Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
Udruga umirovljenika i starijih osoba na 4. Smotri Li─Źkih igara i obi─Źaja 11.09.2017

Slika

─îlanovi Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Beliš─ça sudjelovali su u subotu 9. rujna 2017. godine na 4. Smotri Li─Źkih igara i obi─Źaja koju je na odmorištu Drava u Bistrincima organizirala Zavi─Źajna udruga Li─Źana „Vila Velebita“ Beliš─çe.

U sklopu ove smotre organizirano je i vrlo zanimljivo natjecanje u ringlanju (bacanju potkove) i bacanju kamena s ramena za koje su okupljeni pokazali najve─çe zanimanje.

─îlanice Udruge umirovljenika i starijih osoba, Ivkica Pavlovi─ç i Ivanka Cukovi─ç osvojile su 2. mjesto u ringlanju a Ivica Orsag bio je uspješan u bacanju kamena s ramena osvojivši 3. mjesto.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika16 susreti djece hrvatskih branitelja 04.09.2017

Slika

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata po šesnaesti put je organizator Susreta djece hrvatskih branitelja. Susrete je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a odr┼żani su u Savudriji od 28. do 31.kolovoza.

Na susretima je sudjelovalo 560 djece iz cijele Hrvatske u dobi od 7 do 15 a našu. Osje─Źko-baranjsku ┼żupaniju predstavljalo je 21 dijete od kojih je 9 iz beliš─çanskog UHDDR-a. Iz Beliš─ça je još bio i jedan voditelj, te koordinator za ┼żupaniju.

Natjecalo se u više sportskih disciplina (nogomet, grani─Źar, odbojka, elektronski pikado, stolni nogomet i playstation), kao i u nizu radionica (likovna, glazbena, edukativna, škola u prirodi).

Slika45. Olimpijada starih ┼íportova u Bro─Ĺancima 28.08.2017

Slika

U nedjelju 27. kolovoza 2017. godine u Bro─Ĺancima na Olimpijadi starih športova po prvi puta nastupile su i dvije predstavnice Udruge umirovljenika i starijih osoba, Ivkica Pavlovi─ç i Ivanka Cukovi─ç u disciplini ringlanje.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika45. Olimpijada starih ┼íportova u Bro─Ĺancima 28.08.2017

Slika

U nedjelju 27. kolovoza 2017. godine u Bro─Ĺancima, mjestu u kojem se svake godine odvija jedna od najstarijih tradicionalnih manifestacija u Hrvatskoj - Olimpijada starih športova grad Beliš─çe po prvi puta predstavljali su natjecatelji dvije udruge, udruga HVIDR-a Beliš─çe u disciplini: bo─çanje, kozana i ringlanje i Udruga umirovljenika i starijih osoba u disciplini ringlanje.

Gotovo 1000 natjecatelja pristiglo je iz 7 hrvatskih ┼żupanija, jedne zavi─Źajne udruge i Bosne i Hercegovine.

Olimpijadu starih športova otvorio je osje─Źko-baranjski do┼żupan Goran Ivanovi─ç, a olimpijski plamen upalio je poznati vesla─Ź, osvaja─Ź niza priznanja na europskim, svjetskim i dr┼żavnim prvenstvima, ─Źlan Vesla─Źkoga kluba Vukovar Mato Brandt.

Slika Slika

Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 Hodo─Źa┼í─çe u Aljma┼í 16.08.2017

Slika     Slika

Na da Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Marijina, predstavnici beliš─çanske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito hodo─Źaš─çe u Aljmaš. Tako smo 15. 8. 2017. godine, u ranim jutarnjim satima krenuli u Aljmaš. Po ustaljenom redosljedu, po dolasku u Aljmaš pohodili smo kri┼żni put na aljmaškoj "Kalvariji". Potom smo odali po─Źast i zapalili svije─çu poginulima i nestalima u Domovinskom ratu kod spomen obilje┼żja stradalnicima Domovinskog rata na desnoj obali Dunava.

Svetu misu za poginule i stradale branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata predvodio je vl─Ź. dr. sc. Stanislav Šota, docent na katedri Pastoralne teologije Katoli─Źkog bogoslovnog fakulteta u ─Éakovu. U propovjedi se vl─Ź. Šota osvrnuo na probleme i krizu u današnjem društvu, te upozorio kako vjernici molitvom i vjerom mogu pomo─çi u osobnom rješavanju krize, istinskom vjerom i slavljenjem Boga, Isusa Krista i Gospe, a ne sitnim i ispraznim molitvama.

Kako je vl─Ź. Šota dugogodišnji prijatelj i suradnik beliš─çanskih dragovoljaca, ovom prigodom je uprili─Źeno dru┼żenje prije i nakon mise. Dragovoljci su primili korisne savjete i duhovnu pomo─ç, te se sretniji i bogatiji vratili u Beliš─çe, gdje ─çe svoja iskustva prenositi ostalim ─Źlanovima UHDDR-a.UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA ORGANIZIRA JEDNODNEVNI IZLET U VARA┼ŻDIN NA ┼áPANCIR FEST 11.08.2017

Slika

O B A V I J E S T 

JEDNODNEVNI IZLET U PREKRASNU BAROKNU PRIJESTOLNICU - VARA┼ŻDIN

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba grada Beliš─ça organizira jednodnevni izlet u Vara┼żdin,  na „Špancir fest“.

-       Datum polaska:  26.  kolovoza 2017.  ( subota)

-       Vrijeme polaska:  6,00 sati

-       Vrijeme povratka:  20,00 sati ili po dogovoru

-       Mjesto polaska:  Beliš─çe – autobusni kolodvor

-       Cijena izleta:  100,00 kuna.

CIJENA IZLETA UKLJU─îUJE: prijevoz udobnim turisti─Źkim autobusom prema programu.

Prijava se mo┼że izvršiti do 23. kolovoza u prostorijama Dnevnog boravka, u Domu umirovljenika Beliš─çe, Vijenac J. J. Strossmayera 67. svakim radnim danom od 9,00 do 19,30 sati ili na kontakt telefon:

-    IVKICA PAVLOVI─ć – 095/ 6629 688

 

-    PAVO MILEKI─ć – 099/6909 114

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Stari Grad Vara┼żdin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potje─Źe iz 12. stolje─ça. Izvrsno je o─Źuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.

Vara┼żdinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo po─Źivalište mrtvih ve─ç svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Vara┼żdni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih pala─Źa i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vije─çnica.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:  

-       Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora Beliš─çe u 6:00 sati – vo┼żnja do VARA┼ŻDINA.

 

-       Po dolasku, obilazak i razgledanje gradske jezgre: GRADSKO GROBLJE, BAROKNE

 PALA─îE, - BAROKNE CRKVE, GLAVNI TRG…

 

-       Razgled STAROG GRADA u kojem se nalazi MUZEJ s tri stalna postava u tri muzejska odjela: Kulturno-povijesni, Galerija starih i novih majstora i Entomološki odjel. 

Ostatak  dana i poslijepodneva, u┼żivanje u programu Š P A N C I R   F E S T A!


 

 

 


ViÜe
Dragovoljci proslavili Dan branitelja 07.08.2017

Slika     Slika

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2017. godine, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliš─ça organizirala je ispred prostora Doma umirovljenika tradicionalno obiteljsko dru┼żenje. Uz brojne ─Źlanove Udruge i njihove obitelji dru┼żenju su se priklju─Źili i predstavnici prijateljske Udruge branitelja Domovinskog rata INA-NAFTAPLIN "KVIN" podru┼żnica Donji Miholjac, te predsjednik Gradskog vije─ça grada Beliš─ça Dario Fletko. Ujedno je proslavljena i obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluja" u kojoj su sudjelovali i mnogi naši ─Źlanovi.

Odre─Ĺeni broj ─Źlanova Udruge sudjelovao je tradicionalnoj biciklisti─Źkoj vo┼żnji “Biciklom do spomenika”, u organizaciji grada Beliš─ça, i Turisti─Źke zajednice grada Beliš─ça, a potom su paljenjem svije─çe kod Spomenika odali po─Źast i zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata.

Za sve sudionike organiziran je ru─Źak i osvje┼żavaju─ça pi─ça, a zainteresirani su mogli odmjeriti snage i u sportsko-rekreativnim disciplinama, stolnom tenisu, pikadu i vise─çoj kuglani. Pobjednici su svi jer ovakva okupljanja nemaju natjecateljski, ve─ç zabavni karakter.

Slika     SlikaHVIDR-a BELI┼á─ćE NA 22. OBLJETNIVI VRO "OLUJA" U KNINU 07.08.2017

─îlanovi udruge HVIDR-a Beliš─çe, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obiljelja dana 05. kolovoza 2017. obilje┼żili su sudjelovanjem svojih ─Źlanova na središnjoj sve─Źanosti 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u gradu Kninu i polaganju vijenaca i paljenju svije─ça kod spomen obilje┼żja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave u Beliš─çu.

Po dolasku u Knin, na gradskom groblju zapalili su svije─çu svom prijatelju i suborcu, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata Zdravku Bo┼żonja koji je nakon teške bolesti preminuo 2015. godine.

Potom su se uklju─çili u program koji je otpo─çeo budnicom ulicama grada Knina i odavanjem po─Źasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na središnjem gradskom trgu ispred spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“.

Misu za poginule branitelje predvodio je vojni biskup, mons. Jure Bogdan. ─îitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja", imena poginulih i nestalih pripadnika u toj operaciji te minutom šutnje po─Źeo je program na Kninskoj tvr─Ĺavi. Tradicionalnom zvonjavom crkvenih zvona obilje┼żen je ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom operacije. Uz zvukove 'Lijepe naše' podignuta je zastava Republike Hrvatske na Kninskoj tvr─Ĺavi nakon ─Źega je uslijedio prelet zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzra─Źne obrane.

Slika Slika  

Slika Slika

    Slika Slika  Slika Slika       Slika Slika

 ─îestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 04.08.2017

Slika

 Svim gra─Ĺanima grada Beliš─ça, Valpovštine, Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i Republike Hrvatske, svim hrvatskim braniteljima  i obiteljima smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  i udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata  upu─çujemo  ─Źestitke  povodom 22. obljetnice VRO „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i  Dana hrvatskih branitelja.

HVIDR-a Beliš─çeDan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 04.08.2017
26. obljetnica tragi─Źnog masakra hrvatskih branitelja u Dalju 04.08.2017

Slika

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osje─Źko-baranjske ┼żupanije obilje┼żena je 1. kolovoza 26. obljetnica tragi─Źnog masakra hrvatskih branitelja u Dalju. Na taj dan poginulo je 39 hrvatskih branitelja u napadu pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA na tamošnju policijsku postaju.

Okupljenima su se prigodno obratili ministar unutarnjih poslova Davor Bo┼żinovi─ç, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica Predsjednice RH i saborska zastupnica Irena Petrijev─Źanin Vuksanovi─ç te osje─Źko-baranjski ┼żupan Ivan Anuši─ç.

Uz mnogobrojne gra─Ĺane i predstavnike udruga obilje┼żavanju se se odazvali i predstavnici Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliš─ça. Naši ─Źlanovi su nesebi─Źno, kao i uvijek pomogli kod kuhanja i poslu┼żivanja graha, za koji se pobrinio beliš─çanski dragovoljac.

Slika     Slika

Slika     SlikaPrivremeni oproštaj sa duhovnikom 03.08.2017

Slika

U ponedjeljak 31. 7. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliš─ça organizirala je oproštajni susret sa duhovnikom beliš─çanskih dragovoljaca fra. Marinom Matan─Źi─çem, koji je premješten na drugu du┼żnost i odlazi iz Belš─ça.

Fra Marin je od svog dolaska u Belš─çe stupio u kontakt sa beliš─çanskim dragovoljcima, i mada mlad ─Źovjek, ali profesionalac i produhovljen, dragovoljcima je pru┼żio veliku duhovnu pomo─ç. Ovim odlaskom iz Beliš─ça suradnja sa fra Marinom ne─çe biti prekinuta, kako je i dogovoreno na ovom dru┼żenju, a i pogotovo što je fra. Marin po─Źasni ─Źlan UHDDR-a Beliš─çe.

U vrlo emotivnom i prijateljskom dru┼żenju u prostorijama Udruge predsjednik Zlatko Roga─Ź je u ime Udruge fra Marinu Matan─Źi─çu i fra Marku Neretljaku uru─Źio zahvalnice za suradnju i duhovnu pomo─ç. Svakako netreba zaboraviti ni ┼żupnika fra Branka Janji─ça, koji nas je i povezao sa našim duhovnikom, ali na našu sre─çu on i dalje ostaje u Beliš─çu, te ─çemo s njim još dosta sura─Ĺivati.

Dragovoljci Beliš─ça našima Marinu i Marku ┼żele uspjeh u daljnjem radu i ┼żivotu, te se veselimo budu─çim susretima.

SlikaU DALJU OBILJE┼ŻENA 26. OBLJETNICA POGIBIJE 39 HRVATSKIH BRANITELJA 01.08.2017

Slika

Dana 01. kolovoza 2017. godine, u znak sje─çanja na 39 tragi─Źno poginulih hrvatskih branitelja Dalja predstavnici Udruge HVIDR-a Beliš─çe, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osje─Źko-baranjske ┼żupanije i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, sudjelovali su u Dalju na 26. Obljetnici tog tragi─Źnog krvavog zlo─Źina koji su po─çinili JNA i pripadnici srpskih paravojnih postrojbi 1. kolovoza 1991. godine nad 20 hrvatskih policajaca Policijske postaje Dalj, 15 pripadnika Zbora narodne garde  i 4 pripadnika Civilne zaštite.

Zlo─çin za koji, unato─Ź brojnim podnesenim kaznenim prijavama, niti nakon 26 godina još nitko nije odgovarao!.

Slika 

 VE─îER POEZIJE POD ZVIJEZDAMA 26.07.2017

Slika

U sklopu manifestacije Mali grad, veliki ljetni do┼żivljaj – Beliš─çe 2017. na terasi Restorana Gutmann udruga za kulturu i umjetnost ZUM, sekcija Vers organizirala je 11. Ve─Źer poezije pod zvijezdama na kojoj su se okupili mnogi ljubitelje pisane rije─Źi.

U gotovo dvosatnom programu svoje stihove iš─Źitavali su pjesnici iz Bistrinaca, Valpova, ─îepina, Vrbanje, ─Éakova, Donjeg Miholjca, Feri─Źanaca, Našica, ┼Żupanje i Osijeka. Svoje uratke ─Źitale su i dvije u─Źenice osmih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevi─ça Beliš─çe.

U ime organizatora ve─Źeri poezije pod zvijezdama sudionike je pozdravila g─Ĺa. Kornelija Fešiš, voditeljica sekcije Vers, ─Źlanica Udruge umirovljenika i starijih osoba, a u ime grada Beliš─ça g─Ĺa. Antonija Andrašek. U glazbenom dijelu programa, sudjelovala je ┼Żenska pjeva─Źka skupina KUD-a Šokadija Bocanjevci i Zvonimir Ivekovi─ç.

Slika Slika SlikaSPOMENDAN SVETOG JOAKIMA I ANE 26.07.2017

Slika

Sveti Joakim i Ana su krš─çanski sveci, supru┼żnici, roditelji Bla┼żene Djevice Marije. Spomendan im je u Katoli─Źkoj Crkvi 26. srpnja.

Sretan imendan svim Anama, Anicama i Joakimima!Records 1 to 15 of 947  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

╚iŔak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice