Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
Udruga HVIDR-a Belišće obilježila 30. Obljetnicu oslobađanja Miholjštine 20.09.2021

Slika

 

   U subotu, 18. rujna 2021. godine, povodom 30-te obljetnice oslobođenja Miholjštine, predstavnici udruge HVIDR-a Belišće u nazočnosti članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata Miholjštine i Valpovštine,  MUP-a i lokalne samouprave grada Donjeg Miholjca, sudjelovali su na polaganju vijenaca i paljenju svijeća u parku Matice Hrvatske kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

   U sklopu obljetnice, u organizaciji UDVDR OBŽ, Ogranka Donji Miholjac, te Općina: Magadenovac, Marijanci, Moslavina Podravska i Viljevo na izletištu Stara Drava održan je sportski susret hrvatskih branitelja, veterana Domovinskog rata na kojem su predstavnici udruge HVIDR-a Belišće osvojili drugo i treće mjesto u Beli.

Slika Slika Slika Slika Slika SlikaSUSTRET PJESNIKA U ČEPINU
Susret pjesnika će se održati na spomen preminulog Franje Kopeckog, u Čepinu 10. rujna 2021. godine sa početkom u 20,00 sati.

PODJELA BICIKLA ZAPOSLENICAMA PROJEKTA ZAŽELI - SNAŽNE ŽENE 06.08.2021

Slika

 

            Podjela bicikla zaposlenicama Projekta Zaželi – „Snažne žene“

 

U sklopu projekta Zaželi – „Snažne žene“, u petak, 6. kolovoza 2021. godine djelatnicama  projekta, zaposlenih na svakodnevnom pružanju pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama koje brinu o 72 korisnika na području Grada Belišća i Grada Valpova podijeljeno je 12 bicikla.

   Nositelj ovog hvale vrijednog projekta, koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda je udruga HVIDR-a Belišće, uz partnere - Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka i Centar za socijalnu skrb Valpovo, Lokalnu akcijsku grupu Karašica Petrijevci i udrugu Umirovljenika grada Belišća.

Slika

  Slika SlikaHVIDR-a BELIŠĆE OBILJEŽILA DAN POBJEDE I DO MOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 06.08.2021

Slika

 
Dana 5. kolovoza 2021. godine članovi udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima udruga proizažlih iz Domovinskog rata, predstavnicima MUP-a i lokalne samouprave, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. Obljetnicu VRO Oluja obilježili su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima 107.brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave, gradskom groblju Valpovo i spomen obilježju u centru Darde.

Slika SlikaSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika SlikaČESTITKA ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 04.08.2021

Slika

 


Dragi članovi udruge HVIDR-a Belišće,

Dragi hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata,

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

Drage građanke i građani grada Belišća, Valpovštine i Republike Hrvatske,

U ime Udruge HVIDR-a Belišće i svoje osobno ime, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

 HVIDR-a Belišće obilježila 30. Obljetnicu stradanja Dalja 03.08.2021

Slika

 

 U nedjelju, 01. kolovoza 2021. godine, u znak sjećanja na 39 tragično poginulih hrvatskih branitelja Dalja predstavnici udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, sudjelovali su u Dalju na 30. Obljetnici tog tragičnog krvavog zločina koji su počinili pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi dana 1. kolovoza 1991. godine nad 20 hrvatskih policajaca Policijske postaje Dalj, 15 pripadnika Zbora narodne garde  i 4 pripadnika Civilne zaštite.

            "Ovo je zločin za koji ni nakon 30 godina još nitko nije odgovarao"

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika SlikaSlika Slika SlikaNOČ POD ZVJEZDAMA

Članovi KU Pjesnici sudjelovali u pjesničkoj večeri pod nazivom „ Noć pod zvijezdama“ u organizaciji udruge za kulturu i umjetnost „Zum“ sekcije „Vers“ koja se odvijala 24. srpnja 2021. godine sa početkom u 19,00 sati u Kazališnoj kavani Belišće. Okupilo se tridesetak pjesnika iz šire okolice koji su čitali svoje pjesme.