Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
Dan hrvatskih branitelja grada Belišća 22.05.2018

Preuzeto sa www.belisce.hr

Svečani program započet će okupljanjem u 9 sati ispred zgrade Gradske uprave te mimohodom do gradskog groblja u Belišću gdje će se u svečanom protokolu u 10 sati položiti vijenac i upaliti svijeće kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima grada Belišća.

U 11 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održat će se sveta misa.

U 12 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit će upriličena svečana akademija,
a od 13 do 17 sati zajednički ručak i druženje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Belišću.

Građani će biti u prilici pogledati opremu TT zbora, MUP-a, HGSS-a, Vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Crvenog križa te Radio kluba Belišće.Dragovoljci Belišća na Gstro festu 12.05.2018

Slika

U organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, dana 12. svibnja u Etno selu Bocanjevci održan je 4. Gastro fest. Natjecalo se u pripremanju hrvatskih autohtonih jela, a svoja kuharska umijeća pokazala je i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U natjecateljskom dijelu predstavili su se mnogobrojni restorani, udruge i pojedinci s područja Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije koji su prezentirali našu bogatu gastro ponudu. Također, predstavili su se i gosti, Turistička zajednica grada Biograd na Moru, Udruga Nada Biograd na Moru, članovi udruge Agroturizam iz Konavla, predstavnici Turističke zajednice Daruvar-Papuk te Udruga kuhara i slastičara BBŽ iz grada Daruvara, predstavnici Hrvatske samouprave sela Olas iz Mađarske i restoran Gulyás Étterem Pécs s gastro specijalitetima i prezentacijom svojih proizvoda.

Plakte zahvale su dobili TZ Biograd na Moru, Udruga Agroturizam Konavle, TZ Daruvar-Papuk, restoran Gulyás Étterem Pécs, UHDDR Belišće i Lenka Vidošić.

Programski dio upotpunjen je vožnjom zapregama, neizostavnom tamburaškom glazbom TS Čuvara noći te nastupom domaćih i gostujućih izvornih pjevačkih skupina: MPD “Bocanjevački pajdaši”, MPS “Zuce” Gundinci, pjevačkom skupinom Matice Slovačke Zokov Gaj, MPS “Kešinački mališani” Kešinci, dječjom skupinom KUD-a “Šokadija” Bocanjevc i ŽVS “Bocanjevčanke” Bocanjevci.

Slika

Slika     Slika

SlikaHVIDR-a BELIŠĆE NA ČOBANIJADI U CRETU 21.05.2018

Slika

U petak, 18. svibnja 2018. godine udruga HVIDR-a Belišće sudjelovala je u Cretu na manifestaciji  pod nazivom „Proljeće u Cretu“ u sklopu koje je održana smotra folklora domaćih KUD-ova iz Creta i Bizovca i gostiju iz Kutereva, Perušića, Narda, Zdenaca, Osijeka te natjecanje u kuhanju Slavonskog jela čobanca.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 17.05.2018
 

 

Slika

   

UDRUGA HVIDR-A BELIŠĆE POZIVA SVOJE ČLANOVE UDRUGE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA

NA SVEČANO OBILJEŽAVANJE 3. OBLJETNICE

 

 „DANA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA“

 

SVEČANOST ĆE SE ODRŽATI  30. SVIBNJA (SRIJEDA) 2018. GOD.

 ZAPOČET ĆE OKUPLJANJEM U 09,00 SATI ISPRED GRADSKE UPRAVE GRADA BELIŠĆA, VIJ. DR. FRANJE TUĐMANA 1.

I NASTAVITI SUKLADNO PROGRAMU

 

      ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU.  

 

      HVIDR-a BELIŠĆE    

 

 

 GASTRO FEST U BOCANJEVCIMA 14.05.2018

Slika

U subotu 12. svibnja 2018. godine članovi Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća po treći puta sudjelovali su u Bocanjevcima na Gastro festu - pripremanju tradicionalnih autohtonih jela.

Slika Slika Slika Slika

 Kup Hrvatske u kuhanju fiš-paprikaša 07.05.2018

Slika

Dana 5. svibnja 2018. godine, u organizaciji grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Udruge "Kotličari" Belišća održan je Kup Hrvatske u kuhanju fiš-paprikaša.

Među brojnim natjecateljima umijeće u kuhanju ovog specijaliteta pokazali su i belišćanski dragovoljci. Gradski ogranak UHDDR-a Belišća sudjelovao je sa dva predstavnika. Kompletna organizacija bila je na zavidnom nivou.

Slika     Slika

Slika     Slika" BELIŠĆANSKI VREMEPLOV" 03.05.2018

Slika

 

 

        Članovi udruge HVIDR-a Belišće i UHDDR-a, Gradski ogranak Belišće u srijedu, 2. svibnja 2018. godine sudjelovali su u premijernoj izvedbi multimedijskog scenskog prikaza pod nazivom „Belišćanski vremeplov“.

