Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
25. OBLJETNICA AKCIJE MASLENICA 22.01.2018

Slika

 

   Ovo je velika i zna─Źajna obljetnica, ne samo za hrvatske branitelje koji su sudjelovali u akciji Maslenica nego za cijelu Republiku Hrvatsku. Danas se sje─çamo naših suboraca koji su polo┼żili svoje ┼żivote u toj akciji kojima dugujemo najviše za ovo što danas baštinimo. 

Vojno redarstvena operacija Maslenica u kojoj su sudjelovali i pojedini ─Źlanovi HVIDR-e Beliš─çe provedena je pod kodnim nazivom "Gusar", a zapo─Źela je 22. sije─Źnja 1993. godine u ranojutarnjim satima. Trodnevna napadna operacija po prvi je put izvedena uz zajedni─Źko sudjelovanje snaga HV-a, HRM-a i HRZ-a, postrojbe su uvedene iz pokreta u napad, a pobjedama izvojevanima tijekom ove akcije stvoreni su uvjeti za daljnje osloba─Ĺanje okupiranog teritorija. Uspješno izvedena operacija rezultirala je osloba─Ĺanjem Rovanjske, Maslenice, Novskog ┼żdrila, Islama Latinskog, Islama Gr─Źkog, Kaši─ça, Crnog, Murvice, Smokovi─ça, zra─Źne luke Zemunik, preuzimanjem nadzora nad strateški va┼żnim podru─Źjima s kojih su hrvatske snage mogle nadzirati Obrovac i Gra─Źac, a nakon pobjedni─Źkih aktivnosti oko Maslenice uslijedilo je osloba─Ĺanje brane Peru─Źa.

 PODUKA IZ MATEMATIKE 22.01.2018

Slika  Slika

Kako je i najavljeno, u petak, 19. sije─Źnja 2018. Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Beliš─ça (UUiSO) u suradnji s umirovljenom nastavnicom matematike g─Ĺom. Kornelijom Fešiš, ─Źlanicom Udruge umirovljenika i starijih osoba, odr┼żala je dvosatnu besplatnu poduku iz matematike.

Ovakav oblik besplatne pomo─çi koji je namijenjena u─Źenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Ivana Kukuljevi─ça“ Beliš─çe kojima je matematika te┼że ide Udruga umirovljenika i starijih osoba nastavit ─çe provoditi i nadalje.

Pozivaju se zainteresirani u─Źenici Osnovne škole Ivana Kukuljevi─ça Beliš─çe da se za poduku iz matematike jave Voditeljici g─Ĺi. Korneliji Fešiš na tel: 091/ 753 22 64

 ─îESTITKA POVODOM 26. OBLJETNICE ME─ÉUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE 15.01.2018

Slika

Republika Hrvatska dana 15. sije─Źnja 1992. godine postala je me─Ĺunarodno priznata zemlja i uspostavila je diplomatske odnose s Njema─Źkom koja je odigrala va┼żnu ulogu u priznavanju Republike Hrvatske u svijetu zalo┼żivši svoju sveukupnu politi─Źku i gospodarsku te┼żinu kako bi pokrenula i potaknula ostalih jedanaest ─Źlanica Europske zajednice da priznaju neovisnost i suverenitet Republike Hrvatske.

Dan 15. sije─Źnja 1992. godine bit ─çe zlatnim slovima uklesan u ─Źetrnaeststoljetnu povijest hrvatskog naroda, svetom tlu izme─Ĺu Mure, Drave, Dunava i Jadrana.

Svim gra─Ĺankama i gra─Ĺanima grada Beliš─ça i Valpovštine, Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i Republike Hrvatske, u svoje osobno ime i u ime ─Źlanova Udruge HVIDR-a Beliš─çe, ─Źestitam 25. obljetnicu me─Ĺunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 

HVIDR-a Beliš─çe

Pavo Mileki─çBESPLATNA PODUKA IZ MATEMATIKE ZA DJECU OSNOVNE ┼áKOLE "IVAN KUKULJEVI─ć" BELI┼á─ćE 11.01.2018

Slika


 

                              O B A V I J E S T

 

Strah i odbojnost prema matematici?

Zaboravi…

Do─Ĺi na poduku iz matematike i poboljšaj vještine ra─Źunanja!

Pojednostavi i otkrij rješenje za matemati─Źke zadatke!

I sve to uz zabavu i bez imalo muke!

 

  Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Beliš─ça (UUiSO) u suradnji s nastavnicom matematike g─Ĺom. Kornelijom Fešiš, ─Źlanicom Udruge umirovljenika i starijih osoba ┼żeli pomo─çi u─Źenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Ivana Kukuljevi─ça“ Beliš─çe koji ┼żele poboljšati svoje znanje iz matematike.

Pomo─ç u u─Źenju matematike je besplatna a odvijat ─çe se u Beliš─çu, Kralja Tomislava 198 A (bivši Kombel) petkom od 17 do 18 sati ili po dogovoru.

 

Voditeljica poduke:

Kornelija Fešiš: 091/ 753 22 64

Slika

 

 10.01.2018

Slika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sredstvima javnog informiranja RH

-                               - svima -

Zagreb, 9.1.2018.godine

 

PRIOP─ćENJE ZA JAVNOST

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH, ovim putem dostavljamo priop─çenje za javnost kojim se o─Źitujemo vezano za medijske ultimatume i postupke hrvatskog branitelja Petra Janji─ça Tromblona koje naša udruga smatra potpuno neprihvatljivima, te ne─çe sudjelovati u takvim i sli─Źnim inicijativima za rješavanje aktualnog otvorenog grani─Źnog sukoba sa Slovenijom.

HVIDR-a RH smatra pravovaljanom odluku Hrvatskog sabora o povla─Źenju iz arbitra┼żnog postupka, kao i sve dosadašnje odluke Vlade RH za mirno rješavanje otvorenog grani─Źnog pitanja obzirom da je arbitra┼żni proces, zbog krivnje slovenske strane, nepovratno kompromitiran, te odluka suda za našu dr┼żavu nije obvezuju─ça.

Slijedom navedenog, podr┼żavamo sve postupke Vlade RH i premijera Andreja Plenkovi─ça kojima se štite hrvatski nacionalni interesi i teritorij RH, poštuju─çi odredbe me─Ĺunarodnog prava, kao i diplomatske mjere koje poduzima Ministarstvo vanjskih i europskih  poslova, a sve u cilju mirnog rješavanja ove problematike i zaštite prava Republike Hrvatske, te se ogra─Ĺujemo i ne podr┼żavamo nikakve ultimatume i inicijative kojima se doprinosi širenju napetosti i daljnjem zaoštravanju budu─çih odnosa izme─Ĺu naše zemlje i Slovenije.

 

                                                                                       Predsjednik HVIDR-a RH:

                                                                                             Josip ─Éaki─ç                                                                          

 

 

 Turnir u streljaštvu braniteljskih udruga 31.12.2017

Slika

U subotu 30. prosinca na streljani u Po┼żegi odr┼żan je tradicionalni bo┼żi─çno-novogodišnji turnir braniteljskih udruga u streljaštvu.

Turnir je organizirao UHDDR Po┼żega i Gra─Ĺansko strelja─Źko društvo "Po┼żega 1871". Ga─Ĺala se disciplina serijska zra─Źna puška te je nastupilo preko 50 natjecatelja iz 10 braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s podru─Źja Slavonije i Baranje. Na turniru nastupila je ekipa UHDDR Beliš─çe u sastavu Stjepan Brezovec, Josip Ani─ç, ┼Żeljko Goli─ç i Franc Saka─Ź te osvojila 5.mjesto ekipno. Prednost doma─çeg terena iskoristili su ekipe UHDDR Po┼żega koji su nastupili sa dvije ekipe i zauzeli 1. i 2.mjesto te UHDDR Suhopolje 3.mjesto. U pojedina─Źnoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je ispred UHDDR Beliš─ça Franc Saka─Ź osvojivši 2.mjesto.

Tekst i foto Franc Saka─Ź

Slika

SlikaNOVOGODIŠNJA ČESTITKA 29.12.2017

Slika

Slika

 

 

Svim ─Źlanicama, ─Źlanovima i simpatizerima Udruge umirovljenika i starijih osoba, gra─Ĺankama i gra─Ĺanima grada Beliš─ça i Valpovštine i svim ljudima dobre volje Sretna Nova 2018. godina. BO┼ŻI─ćNA ─îESTITKA 23.12.2017
BO┼ŻI─ćNA ─îESTITKA 23.12.2017

Slika

       Sretan i blagoslovljen Bo┼żi─ç svim hrvatskim braniteljima, invalidima Domovinskog rata, ─Źlanovima obitelji poginulih i nestalih te svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i svijetu ┼żele ─Źlanovi udruge HVIDR-a Beliš─çe.

       Neka Bo┼żi─çna no─ç, no─ç Isusova ro─Ĺenja podari svima obilje zdravlja, sre─çe i blagostanja.

Neka nam svima zajedno Bo┼żi─ç donese mir i spokoj.  

HVIDR-a Beliš─çe

 

 Bo┼żi─Źino-novogodi┼ínja ─Źestitka

Svim ─Źlanovima udruge i njihovim obiteljima, svim dragovoljcima i hrvatskim braniteljima, svim gra─Ĺankama i gra─Ĺanima Lijepe naše, kao i hrvaticama i hrvatima, ma gdje bili:

SlikaU BELI┼á─ćU ODR┼ŻAN BO┼ŻI─ćNI DOMJENAK UDRUGE HVIDR-a BELI┼á─ćE 21.12.2017

 


Slika

Udruga HVIDR-a Beliš─çe zaklju─Źila je Bo┼żi─çnim domjenkom, koji je u srijedu 20. prosinca 2017. godine odr┼żan u Beliš─çu, jednu iznimno uspješnu godinu.

Bo┼żi─çni domjenak Udruge HVIDR-a Beliš─çe odr┼żan je u Beliš─çu, u slu┼żbenim prostorijama udruge, Radni─Źka 14., u jednoj opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.

Domjenak je pozdravnim rije─Źima otvorio predsjednik Udruge gosp. Pavo Mileki─ç koji je pozdravio sve nazo─Źne i za┼żelio im blagoslovljene nadolaze─çe Bo┼żi─çne blagdane te puno zdravlja, veselja i uspjeha u 2018. godini.

Uz hranu, pi─çe i pjesmu zajedni─Źko dru┼żenje se nastavilo tijekom ve─Źeri.

 

 

 

 ADVENT U BELI┼á─ćU 2017. 15.12.2017

Slika

─îlanice Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Beliš─ça i ove 2017. godine sudjeluju na Adventu u Beliš─çu, manifestaciji na kojoj su gra─Ĺanima Beliš─ça i prigradskih naselja predstavile svoje ru─Źne radove i rukotvorine.

Slika Slika Slika

 

 Konvencija o promicanju poduzetništva 08.12.2017

Slika

U ─Źetvrtak, 7. prosinca ─Źlanovi i predstavnici beliš─çanskog UHDDR-a sudjelovali su u Osijeku na Konvenciji o promicanju poduzetništva branitelja. Nazo─Źnima se obratio Darko Na─Ĺ, predsjednik Odbora za branitelje Domovijnskog rata i braniteljske udruge u Gradu Osijeku i predsjednik ┼ŻP UHDDR-a osje─Źko-baranjske ┼żupanije; Anto Baruk─Źi─ç, predsjednik Regionalnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje; predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribi─ç; osje─Źko-baranjski do┼żupan Petar Lagator; predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta; Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u sije─Źnju ove godine po─Źelo je s provedbom projekta Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalni─Źke populacije iz Domovinskog rata.

Projekt traje 18 mjeseci i završava u lipnju 2018. Ukupna vrijednost projekta je 2,132 milijuna kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 85 posto odnosno 1,812 milijuna kuna, dok ostatak ide iz dr┼żavnog prora─Źuna.

Svrha projekta je, dakle, pove─çati informiranost hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te ─Źlanova njihovih obitelji o društvenom poduzetništvu i mogu─çnostima poslovanja društvenih poduze─ça, kao i oja─Źati njihove kapacitete za pokretanje poduzetni─Źkog pothvata društvenih poduze─ça kroz edukacije i poslovno mentorstvo.

U okviru projekta provest ─çe se ─Źetiri jednodnevne konvencije u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci kako bi se branitelji i stradalni─Źka populacija bolje informirali o va┼żnosti razvoja društvenog poduzetništva. Na konvencijama ─çe biti rije─Źi o va┼żnosti društvenog poduzetništva, iznijet ─çe se pozitivni primjeri, kao i predstaviti mogu─çnosti zapošljavanja i socijalnog uklju─Źivanja kroz društveno poduzetništvo, te mogu─çnosti korištenja sredstava iz EU fondova za razvoj društvenog poduzetništva i zapošljavanje.

Ina─Źe, Ministarstvo branitelja do 2020. planira provesti ukupno 18 projekata za što su osigurana sredstva, i to najve─çim dijelom, iz EU fondova u ukupnom iznosu od 586 milijuna kuna.BESPLATNA PODUKA IZ MATEMATIKE ZA DJECU OSNOVNE ┼áKOLE "IVAN KUKULJEVI─ć" BELI┼á─ćE 06.12.2017

Slika


 

                              O B A V I J E S T

 

Strah i odbojnost prema matematici?

Zaboravi…

Do─Ĺi na poduku iz matematike i poboljšaj vještine ra─Źunanja!

Pojednostavi i otkrij rješenje za matemati─Źke zadatke!

I sve to uz zabavu i bez imalo muke!

 

  Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Beliš─ça (UUiSO) u suradnji s nastavnicom matematike g─Ĺom. Kornelijom Fešiš, ─Źlanicom Udruge umirovljenika i starijih osoba ┼żeli pomo─çi u─Źenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Ivana Kukuljevi─ça“ Beliš─çe koji ┼żele poboljšati svoje znanje iz matematike.

Pomo─ç u u─Źenju matematike je besplatna a odvijat ─çe se u Beliš─çu, Kralja Tomislava 198 A (bivši Kombel) petkom od 17 do 18 sati ili po dogovoru.

 

Voditeljica poduke:

Kornelija Fešiš: 091/ 753 22 64

Slika

 

 NATJE─îAJ ZA DODJELU STIPENDIJA 04.12.2017

SlikaUdruga HVIDR-a Beliš─çe obavještava hrvatske branitelje iz Domovinskog rata da je Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao Natje─Źaj za dodjelu stipendija tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja, redovitog sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018.

 

FOND ZA STIPENDIRANJE HRVATSKIH

BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I

DJECE HRVATSKIH BRANITELJA IZ

DOMOVINSKOG RATA

Temeljem ─Źlanka 4. Pravilnika o postupku dodjele stipendija i naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima (NN 123/06 i 157/13), Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: Fond), raspisuje

NATJE─îAJ

za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zato─Źenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018. (u daljnjem tekstu: Natje─Źaj)

1.    Mjese─Źni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za u─Źenike iznosi 200,00 kuna.

2.    Mjese─Źni iznos stipendije za studente iznosi 500,00 kuna.

3.    Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija biti ─çe odobrene u iznosu od 6.000,00 kuna.

4.    Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017./2018.

1. Pravo na stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja

1.a. Pravo na stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja (obrazac A) mo┼że ostvariti kandidat  koji udovoljava  sljede─çim uvjetima:

-          da je redoviti u─Źenik srednje škole;

-          da ima prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno osmi (8.) razred osnovne škole najmanje 3,75;

-          da ne ponavlja godinu;

-          da mu redoviti prihodi mjese─Źno po ─Źlanu ku─çanstva ne prelaze 60% prora─Źunske osnovice predvi─Ĺene zakonom koji regulira izvršavanje Dr┼żavnog prora─Źuna Republike Hrvatske;

-          da nije korisnik stipendije po drugoj osnovi. 

Kandidati iz to─Źke 1.a, odnosno njihovi zakonski zastupnici, du┼żni su uz obrazac A na natje─Źaj dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta i to:

 1. potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata iz koje je razvidan status dragovoljca ili presliku drugostupanjskog rješenja o statusu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata ili potvrdu o statusu djeteta smrtno stradalog, zato─Źenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, a ovisno o statusu osobe od koje se izvodi pravo na stipendiju;
 2. presliku svjedod┼żbe prethodnog razreda srednje škole, odnosno osmog (8.) razreda osnovne škole;
 3. izjavu o sastavu ku─çanstva ovjerenu kod javnog bilje┼żnika, koja mora sadr┼żavati ime i prezime te datum ro─Ĺenja ─Źlana zajedni─Źkog ku─çanstva i srodstvo (odnos) s kandidatom (napomena: za malodobne kandidate izjavu daje zakonski zastupnik);
 4. potvrde nadle┼żne Porezne uprave Ministarstva financija RH o visini dohotka za 2016. godinu za sve ─Źlanove ku─çanstva starije od 15 godina, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva;
 5. potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ukupnom iznosu mirovine ostvarene u 2016. godini za sve ─Źlanove ku─çanstva, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva, odnosno potvrdu da pojedini ─Źlan ku─çanstva nije korisnik mirovine;

1.b. Pravo na stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja mo┼że ostvariti i  kandidat ─Źiji je prosjek ocjena ni┼żi od propisanog (obrazac D), ako udovoljava svim ostalim uvjetima iz to─Źke 1.a. te pripada kategoriji socijalno najugro┼żenijih obitelji sukladno kriterijima iz ─Źlanka 2.a. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i mjerilima za ostvarivanje prava na stipendiju i prava na naknadu dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima (NN 123/06 i 157/13). 

Kandidati iz to─Źke 1.b, odnosno njihovi zakonski zastupnici, du┼żni su uz obrazac D dostaviti SVE dokaze kao kandidati iz to─Źke 1.a, uklju─Źuju─çi i:

 1. potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja, ukoliko se isti vode u njegovoj evidenciji;
 2. potvrde nadle┼żnih obrazovnih ustanova o redovitom školovanju za sve ─Źlanove ku─çanstva koji se školuju;
 3. potvrdu Centra za socijalnu skrb ili rješenje nadle┼żnog Suda o skrbništvu nad malodobnim djetetom, ukoliko se radi o samohranom roditelju malodobnog djeteta.

2. Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija

2.a. Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija (obrazac B) mo┼że ostvariti kandidat koji udovoljava sljede─çim uvjetima:

-          da je redoviti student;

-          da svladava upisani studij bez ponavljanja godine, odnosno da redovito napreduje u studiju osim u slu─Źaju mirovanja studentskih prava sukladno ─Źlanku 88. stavku 1. to─Ź. 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju;

-          da nema status apsolventa;

-          ako je student prve godine studija, da je završio posljednji razred srednje škole s najmanjom prosje─Źnom ocjenom 3,75;

-          da mu je prosjek ocjena u dosadašnjem tijeku studiranja najmanje 3,25;

-          da mu redoviti prihodi mjese─Źno po ─Źlanu ku─çanstva ne prelaze 60% prora─Źunske osnovice predvi─Ĺene zakonom koji regulira izvršavanje Dr┼żavnog prora─Źuna Republike Hrvatske;

-          da nije korisnik  stipendije po drugoj osnovi. 

Kandidati iz to─Źke 2.a. du┼żni su uz obrazac B dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta i to:

 1. potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata odnosno potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata iz koje je razvidan status dragovoljca ili presliku drugostupanjskog rješenja o statusu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata ili potvrdu o statusu djeteta smrtno stradalog, zato─Źenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, a ovisno o statusu osobe od koje se izvodi pravo na stipendiju;
 2. ovjereni prijepis svih ocjena u studiju (za studente diplomskih studija uklju─Źiti i ocjene preddiplomskog studija), odnosno presliku svjedod┼żbe posljednjeg razreda srednje škole (ukoliko se radi o studentu 1. godine);
 3. studenti prve (1.) godine – potvrdu o prosjeku ocjena (zaokru┼żen na dvije decimale) za posljednji razred srednje škole, potpisanu i ovjerenu od nadle┼żne obrazovne ustanove;
 4. izjavu o sastavu ku─çanstva ovjerenu kod javnog bilje┼żnika, koja mora sadr┼żavati ime i prezime te datum ro─Ĺenja ─Źlana zajedni─Źkog ku─çanstva i srodstvo (odnos) sa kandidatom;
 5. potvrde nadle┼żne Porezne uprave Ministarstva financija RH o visini dohotka za 2016. godinu za sve ─Źlanove ku─çanstva starije od 15 godina, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva;
 6. potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ukupnom iznosu mirovine ostvarene u 2016. godini za sve ─Źlanove ku─çanstva, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva, odnosno potvrdu da pojedini ─Źlan ku─çanstva nije korisnik mirovine.

2.b. Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija mo┼że ostvariti i kandidat ─Źiji je prosjek ocjena ni┼żi od propisanog (obrazac E), ako udovoljava svim ostalim uvjetima iz to─Źke 2.a. te pripada kategoriji socijalno najugro┼żenijih obitelji sukladno kriterijima iz ─Źlanka 3.a. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i mjerilima za ostvarivanje prava na stipendiju i prava na naknadu dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima (NN 123/06 i 157/13). 

Kandidati iz to─Źke 2.b. du┼żni su uz obrazac E dostaviti SVE dokaze kao kandidati iz to─Źke 2.a, uklju─Źuju─çi i:

 1. potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja, ukoliko se isti vode u njegovoj evidenciji;
 2. potvrde nadle┼żnih obrazovnih ustanova o redovitom školovanju za sve ─Źlanove ku─çanstva koji se školuju;
 3. potvrdu Centra za socijalnu skrb ili rješenje nadle┼żnog Suda o skrbništvu nad malodobnim djetetom, ukoliko se radi o samohranom roditelju malodobnog djeteta.

U slu─Źaju nerazmjera broja kandidata koji ispunjavaju uvjete iz gore navedenih to─Źaka 1.a. i 2.a. Natje─Źaja i raspolo┼żivih sredstava Fonda, Upravni odbor Fonda donijet ─çe odluku o odgovaraju─çem podizanju prosjeka ocjena te ─çe prednost imati oni u─Źenici koji imaju viši prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno osmi razred osnovne škole te studenti koji imaju viši prosjek ocjena u dosadašnjem tijeku studiranja, odnosno za posljednji razred srednje škole.

3. Pravo na naknadu dijela troškova studentima poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima

Pravo na naknadu dijela troškova studentima poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima (obrazac C) mo┼że ostvariti kandidat koji  udovoljava sljede─çim uvjetima:

-     da je upisan na poslijediplomski studij;

-     da mu redoviti prihodi mjese─Źno po ─Źlanu ku─çanstva ne prelaze 60% prora─Źunske osnovice      predvi─Ĺene zakonom koji regulira izvršavanje Dr┼żavnog prora─Źuna Republike Hrvatske;

-     da nije korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Kandidati iz to─Źke 3. du┼żni su uz obrazac C dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta, i to:

 1. potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata odnosno potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata iz koje je razvidan status dragovoljca ili presliku drugostupanjskog rješenja o statusu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata ili potvrdu o statusu djeteta smrtno stradalog, zato─Źenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, a ovisno o statusu osobe od koje se izvodi pravo na stipendiju;
 2. izjavu o sastavu ku─çanstva ovjerenu kod javnog bilje┼żnika, koja mora sadr┼żavati ime i prezime te datum ro─Ĺenja ─Źlana zajedni─Źkog ku─çanstva i srodstvo (odnos) s kandidatom;
 3. potvrde nadle┼żne Porezne uprave Ministarstva financija RH o visini dohotka za 2016. godinu za sve ─Źlanove ku─çanstva starije od 15 godina, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva;
 4. potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ukupnom iznosu mirovine ostvarene u 2016. godini za sve ─Źlanove ku─çanstva, uklju─Źuju─çi i podnositelja zahtjeva, odnosno potvrdu da pojedini ─Źlan ku─çanstva nije korisnik mirovine;

Korištenje naknade dijela troškova školarine odobrava se korisnicima u obliku jednokratne isplate.

Sukladno Zakonu o izvršavanju dr┼żavnog prora─Źuna Republike Hrvatske za 2017. godinu (Narodne

novine, broj: 119/16) 60% prora─Źunske osnovice iznosi 1.995,60 kuna.

 

NAPOMENE:

Svi kandidati (uklju─Źuju─çi i korisnike stipendija za akademsku, odnosno školsku godinu 2016./2017.) su du┼żni dostaviti pisane prijave za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveu─Źilišnog i stru─Źnog studija i naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim u─Źilištima na posebnim obrascima (A, B, C, D i E) koji se mogu dobiti u Podru─Źnim jedinicama i Centrima za psihosocijalnu pomo─ç Ministarstva hrvatskih branitelja te na mre┼żnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/.

Kandidat mo┼że podnijeti prijavu isklju─Źivo putem jednog obrasca, a prijava na pogrešnom obrascu se ne─çe razmatrati.

Obrazac je potrebno ispuniti ─Źitkim rukopisom po to─Źkama:

1.    Podaci o u─Źeniku/studentu,

2.    Podaci o školovanju/studiju

te prilo┼żiti i ostale dokumente koji su navedeni u Natje─Źaju.

Podatke pod to─Źkom 3. Podaci o tijeku školovanja/studija popunjava i ovjerava škola, odnosno visoko u─Źilište koje kandidat poha─Ĺa. 

·         Za malodobne kandidate prijavu ispunjava i potpisuje zakonski zastupnik kandidata.

·         Ukoliko bilo koji ─Źlan ku─çanstva koristi pravo na rodiljni dopust ili je privremeno nesposoban za rad (bolovanje), kandidat je du┼żan dostaviti dokaz o toj ─Źinjenici te o iznosu koji je primljen po toj osnovi u prethodnoj kalendarskoj godini.

·         Ukoliko su roditelji razvedeni, kandidat treba prilo┼żiti presliku pravomo─çne presude o razvodu braka.

·         U slu─Źaju mirovanja studentskih prava sukladno ─Źlanku 88. st. 1. to─Ź. 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14 i 60/15), kandidat je du┼żan dostaviti dokaz o ─Źinjenici mirovanja studentskih prava.

PRIJAVE S NEPOTPUNOM DOKUMENTACIJOM, NEOVJERENE PRIJAVE KAO I ONE KOJE NE PRISTIGNU U UTVR─ÉENOM ROKU, NE─ćE SE RAZMATRATI.

Nepotpunom prijavom (obrasci A, B, C, D i E) smatrat ─çe se:

o   prijava koja, iako je popunjena i ovjerena, nema prilo┼żenu svu potrebnu dokumentaciju koju je sukladno Natje─Źaju potrebno prilo┼żiti prijavi, kao i

o   prijava koju nije potpisao kandidat odnosno njegov zakonski zastupnik.

 Prijave na Natje─Źaj podnose se zaklju─Źno do 22. prosinca 2017. godine na adresu: 

 

FOND ZA STIPENDIRANJE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG  RATA I DJECE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA

Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb

(s naznakom - Natje─Źaj za stipendiranje)

 

 Records 1 to 15 of 989  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice