Naslovnica   O Projektu Pravilnik objavljivanja
Stranice u sklopu projekta
KorisniÄŤko ime
Web povezuje ljude
E - Hrvatska 29.05.2008

Središnji državni ured za e-Hrvatsku obilježio Svjetski dan informacijskog društva

SlikaRegionalni savez udruga invalida Slavonije i Baranje sudjelovao u obilježavanju svjetskog dana informacijskog društva sa prezentacijom svog Informatičkog centra u Donjem Miholjcu te prezentacijom svog dosadašnjeg djelovanja.

Povodom Svjetskog dana informacijskog društva Središnji državni ured za e-Hrvatsku organizirao je informativno-zabavnu proslavu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, kako bi upoznao građane s aktivnostima i ostvarenjima Vlade Republike Hrvatske na izgradnji informacijskog društva. Domaćin ove proslave bio je Igor Lučić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, a događaj je svečano otvorila potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i izaslanica premijera dr.sc. Ive Sanadera, gđa Jadranka Kosor.

...

Slika"Unatoč činjenici da informacijsko-komunikacijska tehnologija omogućava brzu komunikaciju i povezivanje, ona, nažalost, nije jednako dostupna svim ljudima. Stoga je naša zadaća osigurati jednak pristup informacijskom društvu svim članovima društva. Prepoznajući važnost ovog pitanja, Vlada Republike Hrvatske je u Programu za razdoblje od 2008. do 2011. godine istaknula potrebu premošćivanja digitalnog jaza, odnosno stvaranja uvjeta u kojima će od informacijskog društva korist imati svi, neovisno o posebnostima. Naš je cilj izgradnja sveobuhvatnog informacijskog društva koje će omogućiti ravnopravno sudjelovanju svih građana Republike Hrvatske u društvu znanja", izjavio je državni tajnik Igor Lučić.

 

Odlukom Međunarodne telekomunikacijske unije - agencije Ujedinjenih naroda, ovogodišnji Svjetski dan informacijskog društva obilježava se sloganom "Povezivanje osoba s invaliditetom: ICT mogućnost za sve", kako bi se naglasila potreba za stvaranjem uvjeta u kojima će svi članovi društva uživati povlastice informacijskog društva, neovisno o njihovim različitostima, što u slučaju osoba s invaliditetom olakšava život neovisan o tuđoj pomoći te potpuno sudjelovanje u svim područjima života. SlikaStoga su posebni gosti proslave Svjetskog dana informacijskog društva u Zagrebu bili članovi Regionalnog saveza udruga invalida koji su tom prilikom predstavili rad Saveza udruga.


Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

ÄŚiÄŤak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Belišće
Posjetite sluĹľbene stranice