       Ovaj multimedijalni prikaz belišćanskog vremeplova u kojem su sudjelovale brojne udruge, ustanove, klubovi i institucije grada Belišća premijerno je izveden u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća i 134-te godišnjice osnutka Belišća.

 

 


 OBAVIJEST O ZAPOŠLJAVANJU SOBOSLIKARA I FASADERA 02.05.2018

Slika

O B A V I J E S T

    Udruga HVIDR-a Belišće obavještava članove udruge, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i nezaposlene građane grada Belišća i Valpovštine da Braniteljska zadruga Osijek zapošljava radnike na poslovima: soboslikara  i fasadera.

    Prednost pri zapošljavanju imaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i djeca hrvatskih branitelja.

Zainteresira se mogu javiti na kontakt telefon: 031/208-202 od 08.00 do 12.00 sati.

                                                                                                                                         HVIDR-a BelišćeZAPOŠLJAVANJE DJECE HRVATSKIH BRANITELJA - OBAVIJEST 25.04.2018

Slika

                                                  O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće obavještava hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine o  otvorenom natječaju za radna mjesta u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o., Zagreb, Zagrebačka avenija 104.

Prema dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom.

Molimo zainteresirane da se jave u udrugu HVIDR-a Belišće ili na telefon: 099 690 9114 – Pavo Milekić.                                                                                                      

Tvrtka MABEL-NIABEL d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Zagrebačka avenija 104, registrirana za pružanje usluga iznajmljivanja vozila, transfera, najam vozila sa vozačem i UBER-a, Vam se obraća u dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u našoj tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom, sa namjerom da za naše potrebe uputite djecu hrvatskih branitelja za poslove vozača u rent-a-caru, referenta u rent-a-caru a koji moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1) Potvrda o nekažnjavanju

2) Vozačka dozvola B kategorije minimum godinu dana

3) Kopija osobne iskaznice

4) Starost do 30 godina

5) Poznavanje engleskog jezika

 

                                         HVIDR-a Belišće

 Volim Belišće, ali čisto 25.04.2018

Slika

Oko tisuću volontera ove je godine bilo uključeno u akciju "Volim Belišće, ali čisto!", koja je održana u subotu, 21. travnja 2018. godine. U akciju su tradicionalno uključeni i belišćanski dragovoljci, a čišćen je prostor oko prostorija Doma umirovljenika, gdje se nalazi i naša udruga.

Akciju organiziraju grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Slika     Slika

Slika     Slika

Slika     Slika4. SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA 23.04.2018

Slika

Kako je i najavljeno, u subotu 21. travnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati pod pokroviteljstvom grada Belišća i Općine Petlovac na odmorištu Drava u Bistrincima održane su „Sportske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata“ koje je organizirala Udruga HVIDR-a Belišće.

Ove četvrte po redu sportske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata grada Belišća službeno je otvorio dogradonačelnik grada Belišća g. Domagoj Varžić.

U vrlo ugodnoj i prijateljskoj atmosferi hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata grada Belišća te gostiju predstavnici udruge HVIDR-a Bilje i udruge umirovljenik policajaca PP Belišće natjecali su se u 7 sportskih disciplina: boćanju, ringlanju, kozani, visećoj kuglani,  streljaštvu i  beli.

Na ovim sportskim igrama najuspješniji su bili predstavnici udruge HVIDR-a Belišće te udruge HVIDR-a Bilje i udruge umirovljenih policajaca Policijske postaje Belišće.

Po završetku natjecanja dogradonačelnik grada Belišća g. Domagoj Varžić svećano je proglasio pobjednike i podijelio zahvalnice i priznanja predstavnicima braniteljskih udruga, sudionicima igara i najuspješnijim natjecateljima.

U svom obraćanju g. Varžić je iskazao zadovoljstvo i oduševljenje ovim sportskim igrama ističući kako je ovo natjecanje pravi primjer zajedništva hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata i dodao kako očekuje da će se ove igre hrvatskih branitelja grada Belišća nastaviti i nadalje.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

 

Slika

 

O B A V I J E S T

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA B E L I Š Ć E

P O Z I V A

HRVATSKE BRANITELJE  I HRVATSKE RATNE VOJNE INVALIDE

DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

NA 

„ SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA

KOJE ĆE SE ODRŽATI U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA BELIŠĆA

U SUBOTU, DANA 21. TRAVNJA 2018. GODINE NA ODMORIŠTU DRAVA U BISTRINCIMA S POČETKOM U 10,00 SATI

 

SPORTSKE DISCIPLINE:

1.    boćanje 

2.    viseća kuglana

3.     ringlanje

4.     kozana

5.     streljaštvo (zračna puška),

6.    bela,

7.    pikado,

8.    potezanje konopa. 

         Za sve sudionike i natjecatelje Udruga HVIDR-a Belišće organizirat će besplatan prigodan ručak!    

 

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU!

                                                                                                                                    

                                                                             HVIDR-a BELIŠĆE   ŠPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

Slika

 Udruga HVIDR-a Belišće održava "Sportske igare hrvatskih branitelja" koje će se održati u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća na odmorištu Drava u Bistrincima 21. travnja (subota) 2018. godine s početkom u 10,00 sati.

 Izborna Skupština dragovoljaca 09.04.2018

Slika

U nedjelju, 8. travnja u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna izvještajna i izborna Skupština Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U proteklom periodu Udruga je provodila čitav niz aktivnosti. Od održavanja do posjeta brojnih memorijalnih turnirima prijateljskih udruga. Udruga je sudjelovala i na prigodnim komemoracijama za poginule u Domovinskom ratu, a također su obilježavani svi značajni datumi iz Domovinskog rata. Članovi udruge pohađali su razne seminare i edukacije važne za rad Udruge. Suradnja s brojnim udrugama manifestirala se i kroz druge vidove suradnje, a posebno kroz osiguranje brojnih sportskih i drugih manifestacija. Posebno je zanimljivo da je krug prijateljskih udruga proširen na šire područje, a ne samo Valpovštinu. Tako su predstavnici udruga posjetili i uspostavili suradnju s udrugama iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Bjelovara...

Svake godine aktivnost Udruge kretala je odlaskom na svetu Misu i druženje s našim duhovnikom i počasnim članom Udruge fra Marinom Matančićem, koji je prošle godine upućen na služenje u drugu župu, te smo dobili novog duhovnika, fra Daria Micana. Tako je odlična suradnja s belišćanskim franjevcima i Crkvom i dalje nastavljena.

Pisani su projekti i uredno provođene projektne aktivnosti, a iz izvješća predsjednika i izvješća Nadzornog odbora vidljivo je da je Udruga racionalno raspolagala financijskim sredstvima i u skladu s odobrenim projektima. U proteklom periodu nabavljeno je novo računalo, pisač sa skenerom, pokretni razglas s microfonima, uredska stolica, oprema za sportsku ekipu, nova zastava i banner, te je obnovljena rasvjeta u prostorijama. Svi članovi Udruge dobili su majice, jaknu, kalendare, olovke i zastavice.

Ispred Središnjice Skupštini se obratio Darko Nađ, dopredsjednik Središnjice i predsjednik ŽP UHDDR-a Osječko-baranjske županije, te ujedno i član našeg Odbora kao predstavnik osnivača. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruge. Također se skupu obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić. Pozdravio je sve u svoje i u ime gradonačelnika Dinka Burića. Rekao je da u gradu s osobitom pažnjom prate rad Udruge.

Nakon izvještajnog dijela usljedili su izbori. Za predsjednika Udruge povjerenje za još jedan mandat dobio je dosadašnji predsjednik Zlatko Rogač. Jasenko Kardum izabran je za tajnika. Dopredsjednici će i nadalje biti Mario Pavlović i Stjepan Brezovec, rizničar Matajs Flajc, a Zdenko Krulić povjerenik za vjerske odnose i duhovnost. Novi predsjednik Nadzornog odbora je Josip Vučetić.

Predsjednik Zlatko Rogač zahvalio je Skupštini i članovima na ukazanom povjerenju. Sa najužim krugom suradnika, ali i sa svim članovima radit će na provedbi svih dosadašnjih aktivnosti, ali i proširenju i pronalaženju novih suradnika.

Predsjednik se zahvalio lokalnim medijima na praćenju naših aktivnosti: Gradski radio Belišće, Hrvatski radio Valpovština, portal Valpovština info, portal grada Belišća i Belišćanski list. Također je uputio riječi zahvale sponzorima i donatorima: Santaj Plastika, općina Petrijevci, grad Valpovo, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo branitelja. Posebna zahvala upućena je gradu Belišću kao najvećem partneru i suradniku, te gradonačelniku Dinku Buriću, koji je i sam dragovoljac Domovinskog rata.

Pod točkom razno članovi su upoznati s nedavno održanom Skupštinom Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije. Skupština je održana 5. travnja u Osijeku. Naš predsjednik Zlatko Rogač izabran je za dopredsjednika Županijske podružnice, Mario Pavlović je član Odbora ŽP, Josip Vučetič je član Nadzornog odbora, a Milan Belcar je u povjerenstvu za gospodarstvo. Ovo je također veliki pokazatelj rada i aktivnosti naše Udruge.

Slika

Slika   Slika

Slika   Slika26. OBLJETNICA AKCIJE BARANJA 04.04.2018

Slika

U utorak 03. travnja 2018. godine svečanim mimohodom, polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su u obilježavanju 26. Obljetnicae najveće borbene akcije 107. brigade Hrvatske vojske.

Uz djecu i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika 107. brigade i pripadnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata Valpovštine, Miholjštine i Baranje žrtvama su se poklonili i odali počast članovi Udruge HVIDR-a Belišće.

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su i u molitvi za poginule hrvatske branitelje u Belišćanskoj župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika koju je predvodio župnik fra. Branko Janjić.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

  

 

 Records 1 to 15 of 1026  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice