Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
JEDNODNEVNI IZLETI DJECE I MLADIH U VUKOVAR 21.11.2017

Slika

Udruga HVIDR-a Beliš─çe u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar.

Izlete za djecu i mlade na tematiku Domovinskog rata Udruga HVIDR-a Beliš─çe provodit ─çe tijekom 2017/18. godine odlaskom u Grad heroj – Vukovar tijekom kojeg ─çe nastojati upoznati što ve─çi broj djece i mladih grada Beliš─ça i Valpovštine sa istinom i stradanjem grada Vukovara u Domovinskom ratu i ukazati im na potrebu o─Źuvanja digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata u cilju zaštite ─Źasti, ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja i civila koji su sudjelovali u obrani grada Vukovara i Republike Hrvatske te podizanja svijesti o va┼żnosti zaštite temeljnih vrijednosti Domovinskog rata.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:

1. Mjesto sje─çanja – Vukovarska bolnica 1991

2. Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar

3. Spomen dom Ov─Źara

4. Masovna grobnica Ov─Źara

5. Memorijalno groblje ┼żrtava Domovinskog rata u Vukovaru

6. Spomen - obilje┼żje Vodotoranj

7. Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti

 26. OBLJETNICA VUKOVARSKE TRAGEDIJE U DOMOVINSKOM RATU 19.11.2017

Slika

Dan sje─çanja na ┼żrtvu Vukovara 1991. i 26. Obljetnicu stradanja grada Vukovara u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata udruga HVIDR-a Beliš─çe obilje┼żila je  u petak 17. studenoga paljenjem svije─ça na gradskom trgu Kralja Tomislava u Valpovu i Parku hrvatskih dragovoljaca u Beliš─çu i subotu 18. studenoga sudjelovanjem ─Źlanova Udruge u Koloni sje─çanja hodnjom od vukovarske Op─çe bolnice do 5,5 km udaljenog Memorijalnog groblja Domovinskog rata.

Slika Slika Slika Slika Slika SlikaVUKOVAR MJESTO POSEBNOG PIJETETA 17.11.2017
I u mom gradu Vukovar svijetli
"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI" 16.11.2017

SlikaSlika

UDRUGA HVIDR-a BELIŠ─ćE POZIVA GRA─ÉANE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠ─ćA I VALPOVŠTINE DA SE U PETAK, 17. STUDENI 2017. U ŠTO VE─ćEM BROJU PRIDRU┼ŻE PALJENJU SVIJE─ćA U ZNAK SJE─îANJA NA ┼ŻRTVU VUKOVARA 1991.

PALJENJE SVIJE─ćA ORGANIZIRANO JE U VALPOVU I BELIŠ─ćU:

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava

18:30 sati - Beliš─çe, Park hrvatskih dragovoljaca

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM  ODAZIVU.17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Beliš─çe, Park hrvatskih dragovoljaca

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Beliš─çe, Park hrvatskih dragovoljaca

 Dragovoljci u Slavonskom Brodu 15.11.2017

Slika

U nedjelju, 12. studenog beliš─çanski dragovoljci posjetili su slavonski Brod.

Po 19. put Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, podru┼żnica Brodsko-posavske ┼żupanije i ove je godine organizirala tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom „Slavonski Brod 2017.“

Turnir koji je odr┼żan u znak sje─çanja na sve poginule ─Źlanove udruge, i ove je godine okupio velik broj sudionika, a me─Ĺu njima i ─Źlanove beliš─çanskog UHDDR-a.

Turnir je kao i svi godina prošao u prijateljskom dru┼żenju uz odli─Źnu organizaciju i prijem doma─çina.

SlikaPREDSTAVLJANJE KNJIGE "107. VUKOVI S DRAVE" 14.11.2017

Slika Udruga HVIDR-a Beliš─çe poziva hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata i gra─Ĺane grada Beliš─ça i Valpovštine na predstavljanje knige "107. Vukovi s Drave" u srijedu,  dana 15. studeni 2017. u 19,00 sati.

Predstavljanje knjige organizirano je u gradskoj Vije─çnici grada Beliš─ça, Vij. dr. Franje Tu─Ĺmana 1.

Knjigu ─çe predstavljati Natko Martin─Źi─ç, Slaven Ru┼żi─ç, Jakša Ragu┼ż i Miroslav Štargl.

Radujemo se Vašem odazivu!

 1. REDOVNA IZVJE┼áTAJNO-IZBORNA SJEDNICA SKUP┼áTINE UDRUGE HVIDR-a BELI┼á─ćE 12.11.2017

Slika

      Dana 10. studeni 2017. u nazo─Źnosti brojnih ─Źlanova udruge HVIDR-a Beliš─çe te ─Źlana Suda ─Źasti HVIDR-a RH i Predsjednika Nadzornog odbora HVIDR-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije g. Zlatka Plazibata, ─Źlana Glavnog HVIDR-a RH i Predsjednika Zajednice udruga HVIDR-a Osje─Źko-baranjske ┼żupanije g. Damira Vara┼żdinca, Predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osje─Źko-baranjske ┼żupanije g. Damira Buljevi─ça, Predsjednika udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Osje─Źko-baranjske ┼żupanije g. Josipa Rupi─ça, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Beliš─ça i Valpovštine i po─Źasnih ─Źlanova Udruge HVIDR-a Beliš─çe g. Vlade Maltara i dr. Zdenka Salaji─ça te predstavnika lokalne samouprave, dogradona─Źelnika grada Beliš─ça g. Domagoja Var┼żi─ça, Na─Źelnika P.P. Beliš─çe g. Zdravka Mandi─ça i predstavnika medija u prostorijama gradske vije─çnice grada Beliš─ça odr┼żana je 1. Redovna izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruge HVIDR-a  Beliš─ça.

Skupština koju je otvorio Predsjednik udruge HVIDR-a Beliš─çe gosp. Pavo Mileki─ç otpo─Źela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana po─Źast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i ─Źlanovima udruge HVIDR-a Beliš─çe.

Tom prigodom, gosp. Mileki─ç se u ime udruge HVIDR-e Beliš─çe i svoje osobno ime zahvalio  svima onima koji su na bilo koji na─Źin pomogli u realizaciji i provedbi aktivnosti i Projekata udruge u razdoblju od 2013./17. godine, a posebno ─Źlanovima Predsjedništva, Nadzornog odbora i Suda ─Źasti te svim aktivnim ─Źlanovima Udruge koji su svojim marljivim i nesebi─Źnim radom doprinijeli da Udruga HVIDR-a Beliš─çe danas bude primjer jedne uspješne Udruge, unato─Ź brojnim teško─çama s kojima se udruga suo─Źavala od svog osnutka 2013. godine do danas.

Potom je podnio izvješ─çe o radu udruge za mandatno razdoblje i plan rada za 2018. godinu iz kojeg je vidljiv kontinuitet rada i realizacija niz aktivnosti i projekata vezano za promicanje, razvitak i unapre─Ĺenje socijalne i pravne zaštite ratnih vojnih invalida te promicanje vrijednosti Domovinskog rata i njegovih ┼żrtava.

Program rada udruge za 2018. godinu odnosi se na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema ─Źlanova udruge, stjecanje novih znanja i vještina, briga o zapošljavanju djece HRVI, humanitarne aktivnosti, obilje┼żavanje zna─Źajnih obljetnica i datuma, osiguravanje sredstava za rad, sport i rekreacija, kulturno-zabavne aktivnosti, te suradnja s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i invalida grada Beliš─ça, Valpovštine, Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i RH.

Jednoglasnom odlukom nazo─Źnih 1. Redovne Izvještajno-izborne Skupštine izabrani su:

Za Predsjednika Udruge HVIDR-a Beliš─çe izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni bojnik HV-a, gosp. PAVO MILEKI─ć iz Beliš─ça;

Za Dopredsjednika Udruge izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, gosp. DRAGOMIR ŠIMI─ć iz Beliš─ça;

Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, gosp. IVICA VIDOŠI─ćA iz Valpova;

Za predsjednika Suda ─Źasti izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, gosp. ZVONKO ŠPOLJARI─ć iz Valpova.

     Po završetku rada Skupštine novoizabrani Predsjednik Udruge HVIDR-a Beliš─çe gosp. Pavo Mileki─ç se u ime izabranih zahvalio na ukazanom povjerenju i dodao da ─çe izabrani ─Źlanovi tijela udruge u vremenu koje je pred nama to povjerenje i opravdati.

Ovim rije─Źima zaklju─Źen je rad 1. Redovne Izvještajno-izborne Skupštine HVIDR-a Beliš─çe.

Sjednica Skupštine završila je u 19.30 sati nakon ─Źega su se ─Źlanovi udruge i gosti nastavili dru┼żiti uz prigodan domjenak organiziran u prostorijama Udruge.

 Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika26 obljetnica raketiranja Bizovca 09.11.2017

Slika

U utorak, 7. studenog predstavnici beliš─çanskih dragovoljaca prisjetili su se tragi─Źnih ┼żrtava i agresije koju je na taj dan, prije 26 godina izvršila okupatorska JNA. Tada je poginulo 8 osoba, civila i pripadnika policije, a 24 osobe je ranjeno. Predstavnici braniteljskih udruga i policije, te predstavnici ┼żupanije i op─çine Bizovac polo┼żili su vijence i zapalili svije─çe, a okupljenima se kod Spomen kri┼ża na bizova─Źkom groblju prigodnim rije─Źima obratio Sre─Źko Vukovi─ç, na─Źelnik op─çine Bizovac.

Ovo je još jedna prigoda kada beliš─çanski dragovoljci odaju po─Źast poginulim hrvatskim vitezovima i prisje─çaju se njihove velike ┼żrtve za našu Domovinu.

Slika

 HVIDR-a BELI┼á─ćE OBILJE┼ŻILA BLAGDAN SVIH SVETIH 01.11.2017

Slika

Uo─Źi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u srijedu 31. listopada 2017. godine, predstavnici Udruge HVIDR-a Beliš─çe i Udruge Hrvatski Domobran - Ogranak Valpovo upalili su svije─çe na Spomen obilje┼żjima i mjesnim grobljima grada Beliš─ça i grada Valpova te op─çine Bizovac i op─çine Petrijevci i na taj na─Źin odali po─Źast svim poginulim i nestalim u drugom svjetskom i Domovinskom ratu.

U jutarnjim satima  svije─çe su upaljene ispred Spomen kri┼ża u spomen na poginule i nestale  u drugom svjetskom ratu na svetištu Svete Ane u Bistrincima, a potom na spomen obilje┼żju i mjesnim grobljima u Gatu, Veliškovcima, Tiborjancima, Vinogradcima, Bizovcu, Satnici, Petrijevcima, i Nardu.

   U srijedu, dana 01. studeni na Dan Svih svetih predstavnici udruga upaliti su svije─çe kod Spomen kri┼ża poginulim hrvatskim braniteljima i svim ┼żrtvama Domovinskog rata na gradskom groblju grada Valpova i grada Beliš─ça.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika26. OBLJETNICA STRADANJA VUKOVARA 31.10.2017

Slika

Udruga HVIDR-a Beliš─çe dana 18.11.2017. organizira besplatan odlazak u Vukovar povodom 26. Obljetnice ┼żrtve Vukovara.

·         Mjesto polaska: autobusni kolodvor Beliš─çe;

·         Vrijeme polaska: 07,00 sati,

Zainteresirani se mogu prijaviti u prostorijama HVIDR-a Beliš─çe, Radni─Źka 14.

·         ponedjeljkom, srijedom i petkom: od 18,00 do 20,00 sati 

i putem telefona:

·         099 6909 114 – Pavo Mileki─ç

·         099 5070 673 – Dragomir Šimi─ç

·         095 5970 288 – Ivica Vidoši─ç

 Belišćanski dragovoljci u Svetom Filipu i Jakovu 24.10.2017

Slika

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata odr┼żano je 23. tradicionalno edukativno-sportsko-kulturno-društveno-rekreativno okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Okupljanje je odr┼żano u Svetom Filipu i Jakovu od 20. do 22. listopada 2017. godine.

Ove godine okupilo se 32 ekipe sa 400 sudionika, te brojni gosti i uzvanici. Uz malonogometni turnir sudionici su se natjecali i u disciplinama elektronski pikado, stolni nogomet, vise─ça kuglana, belot, briškula i trešeta te bo─çanje.

Beliš─çanski dragovoljci su hrabro branili boje Beliš─ça, a najzapa┼żeniji rezultat su ostvarili Predrag Trbojevi─ç i Josip Ani─ç osvajanjem tre─çeg mjesta u stolnom nogometu.

Slika     SlikaHVIDR-a Belišće na 25. Obljetnici udruge Hrvatski domobran, Ogranak Valpovo 23.10.2017

Slika

 

U subotu 21. listopada 2017. godine predstavnici HVIDR-e Beliš─çe sudjelovali su na 25. Obljetnici postojanja udruge  Hrvatski domobran, Udruga ratnih veterana Hrvatske, Ogranak Valpovo.

Tom prigodom nazo─Źnima se obratio i gosp. Pavo Mileki─ç, predsjednik HVIDR-e Beliš─çe slijede─çim rije─Źima:

„Poštovani prijatelji, ─Źlanovi Udruge, Hrvatski Domobran,

Poštovani predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Valpovštine,

Poštovani predstavnici grada Beliš─ça, grada Valpova i op─çine Petrijevci

Dame i gospodo,

Osobita mi je ─Źast i zadovoljstvo što sam danas ovdje s Vama i što Vas mogu pozdraviti u ime ovdje nazo─Źnih predstavnika, svih ─Źlanova udruge HVIDR-a Beliš─çe i svoje osobno ime i ─Źestitati Vam 25. Obljetnicu udruge Hrvatski Domobran. Ime Domobran koje karakterizira ─Źovjeka, vojnika koji brani i osloba─Ĺa svoj dom i domovinu, a ne vrši agresiju niti napada tu─Ĺe domove ili domovine, on je dakle obrambeni ili osloboditeljski vojnik.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljam g. Franju Šokca, g. ┼Żeljka Šafranka i vašeg predsjednika g. Josipa Vici─ça, s kojima je prije nekoliko godina i otpo─Źela suradnja izme─Ĺu naše dvije udruge.

Unato─Ź raznim povijesnim la┼żima i falsifikatorima, nepobitna je ─Źinjenica da je HRVATSKO DOMOBRANSTVO odigralo presudnu ulogu u o─Źuvanju hrvatske dr┼żavnosti kad je to bilo najte┼że i najva┼żnije.

Na prvim crtama obrane kroz oba svjetska rata, u borbama protiv komunizma, najstravi─Źnijeg sustava u ljudskoj povijesti i Domovinskom ratu hrvatski domobrani borili su se za oslobo─Ĺenje domovine nam Hrvatske, za vjeru u boga, za svoje domove, protiv srbo─Źetni─Źke agresije i njihove imperijalisti─Źke tvorevine.

Hrvatski domobrani od prvih dana hrvatske dr┼żavne povijesti hrabro i neustrašivo brane osnovna na─Źela hrvatskog naroda bore─çi se za; Boga, Domovinu i obitelj! Jer Domobran je ─Źasno ime.

HRVATSKO DOMOBRANSTVO koje je formirano i osnovano još 5. prosinca 1868. u Austro-Ugarskoj Monarhije kada je zajedni─Źki Ugarsko-Hrvatski Sabor donio zakonski ─Źlanak 41. o Domobranstvu, zaslu┼żno je da je tim Zakonom po prvi puta zapovjedni jezik u Kraljevskom hrvatskom domobranstvu, Hrvatski jezik, da se ono zove Kraljevsko hrvatsko domobranstvo, da su Zapovjednici hrvatski ─Źasnici koji su na odorama nosili Hrvatske oznake, a stijeg pod kojim su se borili bio je uokviren hrvatskom trobojnicom.

Poznato je, naime, da je u austrijskom dijelu monarhije u svim domobranskim postrojbama zapovjedni jezik bio njema─Źki, tako da su pored Ma─Ĺara, Hrvati bili jedini narod u Austro-ugarskoj monarhiji  koji je imao svoju vojsku pod svojim imenom, pod svojim ─Źasnicima i s hrvatskim zapovjednim jezikom.

Stoga nam je drago da Vaša udruga Hrvatski domobran, Ogranak Valpovo gaji i dan danas te vrline tog imena domobran i da je HVIDR-a Beliš─çe prijatelji vaše udruge koja nosi ─Źasno ime HRVATSKI DOMOBRAN.

U svim bitkama u kojima su sudjelovali - hrvatski domobrani su se isticali po┼żrtvovnoš─çu, stegom, hrabroš─çu, upornoš─çu, samopouzdanjem i moralom, iskazuju─çi ─Źasne povijesne odlike hrvatskoga vojnika: nesebi─Źno po┼żrtvovanje, herojstvo i moral utemeljen na ljubavi prema svojoj domovini Hrvatskoj, što su bile odlike i hrvatskog vojnika tijekom Domovinskog rata.

Dana 24. prosinca 1991. domobranstvo je obnovljeno i postalo je posebni dio Hrvatske Vojske kao rezervni sastav te je podvrgnuto jedinstvenom sustavu zapovijedanja. Domobranske postrojbe sudjelovale su u izvršavanju borbenih zada─ça (Maslenica, Peru─Źa, Gospi─ç itd., te su dale i veliki doprinos u Bljesku i Oluji).

Kasnijim preustrojem HV-a nekako je potisnuto sje─çanje na domobranske postrojbe i njihov doprinos u obrani RH, kao i sje─çanje na njihove zapovjednike kao npr. generala ─îervenka. Me─Ĺutim, ništa ne mo┼że iz kolektivnog sje─çanja hrvatskog naroda izbrisati njegovo domobranstvo i pamtiti ─çe se, dok ─çe biti hrvatskog naroda, Hrvatsko domobranstvo i njegova uloga i zna─Źaj kroz povijest a posebno zna─Źajne godine 1868., 1941 i 1991.

Neka se pamti i ─Źuje Vaš domobranski hrvatski pozdrav:

"ZA HRVATSKU UVIJEK!“

  ┼Żivjeli!

Slika Slika Slika Slika

 

 

 Izlo┼żbom radova ÔÇ×BelartovacaÔÇť zapo─Źeo Mjesec hrvatske knjige u Valpovu 19.10.2017

Slika

Izlo┼żbom slikarskih radova ─Źlanova Udruge Bel-Art sino─ç je u Gradskoj knji┼żnici i ─Źitaonici zapo─Źeo Mjesec hrvatske knjige.

Ovom izlo┼żbom, koja obuhva─ça 22 rada u raznim tehnikama, zapo─Źet je niz programa organiziranih u povodu Mjeseca hrvatske knjige, a podrazumijeva izlo┼żbe, knji┼żevne susrete i radionice iz razli─Źitih djelatnosti.

Izlo┼żbu je otvorio ravnatelj Gradske knji┼żnice i ─Źitaonice Zvonko Bariši─ç, a sve─Źanu su prigodu, svojim nastupom uveli─Źali pjesnici Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanovi─ç te glazbenik Predrag Matijani─ç.

Ve─ç u petak, 27. listopada program se nastavlja predstavljanjem Ilustriranog leksikona joge, Domagoja Orli─ça.GROM 2017. 16.10.2017

8. Memorijal hrvatskih snajperista

Preuzeto sa Valpovština info. LINK:
Napisao: Franc Saka─Ź

Slika

U subotu, na streljani Pamapas u Osijeku odr┼żan je 8. Memorijal Grom.

Grom je kodni naziv za neodr┼żanu akciju Hrvatske vojske s kojom je poslije Oluje trebalo osloboditi isto─Źnu Slavoniju i Baranju. Na natjecanju se okupilo preko stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije i Austrije. Ga─Ĺalo se u 4 discipline: lov─Źka puška 100 metara, jurišna puška-domovinski rat 100 metara, snajperska puška 300 metara i snajperska puška open 300 metara, disciplina namjenjena strijelcima iz drugih zemalja.

S podru─Źja Valpovštine na Gromu nastupila je ekipa u sastavu Mario Koki─ç, Josip Mitri─ç i Franc Saka─Ź. U disciplini lova─Źka puška ova ekipa nastupila je za Lova─Źko društvo Jelen iz Zel─Źina te osvojila 1. mjesto. U pojedina─Źnom plasmanu tako─Ĺer uspješni, Franc Saka─Ź 1. mjesto, Mario Koki─ç 3. mjesto, Josip Mirti─ç 26.mjesto.

U disciplini jurišna puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Beliš─çe te je osvojila 9. mjesto ekipno, u pojedina─Źnom plasmanu Franc Saka─Ź 2.mjesto sa 97 krugova, Josip Mitri─ç 35.mjesto sa 87 krugova i Mario Koki─ç 54.mjesto sa 81 krugom. Za strelja─Źki klub Valpovo nastupio je Ivan Varga te osvojio 27.mjesto sa 89.krugova.

U disciplini snajperska puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Beliš─çe, ali bez nekog posebnog uspjeha, najbolji je bio Mario Koki─ç.

Natjecanje poslije natjecateljskog dijela imalo je bogat kulturno - umjetni─Źki program te sve─Źani domjenak za sve natjecatelje. Sve prisutne pozdravio je Osije─Źko-Baranjski ┼żupan Ivan Anuši─ç.Records 1 to 15 of 966  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice