Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Politi?e aktivnosti
Sestrinski glas za zdrav život 12.05.2017

Slika    Slika

Međunarodni dan sestrinstva se pod sloganom “Sestrinski glas za zdrav život”obilježava 12. svibnja kao prigoda za podsjećanje na važnost i ulogu ovog zanimanja. Tom prigodom su članovi HDZ-a grada Belišća predvođeni predsjednikom stranke i kandidatom za gradonačelnika grada Belišća posjetili medicinske sestre i prigodnim poklonom čestitali njihov dan.

Slika   Slika   SlikaIzborna skupština Zajednice žena "Katarine Zrinske" Belišće 26.04.2017

SlikaNa sinoć održanoj, redovnoj izbornoj skupštini Zajednice žena „Katarine Zrinske“ grada Belišća za predsjednicu je jednoglasno izabrana gđa. Danijela Rakmić, dok su za članice Gradske organizacije izabrane: Antonela Bungić-Crnogaj, Katica Cigić, Ankica Dukmenić, Ivana Evetić, Danijela Golić, Milica Perković. Nada Poljak i Krunčica Rupić.

Gosti na skupštini su bili gđa. Marela Đurić, predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena „Katarine Zrinske“ Osječko-baranjske županije, gđa Snježana Ađić, dopredsjednica Županijskog odbora Zajednice žena „Katarine Zrinske“ Osječko-baranjske županije, Dragan Anočić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Belišće i kandidat za gradnačelnika grada Belišća, gdin. Ivica Sobodić, predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Belišće, te članice Županijskog odbora Zajednice žena i gošće iz Donjeg Miholjca, Osijeka i Valpova.

 

 

Slika     Slika

Slika     SlikaSretan Uskrs 15.04.2017

Slika

Članice zajednice žena ''Katarine Zrinske'' sudjelovale su na uskršnjem sajmu s rukotvorinama koje su izradile. Njima se pridružio i kandidat za gradonačelnika Belišća Dragan Anočić koji je najmlađe sugrađane darivao prigodnim slatkišima.

Slika    Slika

Slika    Slika

Slika    Slika27. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a BELIŠĆE 09.04.2017

SlikaDostojanstveno i veličanstveno, su riječi kojima bi se najbolje mogla opisati atmosfera na sinoćnjoj 27. obljetnici osnutka HDZ-a u gradu Belišće. Svečana dvorana ''Kristal'' bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, te se tražila stolica više.

Svečanoj proslavi su se osim članova i članica stranke iz Belišća pridružili i stranački kolege iz susjednih gradova i općina. Među gostima su bili i ministar Tomislav Tolušić, kao izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića, predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije i kandidat za župana Ivan Anušić, državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić, pomoćnik ministra u MZOS Srećko Tomas, saborski zastupnik Vlatko Kopić, gradonačelnik grada Valpova Leon Žulj, potpredsjednik Županijske skupštine Goran Ivanović-Lac.

Predsjednik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Belišće, Dragan Anocic, u svom je govoru pozdravio sve prisutne, a posebno osnivače stranke i branitelje. Svim članicama i članovima je čestitao 27. obljetnicu uspješnog političkog djelovanja. Istaknuo je da je sazrjelo vrijeme da HDZ odnese pobjedu na predstojećim lokalnim izborima i zaokruži pobjednički niz. Istaknuo je da nema alternative do pobjede HDZ-a na lokalnim izborima, te da će nova gradska uprava u suradnji s budućim županom Ivanom Anušićem, te Vladom i ministarstvima dati svoj maksimum i biti na korist svim građanima Belišća i prigradskih naselja. Rekao je da će se u četverogodišnjem mandatu angažirano raditi na prezentiranju industijske kulture grada Belišća, pripremi projekata i apliciranju na natječaje, iskorištenju mrtvog kapital u vlasništvu grada, buđenju turističkog potencijala grada, temeljitoj obnovi dječjeg vrtića koji je zapostavljen u mandatu aktualne vlasti, obnovi dotrajalog centra, te mnogim drugim stvarima za boljitak života naših sugrađanki i sugrađana.

Slika

Slika     SlikaDAN NARCISA 26.03.2017

Slika

Članice Zajednice žena Katarine Zrinske Belišće u suradnji s GO HDZ-a Belišće obilježile su ovaj dan humanitarnom akcijom.

Podjelom cvijeta narcisa građanima, koji su se akciji priključili dobrovoljnim prilogom, prikupljena će se sredstva donirati udruzi MAMMAE iz Osijeka koja pomaže ženama oboljelima na dojci.

Cvijet narcis svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simbolizira novi život i nadu u ozdravljenje oboljelih od raka.Korištenje novčanih sredstava iz EU fondova 20.03.2017

Slika

U petak 17. ožujka 2017. godine, u velikoj vijećnici Grada Belišća održano je predavanje na temu osnaživanja obrta, OPG i ostalih subjekata putem korištenja novčanih sredstava iz EU fondova kroz programe ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Predavanje je održano u suradnji dr. sc. Mirkom Pešićem ' Mipes consulting' i Hrvatske demokratske zajednice Grada Belišća.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dragan Anočić izrazivši pri tome zadovoljstvo s temom koja je ključna za uspješan početak bavljenja poduzetništvom, temom koja je razvojna, uvijek aktualna i ona koja okuplja ljude. Potrebno je imati kvalitetnu ideju te istu znati jasno artikulirati. Na putu od održive ideje do realizacije potrebno je pronaći kvalitetnog savjetnika i suradnika na projektu, a upravo je cilj večerašnjeg okupljanja dobiti konkretne spoznaje o mehanizmima apliciranja projekata ali i poveznica s stručnim savjetnikom i projekt menadžerom, kakav je upravo naš večerašnji gost predavač.

Dr. sc Mirko Pešić okupljene je detaljno informirao o mogućnostima aplikacije projekata sukladno već otvorenim mjerama i podmjerama, kao i onima koje su u projekciji za programsko razdoblje od 2014.- 2020. god. Također, naglasio je koliko je bitno na vrijeme pretvoriti vlastite ideje i vizije u kvalitetan projekt s obzirom da su otvorene mjere i sredstva koja iz njih proizlaze ograničene vremenski kao i sveukupnim iznosima potpore. Potrebno je razbiti određene dogme vezano za pisanje projekata i aktivnije djelovati jer dostupna sredstva su značajna, a postotak prolaznosti predanih projekata je vrlo visok. Ukoliko projekt prvotno i bude odbijen, na istome se načine korekcije sve do njegova prihvaćanja.

Na kraju predavanja otvorena je rasprava u kojoj su potencijalni investitori dobili pregršt preciznih odgovora na konkretna pitanja o vlastitim projektnim idejama.

Slika    SlikaHDZ Belišće na fišijadi 20.02.2017

Slika
18 veljače, na 5. Fišijadi povodom Valentinova u Bistrincima, sudjelovala je ekipa GO HDZ-a Belišće. Subotnje poslijepodne su članovi iskoristili za druženje gdje im se priključio predsjednik i kandidat za gradonačelnika Dragan Anočić.

U natjecateljskom djelu ekipa predvođena kuharom Alenom Šargačem osvojila je 1. mjesto.

Slika     Slika

Slika     SlikaKandidatura za gradonačelnika 17.02.2017

SlikaDanas (16. 2. 2107.) je u Belišću svoju kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima istaknuo HDZ-ov kandidat Dragan Anočić. Anočić je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Belišću, po zanimanju diplomirani inženjer šumarstva, zaposlen u Hrvatskim šumama, oženjen i otac dvoje djece.

„ Izuzetna mi je čast i osobito zadovoljstvo biti kandidat za gradonačelnika ispred najveće, stožerne stranke u Hrvatskoj koja ima jasnu viziju i jasno zacrtane ciljeve. HDZ i Vlada na čelu s premijerom g. Andrejom Plenkovićem kao jedan od prioritetnih ciljeva podrazumijevaju ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske, a kroz Projekt Slavonija pokazuju da prepoznaju potrebe i potencijale razvoja Slavonije i Baranje u cjelini. Kada nam je za razvoj naših općina i gradova ponuđena suradnja s ovako izvrsnim partnerom tada je to apsolutni imperativ, stoga je naša dužnost ostvariti čvrsti partnerski odnos s Hrvatskom Vladom koji će nakon pobjede na lokalnim izborima rezultirati boljitkom za Grad Belišće i Županiju Osječko Baranjsku.“ – istaknuo je prilikom predstavljanja Dragan Anočić te dodao kako će detektirati sveobuhvatnu problematiku funkcioniranja lokalne samouprave i ponuditi kvalitetna rješenja. Ne boji se izazova bilo koje vrste, a prepoznati će, kaže, i potencijale za razvoj te znati ih iskoristiti u vremenu koje je pred nama.

Da je cilj HDZ-a voditi pozitivnu, vjerodostojnu i sadržajnu političku kampanju kako bi u idućem mandatu omogućili bolje životne uvjete na lokalnoj razini potvrdio je i HDZ-ov kandidat za župana Ivan Anušić te dodao: „Čestitam Draganu na kandidaturi koja je dobrodošla unutar HDZ-a, a koliko čujem i jako je dobro pozdravljena u gradu Belišću. Ono što Belišću treba je stabilnost te jednak odnos prema svakom stanovniku bez obzira na njegovu političku opredijeljenost. Ovo je grad koji ima povijest industrije, a na nama je iznaći način kako vratiti industriju u Belišće i u budućnosti. Iznimno je važna i sinergija sa županijskom te nacionalnom vlasti kako bi se proveli svi oni projekti koji se mogu ostvariti u Slavoniji i Baranji.

SlikaAktivnosti za Valentinovo 16.02.2017

Povodom Valentinova, Dana zaljubljenih, članice Zajednice žena "Katarina Zrinski" izradile su prigodne ukrase koje su zajedno sa TO HDZ-a Belišće poklonile svojim sugrađanima.

Slika     Slika

Slika     Slika

Slika     SlikaSvjetski dan borbe protiv raka 07.02.2017

Slika
Svjetski dan borbe protiv raka se obilježava 4. veljače svake godine u cilju podizanja svijesti o toj bolesti. Tim su se povodom članovi Hrvatske demokratske zajednice Belišća uključili u nacionalnu kampanju „Mi možemo. Ja mogu.“ Na tržnome centru su porukama potpore ispisanim na dlanovima pružili podršku radu kampanje.

Kampanji se mogu priključiti svi na način da poruku ispišu na dlan, fotografiraju i podijele fotografiju na drštvenim mrežama koristeći #MimožemoJaMogu i #WorldCancer day

Na poveznici http://www.mi-mozemo-ja-mogu.hr/ se mogu pronaći sve informacije o kampanji, kao i sve poruke podrške na Zidu podrške.

 

 

 Slika     Slika

Slika     Slika

Slika     SlikaObljetnica osnutka HDZ-a Valpovštine 02.02.2017

Na svečanoj sjednici povodom 27. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Valpovštine prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Belišća, Dragan Anočić.

U svom je govoru, u ime Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Belišće, pozdravio uvažene goste i sve nazočne te se ukratko predstavio. Upoznao je nazočne s političkom situacijom u gradu Belišću gdje se trenutno nalazimo u opoziciji. Naglasio je da se unatoč tome HDZ nalazi u uzlaznoj putanji i da će se truditi detektirati problematiku funkcioniranja lokalne samouprave te ponuditi kvalitetna rješenja. Također, rekao je da se HDZ Grada Belišća ne boji izazova bilo koje vrste te da će znati prepoznati potenacijale za razvoj i adekvatno ih iskoristiti.

Cilj stranke u nadolazećem razdoblju bit će pozitivna, vjerodostojna i sadržajna politika s ciljem stvaranja što je moguće boljih životnih uvjeta za sve građane. Zalagat ćemo se za održivo upravljanje svim resursima s ciljem stvaranja novih dodanih vrijednosti. Na nadolazećim lokalnim izborima neophodno je ostvariti što je moguće bolji rezultat, kako u gradu Belišću, tako i u ostalim općinama i gradovima naše mikroregije, a naročito u Županiji Osječko-baranjskoj.

Na kraju se zahvalio na pozornosti te pozvao sve prisutne da budu aktivni zagovaratelji vrijednosti i ideja koje propagira HDZ.

SlikaGRADSKI ODBOR HDZ-a BELIŠĆE DOBIO NOVOG PREDSJEDNIKA 12.01.2017

Jučer je u Belišću održana 12. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Belišće. Sjednici su nazočili članovi Gradskog i Nadzornog odbora kao i predsjednik Županijske organizacije Ivan Anušić te tajnik i predsjednik mladeži Domagoj Mikulić.

Na samom je početku sjednice Marko Pavić, dotadašnji predsjednik gradskog odbora HDZ-a u Belišću, predložio njegovo razrješenje s mjesta predsjednika iz osobnih razloga. Dodao je kako iz istih razloga nije u mogućnosti prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika ispred HDZ-a Belišće na predstojećim lokalnim izborima. Pavić je za mjesto predsjednika predložio dopredsjednika Gradskog odbora Dragana Anočića.

Gradski je odbor jednoglasno prihvatio njegovo odstupanje, ali i prijedlog za imenovanje Anočića novim predsjednikom.

Novoizabrani predsjednik Dragan Anočić zahvalio se Paviću, Gradskom i Županijskom odboru na ukazanom povjerenju te istaknuo kako mu je izuzetna čast biti prepoznat i odabran na ovu časnu i odgovornu dužnost. Također, Anočić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je HDZ Grada Belišća ostao kompaktan i jedinstven pri donošenju odluka te je pozvao okupljene članove na aktivno i kreativno promišljanje u budućem političkome djelovanju. Istaknuo je kako nastupa vrijeme velikih izazova za Gradski odbor HDZ-a Belišće u kojem su svi zajedno dužni osmisliti što je moguće bolju strategiju za predstojeće lokalne izbore kao i programske smjernice sadržajne i vjerodostojne politike s ciljem poboljšanja kvalitete života građana Grada Belišća i prigradskih naselja. Također, rekao je, HDZ Belišće mora prepoznati prioritet pobjede HDZ-a na Županijskoj razini te aktivno promicati vrijednosti novog, modernog, proeuropskog HDZ-a predvođenog uspjesima i rezultatima pobjedničke Vlade  Andreja Plenkovića.

Podršku u ime Županijske organizacije novom je vodstvu dao i Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, koji je tom prilikom istaknuo kako vjeruje u mlade snage HDZ-a u Belišću i kako će HDZ nastaviti pobjednički niz nakon uspjeha na predsjedničkim, europarlamentarnim izborima te parlamentarnim izborima.

Izvor : http://hdz-obz.com

SlikaBlagoslov prostorija 04.01.2017

SlikaU ovo blagdansko vrijeme u kojemu tradicionalne Hrvatske obitelji iščekuju kršćanski blagoslov, članovima HDZ-a Belišće ukazana je čast i prigoda za blagoslovom novih stranačkih prostorija. S obzirom da je taj prostor također mjesto koje okuplja ljude koji promišljaju, donose političke odluke unutar svog djelokruga rada koje se tiču života u zajednici te djeluju u skladu s demokršćanskim načelima, smatramo da je vrlo bitno da za navedeno djelovanje imamo inspiraciju i blagoslov od Boga. Okupljenima u novome prostoru blagoslov je udijelio župnik Župe sv. Josipa Radnika Belišće, fra. Branko Janjić nakon čega je upriličeno kratko druženje uz prigodni razgovor s članovima HDZ-a, ujedno i župljanima Župe Belišće.

 

SlikaČlanovi HDZ-a Belišće darivali građane prigodnim poklonima 11.12.2016

SlikaPovodom nadolazećih božićnih blagdana članovi HDZ-a Belišće darivali su građane prigodnim poklonima. Članice Zajednice žena "Katarina Zrinski" Belišće u suradnji s Mladeži HDZ-a Belišće priredile su paketiće božićne pšenice koji su danas ujutro podijeljeni građanima na tržnici. Pšenica je simbol plodnosti, novog života i njegove obnove. Sijanje božićne pšenice duga je tradicija, a sije se 13. prosinca na dan svete Lucije koja slovi kao navjestiteljica boljih vremena jer su nakon toga dani sve duži. Uz brojne članove HDZ-a darivanju je prisustvovao i predsjednik GO HDZ-a Belišće Marko Pavić.

 

 

 

Slika   Slika

Slika   SlikaPOČAST PREMINULIM I POGINULIM 02.11.2016

1. studenog u prijepodnevnim satima članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Belišća, predvođeni predsjednikom Markom Pavićem posjetili su groblje u Belišću, gdje su paljenjem svijeća odali počast svim preminulim članovima Hrvatske demokratske zajednice i poginulim hrvatskim braniteljima.

Slika     Slika


Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice