godine djelatnicama  projekta, zaposlenih na svakodnevnom pružanju pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama koje brinu o 72 korisnika na području Grada Belišća i Grada Valpova podijeljeno je 12 bicikla.

   Nositelj ovog hvale vrijednog projekta, koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda je udruga HVIDR-a Belišće, uz partnere - Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka i Centar za socijalnu skrb Valpovo, Lokalnu akcijsku grupu Karašica Petrijevci i udrugu Umirovljenika grada Belišća.

Slika

  Slika Slika


HVIDR-a BELIŠĆE OBILJEŽILA DAN POBJEDE I DO MOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 06.08.2021

Slika

 
Dana 5. kolovoza 2021. godine članovi udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima udruga proizažlih iz Domovinskog rata, predstavnicima MUP-a i lokalne samouprave, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. Obljetnicu VRO Oluja obilježili su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima 107.brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave, gradskom groblju Valpovo i spomen obilježju u centru Darde.

Slika SlikaSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika


ČESTITKA ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 04.08.2021

Slika

 


Dragi članovi udruge HVIDR-a Belišće,

Dragi hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata,

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

Drage građanke i građani grada Belišća, Valpovštine i Republike Hrvatske,

U ime Udruge HVIDR-a Belišće i svoje osobno ime, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

 


HVIDR-a Belišće obilježila 30. Obljetnicu stradanja Dalja 03.08.2021

Slika

 

 U nedjelju, 01. kolovoza 2021. godine, u znak sjećanja na 39 tragično poginulih hrvatskih branitelja Dalja predstavnici udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, sudjelovali su u Dalju na 30. Obljetnici tog tragičnog krvavog zločina koji su počinili pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi dana 1. kolovoza 1991. godine nad 20 hrvatskih policajaca Policijske postaje Dalj, 15 pripadnika Zbora narodne garde  i 4 pripadnika Civilne zaštite.

            "Ovo je zločin za koji ni nakon 30 godina još nitko nije odgovarao"

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika SlikaSlika Slika Slika


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"