Belišće EU – Web povezuje ljude

Trenutne samostalne stranice u sklopu belisce.eu – Web povezuje ljude

Web povezuje ljude kao što je vidljivo nije više u prijašnjem obliku.

Trenutne stranice udruga ostati će najmanje do kraja godine u ovakvom obliku.

Projekt “Web povezuje ljude” pokrenula je i u startu provela udruga Portal Alfa.
Idejni tvorac i kreator bio je Jasenko Kardum – Gašo, a krajnji realizator projekta udruga Belkatalog, naravno uz veliku pomoć i logističku podršku udruge Partal Alfa.

Cilj projekta bio je povezati sve udruge s područja grada Belišća na jednom web, mrežnom mjestu. Odnosno da sve gradske udruge imaju samostalnu web, mrežnu stranicu. Sve vijesti udruga bile bi, odnosno i bile su dio jedinstvenog neformalnog i neslužbenog gradskog portala na kojima su vidljive sve aktivnosti belišćanskih udruga.

U početku je interes udruga bio prilično veliki, no vremenom su sve više udruge prestale s objavljivanjem vijesti, kako na svojoj jedinstvenoj stranici, tako i na zajedničkom portalu “Web povezuje ljude”

Postoji nekoliko razloga za to:

  • Dobrim djelom je to što udruge uglavnom okupljaju 2-3 osobe, jako rijetko više, koje uglavnom postoje da ispune vlastite interese, a ne da rade na nekom općem boljitku. Stoga im promidžba nije niti bitna ili ju ne razumiju.
  • Takav pristup je uglavnom kod skoro svih udruga, pa čak i sportskih klubova jer ih vode ljudi koji žele samo ostvarit svoje osobne ambicije i naravno financijsku korist.
  • Naravno, kod sportskih udruga i ostalih građanskih udruga postoje i određene udruge koje djeluju s pravim ciljem. Nažalost jako ih je malo. Ima ih i zato nikoga ne imenujem, a ispričavam seima koji pošteno i s pravim ciljem rade.
  • A možda i jedan od najvećih razloga je vjerojatno u tome tko vodi ovu stranicu, a taj nije omiljen i podoban lokalnim moćnicima (lokalnom šerifu).

Održavanje portala takvog tipa zahtjeva jako puno vremena i znanja, a neprekidno učenje jednostavno nema smisla za samo dvije udruge.