KNJIŽEVNA UDRUGA "PJESNICI" IZ BELIŠĆA

 

 


Početna Povijest udruge O nama Galerija pjesama ODRŽANO PJESNIČKO VEČE Galerija slika Kontakt Korisni linkovi


Statistika

 

ODRŽANA PJESNIČKA VEČER 01.12.2022
U petak 30.09.2022. godine, u velikoj gradskoj vijećnici gradske uprave grada Belišća održano je pjesničko veče i promocija knjige „Slavonijo, krušarice naša.“ Nositelj projekta bila je Književna udruga „Pjesnici“ iz Belišća. Knjigu je uredio Zdravko Kokorić, predsjednik „Pjesnika“. U knjizi su zastupljeni 21 pjesnik i pjesnikinja sa po pet svojih radova. Na pjesničkoj večeri bilo je prisutno 28 pjesnika koji su čitali svoje pjesme iz knjige ili iz svojih drugih izvora i nadahnuća. Pjesničkoj večeri nazočilo je i oko 30 naših građanki i građana. Sve nazočne uveseljavali su mladi polaznici glazbene škole iz Belišća. Poslije njih nastupio je „Gradski puhački orkestar grada Belišća“ sa kojim je upravljao kapelnik gospodin Tomislav Kruljac. Na kraju je sve nazočne, sa nekoliko svojih skladbi, uveseljavao gospodin Robert Kopić na gajdama. Za vrijeme domjenka sve nazočne uveseljavali su nama već poznati Zdravko Pavlović na harmonici kojemu se pridružio i Robert Kopić sa gajdama. Jedni su pjevali a neki su i zaplesali. Večer je protekla u veseloj i ugodnoj atmosferi i trajala je do 22sata. Foto: Joza Bebrinski Tekst: Zdravko Kokorić
PROMOCJA KNJIGE "LJUBAV, SNOVI I BELIŠĆE U SRCU" IVANA ŠUMIĆA ČAPELE

 

U petak, 29. listopada 2021. u Kazališnoj kavani u Belišću, predstavljena je prva knjiga poezije autora Ivana Šimića Čapale koji je rođeni Belišćanin, koji živi u Belišću te je u njemu proveo i čitav svoj radni vijek. U svojoj prvoj knjizi pod nazivom “Ljubav, snovi i Belišće u srcu” govori o svome voljenom gradu, o mladosti, o snovima, o ljubavi, o svojoj obitelji… Promociju knjige su popratili pjesnici i prijatelji iz grada Belišća i okolice.


Održana „Večer poezije u Belišću“

Održana „Večer poezije u Belišću“

 

 

 

KU pjesnici iz Belišća 24. rujna 2021. godine sa početkom u 18 sati održali su „Večer poezije u Belišću“ u velikoj vijećnici grada Belišća. U uvodnom govoru koji je održao predsjednik udruge Zdravko Kokorić pozdravio je sve nazočne i zahvalio svim pjesnicima na odazivu i polaznicama glazbene škole iz Belišća. Na samom uvodu programa polaznice glazbene škole odsvirale su na flauti u duetu Sara Ađić i Leona Škrinjar, a na klaviru je odsvirala Klara Černošek što je publika popratila pljeskom.