Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
Belišćani osvojili međunarodni turnir 30.09.2007

SlikaNaša seniorska ekipa osvojila je prvo mjesto na međunarodnom turniru Belišće 2007. Odličnom igrom u finalu pobijedili smo ekipu košarkaškog kluba Podravac iz Virja. Nakon izjednačene prve četvrtine, u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, u drugoj četvrtini naša ekipa igra vrlo čvrstu i agresivnu obranu za koju gosti nisu imali rješenje. Ovakva igra rezultirala je velikim brojem ukradenih lopti (13) koje su naši igrači pretvarali u lagane poene. Kada je, uz odličnu obranu, proradio i šut pobjednik je bio odlučen. Odlična igra naše ekipe pred početak prvenstva obradovala je upravu, navijače i simpatizere kluba.
...Nakon finala Antun Katalenić je rekao:

Finalnu utakmicu odigrali smo na visokom nivo. Utakmica je pokazala da je ekipa fizički potpuno spremna. Ovo nam je bila četvrta utakmica u samo tjedan dana. Moram reći da smo nastupili u znatno oslabljenom sastavu bez dvojce najiskusnijih igrača Deana Stubičana i Nenada Cvenića tako da sam priliku dao mladim igračima koji su je u potpunosti opravdali. Ovaj turnir, moji pomoćnici i ja, iskoristili smo za uvid u stvarno stanje ekipe i mogućnosti pojednih igrača posebno onih mlađih. Do početka prvenstva nastojat će mo popraviti nedostatke u igri koje smo uočili tijekom turnira. Turnir je odlično organiziran i igrala se odlična košarka što su mi potvrdili svi treneri. Ovo je prvi seniorski turnir u Belišću nakon domovinskog rata i učinit će mo sve da on postane tradicionala.

Ivana Bušića (Belišće) treneri su proglasili najboljim igračem turnira.

Najbolji strijelac turnira bio je Goran Vidaković (Belišće) koji je u dvije utakmice postigao 44 poena.

Rezultat finalne utakmice

KK BELIŠĆE – KK PODRAVAC 89:74

24:27, 33:14, 23:17, 9:16

U utakmici za treće mjesto ekipa HKK Vukovara, u neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici, pobijedila je mađarsku ekipu P.E.A.C iz Pečuha. Vukovarci odlično otvorili utakmicu i poveli 35:18. U nastavku utakmice ekipa iz Pečuha, zahvaljujući odličnom šutu prelazi u vodstvo tako da se igrala neizvjesna završnica u kojoj su obje ekipe imale priliku za pobjedu. Na kraju je pobjeda ipak pripala Vukovarcima koji su imali dužu klupu.

Utakmica za 3. mjesto

P.E.A.C. – HKK Vukovar 83:87

18:35, 16:17, 23:17, 26:18

Ostali rezultati

KK Belišće – P.E.A.C. 91:78

24:21, 21:18, 24:19, 21:20

HKK Vukovar – KK Podravac 84:87

21:17, 25:27, 22:23, 16:20

Slika
-Pobjednička ekipa-

Slika
-Najbolji igrač / Najbolji strijelac-

Slika
-Finalisti-

Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

Čičak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice