Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
HVIR-a BELI┼á─ćE ORGANIZIRA BESPLATAN PRIJEVOZ U KNIN NA 22. OBLJETNICU VRO "OLUJA" 18.07.2017

Slika

O B A V I J E S T

UDRUGA HVIDR-a BELIŠ─ćE

O R G A N I Z I R A  

BESPLATAN BRIJEVOZ AUTOBUSOM NA PROSLAVU 22. OBLJETNICE VOJNO REDARSTVENE OPERACIJE „OLUJA“, DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

KOJA ─ćE SE ODR┼ŻATI 5. KOLOVOZA 2017. GODINE U KNINU

PRIJEVOZ SE ORGANIZIRA ZA ─îLANOVE I SIMPATIZERE

UDRUGE HVIDR-a BELIŠ─ćE        

    

SVI ZAINTERESIRANI  MOGU IZVRŠITI PREDBILJE┼ŻBU I REZERVACIJU MJESTA ZAKLJU─îNO DO 1. KOLOVOZA 2017. GODINE NA TELEFON: 

  • Pavo Mileki─ç - 099 6909 114
  • Ivica Vidoši─ç - 095 5970 288

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM ODAZIVU!

                                                                                                                                     

     HVIDR-a BELIŠ─ćE 

                                                                                                 
 

 ─îLANOVI UDRUGE HVIDR-a BELI┼á─ćE OBILJE┼ŻILI DAN DR┼ŻAVNOSTI I 26. OBLJETNICU OSNUTKA 107. BRIGADE HV-a 10.07.2017

Slika

─îlanovi udruge HVIDR-a Beliš─çe dana 25. lipnja 2017. godine, sve─Źano su obilje┼żili Dan dr┼żavnosti Republike Hrvatske. 

Zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata  grada Beliš─ça i Valpovštine u nazo─Źnosti predstavnika MUP-a te grada Beliš─ça i grada Valpova sudjelovali su u polaganju vijenaca i paljenju svije─ça kod spomen - obilje┼żja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave i spomen - kri┼żu ┼żrtvama Domovinskog rata na gradskom groblju grada Beliš─ça i grada Valpova.

Dana 01. srpnja 2017. godine ─Źlanovi HVIDR-e Beliš─çe, pripadnici slavne 107. Brigade HV-a „Vukovi s Drave“  sudjelovali su i na sve─Źanosti 26. obljetnice osnutka 107. brigade HV-a.

Obilje┼żavanje je zapo─Źelo polaganjem vijenaca i paljenjem svije─ça kod spomen - obilje┼żja 107. brigade HV-a u Valpovu, nakon ─Źega je u Centru kulture “Matija Petar Katan─Źi─ç” odr┼żano predstavljanje monografije “107. Vukovi s Drave”.

Slika

Slika Slika Slika Slika Slika SlikaProgram obilje┼żavanja 26. obljetnice osnivanja 107. brigade HV
Dragovoljci s prijateljima iz Bjelovara 26.06.2017

Slika     Slika

UHDDR Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije tradicionalno ve─ç 22 godine organizira povodom Dana dr┼żavnosti manifestaciju "Susreti prijateljaUHDDR-a"

─îetiristotinjak  natjecatelja i gostiju u 38 prijateljskih udruga natjecalo se u više sportsko-rekreativnih disciplina, a predstavnici beliš─çanskih dragovoljaca okušali su sre─çu u pikadu i vise─çoj kuglani. Pored navedenih disciplina na rasporedu je bilo još i bela, sportski ribolov i šah.

Okupljeni su na trgu Eugena Kvaternika kod spomen obilje┼żja poginulima u Domovinskom ratu polo┼żili vijence i zapalili svije─çe. Potom je manifestacija nastavljena na ribnjaku ŠRD "Bjelovacka", Put ┼żrtvama u Lugu, Trojstveni Markovac.

Doma─çini su pokazali odli─Źnu organizaciju i gostoprimstvo.

Slika     SlikaHVIDR-a Beli┼í─çe obilje┼żila 72. Obljetnicu ┼żrtava Crnog potoka 20.06.2017

Slika

Dana 17. lipnja 2017. (subota) ─Źlanovi Udruge HVIDR-a Beliš─çe i ─Źlanovi Udruge ratnih veterana Hrvatski Domobran, Ogranka Valpovo, sudjelovali su u obilje┼żavanju 72. Obljetnice sje─çanja na ┼żrtve poslijeratnog komunisti─Źkog zlo─Źina na Crnom potoku kod Našica u kojem je tijekom lipnja 1945. godine ubijeno preko 1600 nedu┼żnih Hrvata.

Ovaj komunisti─Źki poslijeratni zlo─Źin na Crnom potoku po─Źinjen u šumovitom predjelu Krndije jedan je od najve─çih zlo─Źina ovog kraja koji je komunisti─Źka vlast skrivala sve do uspostave Republike Hrvatske, za koji od strane hrvatskog pravosu─Ĺa do danas nisu pokrenute istrage, optu┼żnice ili sudski postupci protiv odgovornih osoba i zlo─Źinaca koji ┼żive u Republici Hrvatskoj.  

Ne dopustimo da povijesne komunisti─Źke la┼żi budu naš putokaz u budu─çnost! ─îuvajmo i poštujmo dostojanstveno ovo mjesto mu─Źeništva i smrti kao svjedo─Źanstvo zla koje se dogodilo u lipnju 1945. godine.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika SlikaPredstavnici Udruge HVIDR-a Beli┼í─çe ekipno tre─çi na 12. Memorijalnom turniru ÔÇ×3. travanjÔÇť 20.06.2017

Slika

Predstavnici Udruge HVIDR-a Beliš─çe sudjelovali su u nedjelju 18. lipnja 2017. godine na 12. Memorijalnom turniru 3. travanj koji je u spomen na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata organizirala Udruga UHDDR-a grada Beliš─ça.

Predstavnici Udruge HVIDR-a Beliš─çe nastupili su u tri sportske discipline (pikado, vise─ça kuglana i zra─Źna puška) kojom prilikom su osvojili 3. mjesto ekipno.

Posebno su se iskazali u disciplini vise─ça kuglana - 3 mjesto, streljaštvu (zra─Źna puška) ekipno – 3 mjesto i pojedina─Źno u kojoj je Ivan Orsag s pogo─Ĺenih 137 krugova osvojio 2. mjesto.

Slika Slika

Slika Slika12. Memorijalni turnir "3. travanj" 19.06.2017

Slika     Slika

U spomen na akciju Baranja i poginule suborce, vitezove Domovinskog rata u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliš─ça organizirao je 12. Memorijalni turnir "3. travanj". Zna─Źaj turnira uve─çan je time što kroz sportsko-rekreativna natjecanja Udruga sudjeluje i u obilje┼żavanju Europskog grada sporta za 2017. godinu.

Nazo─Źne ─Źlanove, prijateljske udruge i drage nam goste pozdravio je predsjednik GO UHDDR Beliš─ça Zlatko Roga─Ź, a memorijal je, nakon prigodnog govora i pozdrava otvorio zamjenik gradona─Źelnika grada Beliš─ça, Domagoj Var┼żi─ç.

Po otvorenju turnira sudionici i gosti uputili su se na lijevu obalu Drave, te kod spomen obilje┼żja poginulim pripadnicima 107. brigade HV polaganjem vijenca i paljenjem svije─ça uz prigodnu molitvu fra Marina Matan─Źi─ça odali po─Źast poginulim suborcim, ali i svim poginulima u Domovinskom ratu, kao i preminulim braniteljima nakon rata.

Uz zamjenik gradona─Źelnika grada Beliš─ça Domagoj Var┼żi, Memorijal su uve─çali: predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Beliš─çe Valpovo Krun─Źica Rupi─ç, predstavnik ┼Żupe Beliš─çe i duhovnik beliš─çanskih dragovoljaca fra Marin Matan─Źi─ç, na─Źelnik Policijske postaje Beliš─çe Zdravko Mandi─ç i predsjednik ┼Żupanijske podru┼żnice UHDDR-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i dopredsjednik Središnjice Darko Na─Ĺ.

Ispred prostorija Doma umirovljenika Natjecalo se u tri discipline: pikado, vise─ça kuglana i zra─Źna puška, a pored doma─çina, Gradskog ogranka UHDDR-a Beliš─çe snage su odmjerili: Op─çinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata op─çina Bilje,Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata gradski ogranak Bjelovar, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grad Donji Miholjac, Op─çinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata op─çina Marijanci, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grad Slavonski Brod, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Beliš─çe, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Valpovo, Udruga branitelja Domovinskog rata INA-NAFTAPLIN "KVIN" podru┼żnica Donji Miholjac, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podru┼żnica Beliš─çe, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osje─Źko-baranjske ┼żupanije.

Zahvalnice ekipama i nagrade najuspješnijim ekipama uru─Źio je predsjednik ┼Żupanijske podru┼żnice UHDDR-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i dopredsjednik Središnjice Darko Na─Ĺ. Za ukusan grah iz kotli─ça još jednom se potrudio majstor Josip Vu─Źeti─ç, a uz zabavni program u vlastitoj re┼żiji ─Źlanovi i gosti su nastavili s dru┼żenjem.

EKIPNO Bod
1. UHDDR GO Bjelovar 8
2. UUUP Osijek - podru┼żnica Beliš─ça 6
3. HVIDR-a Beliš─çe 4
4. HVIDR-a Valpovo 3
     
Vise─ça kuglana  
1. UHDDR GO Bjelovar (79)  
2. UHDDR BB┼Ż (72)  
3. HVIDRA Beliš─çe (66)  
Vise─ça kuglana - pojedina─Źno  
1. Bo┼żidar Bakšaj (UHDDR GO Bjelovar)  - 43  
2. Ivaniši─ç Danijel (KVIN) - 39  
3. Milan Šantekovi─ç - (UHDDR BB┼Ż) -38  
     
Streljaštvo (zra─Źna puška)  
1. UUUP Osijek - podru┼żnica Beliš─ça (262)  
2. UHDDR Beliš─çe (261)  
3. HVIDRA Beliš─çe (256)  
Streljaštvo - pojedina─Źno  
1. Josip Ani─ç (UHDDR Beliš─çe) - 143  
2. Ivan Orsag (HVIDRA BELIŠ─ćE) - 137  
3. Ivica Igrec (UUUP Osijek - podru┼żnica Beliš─ça) - 136  
     
Pikado  
1. UHDDR GO Bjelovar  (550)  
2. HVIDRA Valpovo (449)  
3. UUUP Osijek - podru┼żnica Beliš─ça (412)  
Pikado - pojedina─Źno  
1. Nikola Ceponec (UHDDR GO Bjelovar) -  313  
2. Nenad Grgec (HIIDRA Valpovo) - 250  
3. Miro Ve─Źenaj  (UHDDR GO Bjelovar) - 237  

Slika     Slika     SlikaIzborni Sabor UHDDR-a 14.06.2017

Slika

U Zagrebu je 10. lipnja 2017. godine odr┼żan XIII Izborni Sabor Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Na Saboru su sudjelovali izaslanici svih registriranih ustrojstvenih oblika Udruge s podru─Źja Republike Hrvatske..Naš ogranak su predstavljali Predsjednik beliš─çaskih dragovoljaca Zlatko Roga─Ź i dosadašnji Predsjednik Nadzornog obora Središnjice Milan Belcar, koji je na tu du┼żnost ponovo izabran. Za spomenuti je i da je Predsjednik ┼Żupanijskog odbora UHDDR-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije Darko Na─Ĺ izabran za jednog od dopredsjednika Središnjice.

Za Predsjednika UHDDR-a izabran je Ante Martinac iz Sukošana. Dosadašnji predsjednik i osniva─Ź udruge Tomislav Mer─Źep izabran je za do┼żivotnog po─Źasnog Predsjednika.

Osim izbornih aktivnosti na Saboru je usvojen plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

SlikaHVIDR-a Beli┼í─çe na komemoraciji 72. Obljetnice ┼żrtvama Crnog potoka 13.06.2017

SlikaDana 17. lipnja 2017. (subota) ─Źlanovi Udruge HVIDR-a Beliš─çe i ─Źlanovi Udruge ratnih veterana Hrvatski Domobran, Ogranka Valpovo, sudjelovat ─çe u obilje┼żavanju 72. Obljetnice sje─çanja na ┼żrtve poslijeratnog komunisti─Źkog zlo─Źina na Crnom potoku kod Našica u kojem je tijekom lipnja 1945. godine ubijeno preko 1600 nedu┼żnih Hrvata.

Ovaj komunisti─Źki poslijeratni zlo─Źin na Crnom potoku po─Źinjen u šumovitom predjelu Krndije jedan je od najve─çih zlo─Źina ovog kraja koji je komunisti─Źka vlast skrivala sve do uspostave Republike Hrvatske, za koji od strane hrvatskog pravosu─Ĺa do danas nije pokrenuta niti jedna istraga, niti je protiv odgovornih podignuta optu┼żnice niti sudski postupak.   

Ne dopustimo da povijesne komunisti─Źke la┼żi budu naš putokaz u budu─çnost! ─îuvajmo i poštujmo dostojanstveno ovo mjesto mu─Źeništva i smrti kao svjedo─Źanstvo zla koje se dogodilo u lipnju 1945. godine.Izvještajna Skupština dragovoljaca 12.06.2017

Slika

U petak, 9. lipnja 2017. godine u prostorijama Doma umirovljenika odr┼żana je redovna Izvještajna Skupština Gradskog ogranka udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliš─ça.

─îlanovi Udruge informirani su o svim aktivnostima, o prihodima i rashodima, te o nabavljenoj opremi u 2016. godini. Tako─Ĺer je Skupština usvojila plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Glavni osvrt bio je na odr┼żavanju svih dosadašnjih aktivnost i suradnji s drugim udrugama, kao i nabavka sportske opreme. Udruga redovito posje─çuje turnire i memorijale prijateljskih udruga, te sudjeluje o obilje┼żavanju zna─Źajnih datuma iz Domovinskog rata.

Nakon Skupštine ─Źlanovi su preseli u svoje prostorije gdje je uz osvje┼żavaju─çe pi─çe i grickalice uprili─Źeno dru┼żenje i razgovor.

SlikaDragovoljci na proslavi Dana branitelja grada Belišća 01.06.2017

Slika

Druga po redu proslava Dana branitelja grada Beliš─ça, 30. svibnja 2017. godine prošla je sve─Źano i dostojanstveno. Proslavu je organizirao grad Beliš─çe, dok su ─Źlanovi udruge dali veliki doprinos svojim sudjelovanjem

Sve─Źanim mimohodom od gradske uprave do groblja te polaganjem vijenca i paljenjem svije─ça zapo─Źelo je obilje┼żavanje Dana hrvatskih branitelja grada Beliš─ça.

U mimohodu su, uz pripadnike oru┼żanih snaga, sudjelovali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, te gra─Ĺani. Dr┼żavnom himnom koju je izvela Valentina Gyerek te molitvom koju je predvodio ┼żupni vikar fra Marin Matan─Źi─ç, odana je po─Źast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim ┼żrtvama Domovinskog rata. U ime gradona─Źelnika Beliš─ça Dinka Buri─ça, vijenac je polo┼żio njegov zamjenik Domagoj Var┼żi─ç.

Uslijedila je sveta misa u ┼żupnoj crkvi Svetog Josipa Radnika, a u podne je zapo─Źela sve─Źana akademija u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Branitelje i uzvanike su pozdravili predsjednik beliš─çanskog UHDDR-a Zlatko Roga─Ź, predsjednik HVIDR-e Beliš─çe Pavo Mileki─ç, te zamjenik gradona─Źelnika Beliš─ça Domagoj Var┼żi─ç i zamjenik osje─Źko – baranjskog ┼żupana ┼Żeljko Kralji─Źak.

U prigodnom programu je sudjelovao Gradski puha─Źki orkestar, u─Źenici Glazbene škole, te Amelie ─Éakovac i Valentina Gyerek. Dru┼żenje je potom nastavljeno na prostoru gradskog bazena gdje je prire─Ĺen zajedni─Źki ru─Źak uz zabavni program, a zamjenik gradona─Źelnika Domagoj Var┼żi─ç je još jednom braniteljima Beliš─ça ─Źestitao njihov dan. Proslavi Dana hrvatskih branitelja grada Beliš─ça se pridru┼żio i gradona─Źelnik Dinko Buri─ç. Svim prisutnima su se jednom koreografijom predstavile Beliš─çanske ma┼żoretkinje, a veliko zanimanje, posebno vrti─çke i školske djece je izazvalo predstavljanje opreme opreme Oru┼żanih snaga, MUP-a, HGSS-a, VZG Beliš─ça, Crvenog kri┼ża i radio amatera.

Slika     SlikaHVIDR-a BELI┼á─ćE OBILJE┼ŻILA DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELI┼á─ćA 30.05.2017

Slika

Udruga HVIDR-a Beliš─çe dana 30. svibnja 2017. godine obilje┼żila, drugi po redu, Dan hrvatskih branitelja grada Beliš─ça koji se obilje┼żava u  spomen na sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata i dan konstituiranja prvog višestrana─Źkog hrvatskog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske dr┼żavnosti.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 ─îESTITKA ZA DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELI┼á─ćA 30.05.2017

Slika

Poštovani roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja,

Poštovani hrvatski branitelji.

Hrvatski branitelji grada Beliš─ça koji su 90-tih bez razmišljanja stali na branik Domovine i uspjeli u─Źiniti nemogu─çe, obraniti i u stvarnost pretvoriti 888 godina star san hrvatskog naroda o vlastitoj dr┼żavi, ─Źesto se, na┼żalost, prisje─çamo ratnih stradanja i razaranja, naših poginulih i nestalih prijatelja i suboraca, njihovih majki, o─Źeva, djece i supruga, i svih ┼żrtava Domovinskog rata. Svjedoci smo poslijeratne marginalizacije branitelja od strane ljudi koji svoju mo─ç vuku iz prijeratnog prokomunisti─Źkog sustava, koji su brzinom munje promijenili dresove iz tvrdih boljševika jednopartijskog sustava u velike promicatelje brze privatizacije, tr┼żišne ekonomije i boraca za ljudska prava.

Nekad gordi ratnici, od pobjednika u krvavom obrambenom Domovinskom ratu pretvorili su nas u socijalne, psihološke i moralne gubitnike u miru. Oni koji nisu ratovali i nikada nisu ┼żeljeli Hrvatsku dr┼żavu ─Źinili su i dan danas ─Źine sve da hrvatske branitelje prika┼żu u što crnjem svjetlu i dijele ih na la┼żne i prave branitelje kako bi stvorili dojam u javnosti da su branitelji ve─çinom varalice i društveni paraziti.

Neizmjerno nam je drago da su nakon 25. godina samostalnosti RH i hrvatski branitelji grada Beliš─ça 2016. godine dobili svoj „Dan hrvatskih Branitelja“ kao što ga to odavno imaju hrvatski branitelji grada Osijeka, Vukovara, Zagreba  i ostalih gradova diljem lijepe naše.

Danas kada obilje┼żavamo drugu obljetnicu Dana hrvatskih branitelja grada Beliš─ça koji ─çemo zajedno s gra─Ĺanima i predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata  dostojanstveno obilje┼żiti, s ponosom u spomen na sve hrvatske branitelje koji su tijekom Domovinskog rata dali nemjerljiv doprinos u obrani Beliš─ça, Valpovštine i Republike Hrvatske.

U ime tih sje─çanja i osje─çaja Udruga HVIDR-a Beliš─çe, svim hrvatskim braniteljima grada Beliš─ça ─Źestita Dan hrvatskih branitelja koji se obilje┼żava upravo na dan, 30. svibnja, u  spomen na sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata i spomen na dan konstituiranja prvog višestrana─Źkog hrvatskog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske dr┼żavnosti. Dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran Hrvatski Sabor.

┼Żelimo upravo na današnji dan 30 svibnja 2017. godine, drugi po redu Dan hrvatskih branitelja grada Beliš─ça poslati sna┼żnu poruku zajedništva hrvatskih branitelja, jer Domovinski rat je za nas hrvatske branitelje svetinja.

Pavo Mileki─ç

 

 

 Dan hrvatskih branitelja grada Belišća 27.05.2017

Grad Beliš─çe poziva sve hrvatske branitelje, ─Źlanove njihovih obitelji kao i ─Źlanove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te sve gra─Ĺane na sve─Źanu proslavu Dana hrvatskih branitelja grada Beliš─ça u utorak, 30 svibnja 2017. godine.

Sve─Źani program zapo─Źinje s mimohodom od zgrade Gradske uprave do gradskog groblja u Beliš─çu gdje ─çe se u sve─Źanom protokolu polo┼żiti vijenac i upaliti svije─çe kod Spomen-kri┼ża poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Beliš─ça. U 11 sati u ┼żupnoj crkvi svetog Josipa Radnika za sve poginule i nestale hrvatske branitelje odr┼żat ─çe se sveta misa. Nakon mise, u 12 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit ─çe uprili─Źena sve─Źana akademija, a potom i zajedni─Źki ru─Źak i dru┼żenje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Beliš─çu.

Cijeli program pogledajte na plakatu.

SlikaHVIDR-a Beli┼í─çe na 25. Hodo─Źa┼í─çu Hrvatske vojske i policije u Lurdu (Lourdes) 25.05.2017

Slika

Po prvi puta, na Me─Ĺunarodnom vojnom hodo─Źaš─çu Hrvatske vojske i policije te hrvatskih branitelja i ─Źlanova njihovih obitelji koje se odr┼żava ve─ç 59. godina u Lourdes sudjelovao je i  predstavnik Udruge HVIDR-a Beliš─çe Mario Budim─Źi─ç.

Na ovogodišnjem Hodo─Źaš─çu sudjelovali su predstavnici 42. zemlje Svijeta, a samo je iz Republike Hrvatske bilo oko 800 sudionika. Uz predstavnike Hrvatskih oru┼żanih snaga i Hrvatske policije u hodo─Źaš─çu je sudjelovao i odred Hrvatskih bratovština Bokeljska mornarica 809.

Sve─Źanom otvorenju me─Ĺunarodnog hodo─Źaš─ça prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovi─ç, potpredsjednik Vlade i ministar obrade Damir Krsti─Źevi─ç, ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik Glavnog sto┼żera Oru┼żanih snaga RH general pukovnik Drago Matanovi─ç te glavni ravnatelj policije Marko Srdarevi─ç sa suradnikom Ivicom Frani─çem, glavnim policijskim savjetnikom, ujedno i zamjenik zapovjednika hodo─Źaš─ça. 

Cilj ovog Hodo─Źaš─ça je utjecati se Majci koja se u Lourdesu nazvala «Bezgrešno za─Źe─çe», ali i pokazati marijansku odanost hrvatske vojske i policije. Jedan od ciljeva je i svakako stvaranje zajedništva izme─Ĺu vojski i policija koje sudjeluju ovom hodo─Źaš─çu, što je i poruka pape Franja koji u u svojoj poruci naslovljenoj na msgr. Luca Ravale, apostolskog upravitelja Vojne biskupije u Francuskoj u kojoj navodi: «u ovim teškim vremenima va┼żno se prisjetiti da je mir dar za kojeg nikad ne smijemo prsstati moliti Oca: Dona nobis Pacem.

Slika Slika Slika

 Records 1 to 15 of 932  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice