Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

KNJIŽEVNA UDRUGA „PJESNICI“ IZ  BELIŠĆA SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Okupljanje je bilo ispred zgrade Grada Belišća u 9 sati, poslije zajedničke fotografije krenulo se prema spomeniku poginulim braniteljima na bentu.

Po dolasku na spomenik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća odana je počast svim poginulima i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Poslije službenog dijela programa uputili smo se u ribički dom na domjenak.

Tekst: Branko Bobinac

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji„DA SE NE ZABORAVI“ 29.07.2020

Slika

 

29. OBLJETNICA TRAGIČNOG MASAKRA 39 HRVATSKIH BRANITELJA

U DALJU 

1. kolovoza 2020. godine navršava se 29 godina od tragičnog masakra i počinjenog ratnog zločina srbočetničkih paravojnih formacija potpomognutih tzv. JNA nad 20 hrvatskih policajaca Policijske postaje Dalj, PU osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i 4 pripadnika Civilne zaštite.Večer poezije pod zvijezdama

Književna Udruga „ Pjesnici “ iz Belišća je sudjelovala je 24. srpnja 2020. godine petak sa početkom u 19 sati u sklopu ljetne manifestacije pod nazivom “Mali grad – veliki ljetni doživljaj”, održana je „Večer poezije pod zvijezdama“. Organizatori manifestacije je Udruga za kulturu i umjetnost „ZUM“ u sklopu je Književna sekcija pjesnika “Vers”, a pokrovitelji Grad Belišće  i Turistička zajednica grada Belišća.

Manifestacija je okupila 20-ak pjesnika  koji su se belišćanskoj publici predstavili svojim poetskim novitetima.  Posjetitelji su tako u ugodnom ambijentu na terasi Kazališne kavane uživali u poeziji pjesnika Slavonije i Baranje: Mirte Abramović, Magdalene Teufel, Vlade Đurđevića, Ankice Aladić, Frane Budića, Franje Kopeckog, Zdravka Kokorića , Josipa Štajmahera, Mladena Šarlije, Kornelije Fešiš, Jozefine Križan, Nade Maletić, Joze Bogdanovića, Rezice Stanković, Stjepana Šmita, France Zetaić i Janje Čeliković.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Mirna Skokić na violini i Zvonimir Iveković na gitari.

Po završetku čitanja poezije bilo je neformalno druženje uz domjenak.