Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Sportske aktivnosti
Zagrebački maraton 15.10.2018

Slika

Redovno hladan i kišan, ove je godine Zagrebački maraton sunčanim te možda čak i pretoplim vremenom, poslužio dvoje Barabera Helenu Vonić i Ivicu Lenarda. Kao i uvijek, ovaj se događaj odvijao u tri kategorije, maratonskoj od 42 kilometra, polumaratonskoj od 21 kilometar te petkilometarskoj utrci građana.

Dok je Ivici ova utrka poslužila kao priprema za Ljubljanski maraton, zašto se 14. listopada odlučio na 21 kilometar zagrebačkim ulicama, Helena se dugo i posvećeno pripremala za taj dan kada će istrčati svoj prvi maraton u životu.

Bez imalo sumnje, uspjela je u svom naumu te je na Trgu bana Jelačića, kao jedna od samo 79 žena i 450-ak trkača ukupno, počela i završila svoja 42 kilometra za vrlo dobra 4:13 sata.


Više
MTB „point“ utrka Požega 15.10.2018

Slika

Posljednje, deseto kolo Giant SBB Lige održano je u nedjelju, 14. listopada u Požegi, a samo kako bi „stavio točku na i“ na svoje već zagarantirao prvo mjesto u ukupnom poretku Lige, XCP MTB utrku Požega odvozio je i Tihomir Kovač.

Ovaj član biciklističkog ogranka SRK-a Baraber dokazao je da zlato među Veteranima B na kraju sezone, zasluženo pripada njemu te još jednom „rasturio“ na stazi, iza sebe ostavivši drugoga u kategoriji čak osam minuta.


Više
Krk n trail 14.10.2018

Slika

Oko 1200 natjecatelja pohrlilo je 13. listopada na Krk kako bi se uhvatilo u koštac s otočkim kršom, a među njima i obitelj Đakovac, najpoznatija i najaktivnija obitelj u SRK-u Baraber. Također, bili su toliko ljubazni da su sa sobom poveli i klupskog predsjednika Angela Milišića-Zečevića.

Krk Island Trail poznat i kao Krk 'n' Trail odvijao se u tri kategorije – Light duljine šest kilometara, Active od 15 kilometara te Callenger koja je brojala 24 kilometra. Dok je Mirela svoj podmladak Ivana i Ivu te supruga Josipa, među 280 natjecatelja u cilj dovela kao 82. žena za nešto više od sat vremena u Light kategoriji; Angel je 24 kilometra i 1000 metara uspona svladao za 3:12 sata te tako svoju krško-krčku avanturu završio kao 61. od 140 muškaraca.Ždral trail 02.10.2018

Slika

Prvu listopadsku subotu članovi Baraber Extreme Teama proveli su u daruvarskom kraju trčeći Ždral Trail. Ova utrka, osim što spada u Slavonsko-baranjsku Trail Ligu, boduje se i za KontinenTrail Ligu pa je stoga vrvila jakom konkurencijom.

Tako se Damir Kligl, kao jedini predstavnik Kluba na Velikom Ždralu, junački izborio za treću poziciju među 48 muškaraca, a ujedno i treću u kategoriji M45. Za 27 kilometara i 900 metara uspona bila su mu potrebna 2:14 sata.


Više
10. kolo Baraber veslačka liga 01.10.2018

Slika

Povodom obilježavanja proslave 10. godišnjice od osnutka i rada Kluba, u nedjelju 30. rujna 2018. godine, u organizaciji SRK Baraber iz BelišÄ‡a održalo se 10. ujedno i posljednje kolo Baraber veslačke lige na kojem je sudjelovalo četiri tima koji su odveslali etapu oko Bistrinačkog otoka u dužini od 5 km.

Rezultati:                                                                                

1.       Vladimir Vicić i Josip Rakmić 

2.       Zdenko Šabjan i Zoran Andračić

3.       Velimir Tepeš i Marko Pavić 

4.       Ivica Mihaliček i Ivan VezmarovićPožeški Polumaraton 01.10.2018

Slika

U nedjelju, 30. rujna Požega je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u polumaratonu, u organizaciji požeškog Atletskog kluba, a od članova kluba Baraber, Roberto Bašić isprobao je kako tenisice klize asfaltom u tom dijelu Slavonije.

Treći požeški polumaraton trčao se u vidu dva kruga ulicama grada sa startom i ciljem na Trgu Svetog Trojstva u dužini 21,1 kilometar. Među 225 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Norveške i Kenije, naš se Roberto jako dobro snašao te u ciljnu liniju utrčao 57. ukupno, a kao 47. muškarac.

Ovom je Baraberu za polumaraton, u fantastičnom tempu 4:03 min/km, bio dovoljan 1:25:10 sat. Osim što taj rezultat čini njegov novi PB, Roberto je ujedno zaposjeo i postolje kao treći muškarac u kategoriji M50.

Za usporedbu, prvi na stazi bio je Kenijac Isaac Kimutai Ngeno koji je u tempu 3:16 min/km, 21 kilometar istrčao za 1:08:50 sat.Podunavlje trail 30.09.2018

Slika

Klub Žuti šešir u kalendaru je stavio križić na posljednju rujansku subotu i pripremio pravu trkačko-biciklističku poslasticu (ne)ravnicom uz Dunav na relaciji Erdut-Aljmaš. Što se disciplina i dužina tiče, uistinu nije bilo situacije da svatko ne bi pronašao nešto za sebe – od trčanja na 34, 13 ili sedam kilometara (sa psom ili bez njega) do bicikliranja 21 kilometar.

Sa zajedničkim startom iz Kurije Adamović, natjecatelji su se razmilili poučnom stazom i vinogradima dunavskog kraja. Na srednjoj, Zelenoj stazi među muškarcima pobjedu je odnio Baraber Antonio Dujmović za dvije minute ispod sat vremena, dok na treće mjesto postolja staje Andrej Stipetić koji u cilj dolazi četiri minute iza njega, a samo s nekoliko sekundi zaostatka Mijo Benković zauzima petu poziciju. Pet minuta iznad sat vremena trebalo je Borisu Đurđeviću da zauzme deseto mjesto, dok Ivan Špoljarić u cilj dolazi 16., a njegov imenjak Heđi 18. od 38 muškaraca.


Više
Valamar trail 30.09.2018

Slika

Članice slovenskog ogranka SRK-a Baraber Anka Čižman i Lola Novakovič zaputile su se u Istru na jednu od najatraktivnijih hrvatskih trail utrka Valamar Trail. Organizator SportBox koncipirao je utrku u tri „obojene“ kategorije – Green dužine 11,3 kilometra, Blue dugu 31,2 kilometra te Red od 57,2 kilometra.

Anka i Lola te su se subote na 29. rujna, odvažile na put od 31-og kilometra s 1000 metara uspona. U ovoj je kategoriji sudjelovala 71 žena te su naše članice polako ali sigurno, uz još jednu natjecateljicu, zatvorile plavu stazu kao 69. i 70. Za ovaj su im podvig trebale četiri minute ispod šest sati, a Klub im čestita na hrabrosti i upornosti.

 XCO Stara Drava 30.09.2018

Slika

Iako prepolovljenih snaga, barabersko biciklističko ime Kovač pronijelo se i devetim kolom Giant Slavonske brdsko-biciklističke lige u Donjem Miholjcu. Naime, ovaj put bez sina Luke, Tihomir je i na XCO-u Stara Drava u organizaciji BK Maraton Teama, zasjeo na postolje i to na njegovo treće mjesto.

Kao jedan od deset Veterana B, Tihomir je u subotu 29. rujna morao odvoziti četiri kruga odnosno „osmice“ duge 5400 metara. Za tih 21,6 kilometara trebao mu je 1:03 sat, čime je bio četiri minute sporiji od pobjednika Zoltana Horvata iz Mađarske.XCM Petnja 24.09.2018

Slika

Jezero Petnja kod Slavonskog Broda, u nedjelju 23. rujna bilo je domaćin istoimenog MTB cross country maratona s krugom dužine 30 kilometara i uspona od 800 metara. Konkretno, natjecatelji su, u aranžmanu BK Fastunga, ovisno o kategoriji vozili jedan, jedan i pol ili dva kruga.

Biciklistički članovi SRK-a Baraber, otac i sin Tihomir i Luka Kovač nisu propustili ni ovo, osmo kolo Giant SBBL lige, kao što ni ovaj put nisu propustili biti na postolju. Svaki u svojoj kategoriji, Luka među kadetima te Tihomir u Kadetima B, zauzeli su prve pozicije na XCM-a Petnja.

Lukina utrka sastojala se od jednog kruga vožnje pa je on svojih 30 kilometara završio za 1:26 sat, dok je tata vozio jedan i pol krug za što su mu trebala 2:38 sata.Međunarodni dan rijeke Drave 24.09.2018

Slika

Povodom prvog obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave u Osijeku, organiziran je trodnevni program 20., 22. i 23. rujna, počevši s panel raspravom o značaju rijeke Drave za turizam te izazovima njene zaštite i njenom održivom razvoju, a nastavio se raznim vikend-događanjima u čijem su sportsko-rekreativnom dijelu sudjelovali i Baraberi.

Obilježavanje koje je započelo konferencijom gdje su predstavljeni projekti koji doprinose očuvanju jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi, među kojima i 3. Baranjski Ferivi polumaraton u Kopačkom Ritu; a za sve se građane nastavilo bogatim programom, od tematskog foto natječaja za učenike, preko glazbenog programa osječke Glazbene škole i dječjih likovnih radionica do vožnje regate čamcima; završilo je u nedjelju biciklijadom Osijekom i dočekom kajakaša – građana i navijačke skupine Kohorta Osijek.

Članovi SRK-a Baraber, ispred Zajednice sportskih udruga Osječko-baranjske županije, bili su zaduženi za veslački dio, a isto su tako bili dio biciklijade koja se kretala od udičarskog doma putem nasipa pa do Iktusa, gdje je organizirano druženje i zakuska.Baranjski polumaraton 23.09.2018

Slika

Da Park prirode Kopački Rit nije samo raj za komarce, dokazalo je 400 trkača koji su 22. rujna startali ispred dvorca Tikveš kod baranjskog Bilja. Među njima startale su i dvije Baraberke te dva Barabera.

Stazu duljine 21 kilometar među 59 žena završile su Mirela Đakovac za 2:14 sata i Gabriela Poslon za 1:55 sat kao deveta. Time Gabriela osvaja i drugu poziciju u kategoriji Ž45, dok Mirela biva 11-om od 16 njih u kategoriji Ž35.

Dečki su se, pak, borili u konkurenciji od 180 muškaraca, gdje Roberto Bašić završava polumaraton 15. za 1:33 sat, dok je Damiru Nenadiću za isti trebalo deset minuta više. Tako, Roberto među 15 vršnjaka osvaja i treće mjesto postolja u kategoriji M50, a Damir kao M45 završava četvrti od 31.

Uz polumaraton, AK Slavonija-Žito organizirao je i šestkilometarsku Utrkui građana Belje te dječje utrke.Panona fest 23.09.2018

Slika

SRK Baraber i ove je godine bio dijelom projekta CAMARG u sklopu kojeg se organizirao treći po redu Panona fest. Radi se o urbanom eventu koji pokazuje kako se doprinosi turističkom razvoju ruralnog prostora. Zamišljen je kao objedinjenje različitih elemenata u prezentaciju ekoturističkih razvojnih potencijala Slavonije i Baranje, te kao bijeg u prirodu daleko do užurbanog života gradskog asfalta.

Panona fest svake godine početkom jeseni okuplja jedinice lokalne samouprave, brojne udruge, društvene poduzetnike, male obrte i lokalne OPG-ove. Uz stručne skupove i edukacije o potencijalima ekoturizma na prvi dan festivala, idući dan, subota, 22. rujna bila je rezervirana za širu javnost odnosno za rekreativno-turistički dio.

 


Više
Uspon na Tulove grede 17.09.2018

Slika

Prava poslastica za bicikliste te ljubitelje Velebita odvijala se za vikend 15. i 16. rujna predjelima ličkog Velebita. Dvodnevno biciklističko druženje na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit, nazvan Uspon na Tulove grede, nije preskočio ni sve redovitiji hodočasnik biciklijada diljem Hrvatske, Baraber Velimir Rupčić. Sa ciljem predstavljanja biciklističkih staza i ljepota Like, organizator Outdoor Lab u subotu je organizirao dvije utrke, duljine 27 i 42 kilometra, predstavljanje Biciklističkog vodiča, raznovrstan program s veselim igrama, večernji After bike party uz DJ i živu svirku do dugo u noć.

Nedjelja je, pak, bila rezervirana za rekreativne vožnje uz vodiče i upoznavanje lovinačkog kraja i Parka prirode Velebit, ovisno o odabranoj od tri trase, s polaskom ispred hostela Sveti Rok. Trase su bile podijeljene prema težini i duljini trase – „Easy“ po lovinačkom kraju duljine 34,5 kilometara po ravnici, uz visinsku razliku 617 metara; „Hard“ trasa Mile Vode koju čine 63,9 kilometara makadama i šumskih cesta uz visinsku razliku 1261 metar; te „Ultra“ trasa na relaciji Mali Alan - Tulove grede - Libinjska Kosa, sa spustom u Modriće na more. Na tu se rutu dugu 48,5 kilometara odlučio i ovaj član SRK-a Baraber, a uz visinsku razliku 1349 metara.


Više
Popišanac trail 17.09.2018

Slika

Neizostavnu utrku upečatljivog naziva Popišanac u organizaciji slatinskog kluba Motiv i sestara Marike i Ane Marić, inače počasnih članica SRK-a Baraber, od prvog izdanja pod obavezno posjećuju njihova braća i sestre po prvome Klubu. Tako je ove godine na Popišanac dotrčalo pa ga o(p)trčalo čak 26-ero Barabera, a jasno, nisu ostali dužni ni na postoljima.

Druga subota u rujnu, trkače je nagradila sunčanim i toplim vremenom te im učinila ljepšim 25 kilometara Velikog, 12 kilometara Malog i sedam kilometara Canicross Popišanca na kojem naš Dario Novoselić  sa svojim dlakavim prijateljem Gromom nastupa od prvoga dana. Grom je Darija do cilja dovukao za 48 minuta te su među 36 sudioničkih parova utrku završili osmi, a kao muškarci šesti.


Više

Records 16 to 30 of 966  

First Previous Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

Èièak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice